Daj koju sliku od peletirke i cijelog pogona.Mi smo pravili pelete od slame ali zagušuje klasične plamenike,trebalo bi prepravki.Drveni pelet skoro da uopće nema pepela dok od slame ne izgara potpuno i obični plamenici ih ne mogu koristiti.Btw,kod nas je drveni pelet od 1-1,2kn/kg1. Ne uzima iz palete, imaš pored peći "sanduk" kao bunker u kombajna ( primjer ) samo je puno manje, i ti u to uspiješ peleta, i onda skroz dolje ima cjev u kojoj je kao onaj valjak, nezz kako se zove, al to ima kombajn na adapteru, ono sto se vrti u krug i sa time nosi, ima različitih peći, a u ove peći kod susjeda taj pelet dolazi odozdol, i on onaj pepeo što je izgorio gura gore, i on se rasipa na strane, a dolje ima kao posuda što kupi taj pelet, tako da kada to gori, odozdol dolazi novi pelet a ovaj što je izgorio se razbacuje na strane, i u 2-3 dana se tek napuni pepela.
3. te peći su do 3000 €
A šta me kod peleta zadivilo najviše je to, što je plamen visok možda 20-30 CM, a plamen, dolje, gori u plavo, pa vi ako se razumijete u te plamenove, plamen kada gori plavo kako je to kvalitetno i ostalo
Ako ima još pitanja slobodno recite
tebi baš smrdi googlatinaravno propisi:madmana:
dobro,al kaj se i drva tiče i tu su več zakoni,naravno ko ih se drži i zove lugara:rolleyess:
još jedno pitanje,kolko to zauzima mjesta?
svi znamo kolko je 6 klaftri drva,al kolko je to toga?
Postoje i peči u koje stane cijela bala ..slame , sjena , ostaci kuruze itd.....npr. ja svake godine pokosim 5h njiva i ostavim tako a kad bi to pretvorio u pelete vjerujem da bih sigurno dva mjeseca lagano se grijao sa tim
To je jako površno i pašalno , naravno da svaki oblik pogonskog goriva može zagrijati prostor stana ili biločega ...i opet ono moje,kolko se stvarno ja mogu GRIJAT kraj toga,dal je toplo il vruče