dane001
Aktivni član
- Tu od
- 7 Svi 2009
- Poruka
- 2,262
:madmana::madmana: Rekao sam da neću ali moram zaista mi je žao što je to pošlo ovako pa ću ponoviti po redu a ti sam zaključi šta god hoćeš jer zaista više neću odgovarati. Proizvodnja kornišona u Hrvatskoj je bila 6000 tona da bi ove godine pala na jedva dvije tisuće tona E sad kad se toliko isplate žašto je proizvodnja toliko smanjena.Paprika dužni metar folije zauzima otprilike 1,5 m2 na kvadrat ide od 3 do 6 komada zavisi od sorte vrsta dali je babura roga ili paradajz paprika u samoj sorti zavisi od bujnosti, od sklopa sadnje itd.koliko znam i ponovo sam pročitao svoje poruku nigdje nisam napisao da nebi trebao probat kalemit lubenicu čak sam rekao gdje sve možeš naći o kalemljenju samo sam cabageu odgovorio da me kalemljenje paprike zanima i rekao svoje mišljenje. A što se tiče mašte evo kopiraću pa ponovo pročitaj:Nebih se više objašnjavao ja tebi i svim drugim želim uspjeh u onom što radite makar to bilo samo u mašti.Što se tiče "cuge" rekao sam da ne pijem ne pušim i ne izlazim u kafiće A svakome kom je potrebna pomoć i tko želi pomoć ako mogu pomoć pomoćiću. A ti dane još si mlad dečko i naučit ćeš još puno toga samo trba učiti.I na kraju ja NEMAM NIŠTA PROTIV TEBE valjda ćeš svatiti pokušao sam ti objasniti neke stvarčice ako si svatio dobro ako nisi opet dobro. I ponovo svima želim uspjeh onima koji su stvarni i onima koji su virtualni.
ma nikakav problem Siki,jednostavno si ostavio takav dojam kako sam i napisao. na cugu sam te zvao zato što imam svoj kafić pa da te ugostim i odma čujem koju pametnu,pošto si i sam rekao da želiš pomoći,i ponavljam da nisi ništa odgovorio,pitao sam te jesi li u udruzi povrćara,opet ništa,pa jel nebi bilo normalno da razmjenjujemo iskustva,znam puno proizvođača sa ovog kraja a možda znam i tebe ( i kako se zoveš ako nije tajna ),bože moj pa nemoraš biti alkoholičar da bi zalazio u kafiće. i nemoj opet krivo shvatiti,netrebam ja očajnički pomoć,pa imam ja koga pitati šta me zanima,kao što rekoh,poznam sve koje trebam poznavati i imam koga pitati,naučit ću ja šta me zanima bože dragi. a ovdje smo da se družimo i razmjenjujemo iskustva,ubijamo dosadu,i naravno nešto i naučimo. a normalno da prije nego počnem nešto raditi ću se dobro raspitati kako i zašto,pitati više ljudi a ne se oslanjati na pojedina mišljenja. još nešto i nećemo više da ne trujemo temu - ja ti garantiram da su kornišoni itekako isplativi i ako hoćeš raditi javi se,pusti te brojke koje si pročitao neznam gdje ( pa i tebe da netko pita rekao bi čovjeku da ne sadi,znači nisi relevantan nego govoriš iz svog lošeg iskustva,a to ne znači da se ne isplati ),ja sam na malo više od 500 fati lani zaradio blizu 5000 eura ti vjerovao ili ne.