• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodajem P: Sjeme kukuruza (group buy)

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Nabavil sam i ja odavno sve za sjetvu ali mislio sam zakaj se nebi udruzili svi skupa i zajedno nekaj kupili. Po meni je cilj skupiti masu ljudi i ova godina bi bila samo uvod u mozda nesto konketnije u nadolazecim godinama.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,009
Nažalost nisam ranije pisao jer mi nije palo na pamet,uvijek pitam kolege s posla i tak oni u selu se znaju skupit pa na R1 uzmu i tak to
.pa reko ajmo probat na forumu pošto je veća masa ljudi,tako da kasno palim,ali vjerujem da ima još uvijek onih koji nisu ništa kupili...ponuda stoji i dalje.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
NIje popovača daleko ali je nezgodno sad nekome obečat da ceš uzet recimo 20 vrečica kad se ne zna ni približna cijena tipa na bazi 100 vrečica.

Veci problem je što nemaju svi novce pa na kraju opet ovisiš o nekome za koga ne znaš kad ce imat novce.

Tako isto se može organizairat i za umjetno gnojivo i ostalo ali je nezgodno s financijske strane kad si večina ne može priuštiti kupovinu unaprijed kako se to vani radi.

Lijepo je od nekog večeg kao adonis da pokazuje interes za ovakav vid nabave jer on sigurno vec i sad ima solidan rabat na količine koje uzima.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,009
Kolega Vucko,ako ti zelis 100 vrecica,ja cu ti sutra reci cijenu za tu kolicinu.
Radi se o tome da se napravi popis,
Tipa bc taj i taj toliko komada,kws tog i tog toliko i da ne nabrajam,i dodje se do neke brojke i onda se dobije konkretan popust,za svaki hibrid se drugacije moze kretati popust.sad bezveze karikiram ima 100vrecica kwsa i cijena je ta i ta,vas moze biti 100 i podijelite medjusobno taj kws i imate jeftinije po vrecici nego da svatko kupuje za sebe..kako je adonis sam rekao kolicinu,jos par forumasa se javilo na pm i zatrazilo ponudu i rekli su da ako bude poticaj prije sjetve da bi uzeli.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Ako se ja na primjer javim da sam zainteresiran za 30 vrečica Dekalba 5222 50 000 zrna, i javi se još par ljudi i skupi se 100tinjak vrečica. Na osnovu te brojke ti izađeš sa cijenom 820 kn po vrečici. Kod mene je cijena u apoteci 792 kn i ja odustanem kao i još par ljudi te količina spadne na trečinu.Tada se vjerojatno mjenja i cijena ( koja je u stvari nepoznanica ) i onda može odustati još ljudi i stvar propada.
Mislim da je neozbiljno upuštati se u takve planove i dogovore bez točnih podataka. Ako bude više, biti će jeftinije ili ako bude manje biti će skuplje. Jeftinije ili skuplje od čega, to mene zanima, a da se udružujemo i naručujemo samo radi sporta, to me ne zanima.
Iz tih razloga i ima problema oko udruživanja, što nisu unaprijed određena pravila do onih najsitnijih detalja.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,009
Sve mi je jasno,no međutim,ja pravila ne određujem,nego zahtjeve prosljeđujem dalje kako bih dobio cijenu...zato nije isto da li se uzima 10,20,46 ili 79 vrećica...o tome se radi,ja nemam konkretan broj...svi samo pitaju za 10, 20 ili 30 vrecica...
znači bilokakav group buy se radi na način da se stavi popis

1.komer 10 vrecica kws balasco
15 vrecica dekalb 5207
20 vrecica pioneer N01
2. pero 40 vrecica Bc 572
3. jozo 15 vrecica As 44
itd....

i tak se poreda jos 20 ljudi...
ja imam konkretan broj i idem sa konkretnim brojem po konkretne cijene!
Ako svima odgovara,dogovara se dan isporuke ili dolaska po robu i to je to..
+ nije rabat isti za sve hibride,tako da i to treba imati na umu..

ja sad onda nakon nekog vremena imam pioneera tog i tog toliko,deekalba tog i tog toliko i neznam cega sve ne...i onda oni koji su uzeli tipa kws balasco,ispadne vreca 250 umjesto 280kn,primjer samo,pa dekalb 5222 50000 zrna nebude 820 nego 775 itd...

Posljednje uređivanje:

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Nisam se htio petljati al vec je svima jasno da od akcie nema nista
Trebalo se izac sa cienom trenutnom ...
Recimo...vrecica No1 kosta toliko
20..vrecic No1 moze po tu cienu ....tad bi se moglo nesto dogovarat,a ovako napamet to samo onako ......

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,009
Jasno,samo nema čovjek na lageru 15 paleta No1 ili 572 ili nekog trećeg hibrida ,zato ide narudžba i onda se na naručenu količinu dobije rabat,pa što više komada,veči rabat = krajnja cijena manja!
Zato i pišem po neznam koji put,popis hibrida i korisnika,kad se skupi količina ide se po cijenu konkretnu jer ovako može svatko reći kod njega je 3 kn vrećica jeftinija...

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Da a kako riješit dostavu? Recimo do slavonije dok riješiš dostavu izsđe skupljw pita nego tepsija.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Nema veze sto nema u magacinu....dovoljno je da zna posto on moze dobit sjeme i uracuna svoju ...marzu...i odma moze izac sa cijenom

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,009
Što se dostave tiče uvijek netko prema nekuda ide,to se barem može riješiti..Razmišljam na način da ja uzimam 50 vrećica kukuruza i ispadne me 500kn jeftinije,sam sjednem u auto i dofuram i drugima...
Kolega vrsani neznam kako je kod vas,kod nas se uvijek može pregovarati s obzirom na količinu...zato sam ovo tu i stavio,ali najzanimljivije je što oni koji ne misle sudjelovati u ovome kemijaju,dok konkretna ekipa stoji iza svojih zahtjeva...bez uvrede bilo kome..ništa ne košta napisati tko želi koji hibrid i kad nas se skupi određeni broj idemo vidjeti cijenu,i ako kome cijena ne odgovara samo se izjasni da ima povoljnije ili da ne želi sudjelovati i sve 5...
Ja ionako nemam nikakav postotak ili dio u ovome,već sam i rekao to,i ništa ne tražim zauzvrat,jedino sam razočaran što iako se nema para i stanje je ovakvo kakvo je,radije će se kupovati skuplje sjeme i kukati kako je skupo nego iskoristiti priliku koja ipak možda donese značajniju uštedu...nikoga ne prozivam,ali ako meni trebaju 3 vrećice kukuruza,svejedno mi je da li platim 380kn ili 360kn...kada su u igri 100 vrećica,malo je razlika osjetnija!

Najnoviji postovi

Na vrh