Govorila sam o fitoftori.
Na mogu ništa tvrditi, ti pogedaj u kakvom ti je stanju korjenje.
Ako je smeđe - fitoftora.
Ako je bijelo - to vidi kod djelomično, tk malo oštečene biljke - možda je samo žičnjak - ne znam, nisam imala slučaJ PA NE ZNAM, POGOTOVO NE NAPAMET PREKO SLIKE.
ŽIČNJAKA ODI SA IMIDAKLOPRIDOM -ALI IMAŠ NEŠTO KARENCE,A NISAM SIGURNA NITI JE LI DOZVOLJEN U PAPRICI, ALI AKO I NIJE, ODI JER TI BUDU VRAGOVI SVE UNIŠTILI, PRIJE eu DIREKTIVE SE IMIDAKLOPRID - bem ti velka slova, na preporuku savjetodavne koristio u paprici folijarno kao dopunu za tripse - on je za žičnjake jako dobar, odi preko sistema, u svakom slučaju je benigniji od klorpirifosa koji u ovoj fazi ne smije u zemlju (klorpirifos se recimo deponirao u redove prilikom sjetve mrkve)
Možeš uzeti neki generik, jeftiniji je, recimo Dalli, jeftiniji je bio četerdesetak posto od originala Confidora, ako trgovci i opet nisu tu razliku smanjili.
Ajde si malo proguglaj po aktivnoj tvari pa vidi šta na svome rtžištu možeš naći.
U fazi si blizu berbe - ja bih odradila duplu zaštitu - i jedno i drugo za svaki slučaj, preveliki je ulog u igri za pogađanje jel jedno, drugo ili oboje.
simptomi izgledaju kao fitoftora, no, pošto nalaziš i žičnjake, svejedno će ti oni praviti dodatnu štetu.