temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Cabage,jel to u Mađarskoj?
Moguće...Keškemet,ogledno polje od Rijk Zwaana na 10-tak hektara,a ovo im je sestrinska firma Grow Palanta i proizvode presadnice na cca 2 ha...
Pa način na koji je niknulo sjeme, nejednako i dosta zakržljalog. Znam da se laca hvalio sa klijavosti od 99.9%, a ovo je u rangu 80
Koliko znam, @laca je bio danas na forumu ali nije iskomentirao nicanje svoje paprike.
Pričekati ćemo da se javi i očituje, a i rezultate drugih koji su uzeli sjeme od njega. A i ja ću nešto staviti za probu, ali to će biti u kasnijem terminu, z jedno dva - tri tjedna.
Pa ako ti je ova mađarska dobra, a Lacina ne, a uvjeti su bili isti onda možda ne treba pridodati veliku pažnju i vjerovanje nečijoj hvali!!
@hunter15
Desavalo se da i to bude lose seme, i to kompletna serija.
Znam nekoliko osoba koje rade seme za institut ima tu muljanja koliko hoces.
Pre par godina je covek radio seme Strizanke za njih.Imao je fenomenalnu papriku...vrh.
njegovo seme je odmah po predaji odvajano i otislo je za Grcku.
Ljudi koji rade za njih vecinu dobre paprike prodaju, a seme se vadi i iz one najmanje sto neko baca po njivi.Institut placa seme ne vise od 25 evra za kg.
Možda nije ok od tebe pošto želim pomoći ljudima i uvijek sam tako nastrojen.
Mene rast toliko ne zabrinjava jer ima i hibrida koji tako rastu ali riječ je riječ.
Prošle godine sam sadio Kaptur na otvorenom, na foliji, dvoredo, 40 x 40 cm, i moram biti iskren, nisam bio nešto specijalno zadovoljan na kraju sezone ali nebi o tom.
Lagano se zagrijavam - planiram za ovu godinu a planiram saditi Lacinu papriku. Pročitao sam sve što je ovdje napisano i opet mi dosta tog nije jasno. Da skratim, namjeravam saditi na foliju, dvoredo s tim da bi to napravio u malo gušćem sklopu tj. 20 cm razmak u redu a pitanje je koliki razmak između redova na jednoj traci - foliji. Ako idem do 30 cm mislim da navodnjavanje mogu riješiti sa jednim crijevom između, jeli to dovoljno ili da idem na 40 cm sa dva crijeva.
Između traka mogu ostavljati veći razmak jer zemlje imam i više nego dovoljno.
Ko misli da može pomoći savjetom neka raspali po tipkovnicitalk):