Ukratko ću opisati što mi se danas, 24.08.2012. oko 16 sati u Zagrebu, dogodilo. Skrećem u ulicu Klin (kraj Žitvaja) i vozim prema jugu. Iza mene se stvori crni VW Polo Classic, ZG-970-xx i u retrovizoru primijetim da opasno krivuda po cesti. Na semaforu kod Avenije Dubrava vidim u retrovizoru da vozač jedva gleda. Skrećemo lijevo prema Sesvetama, na semaforu ima zakašnjeli start, a koči s zakašnjenjem od dvije sekunde. Ostavljam si sigurnosni razmak ispred da mogu ubrzati ako ne zakoči na vrijeme. Razmišljam kako postupiti, ovaj će nekog ubiti. Zastajemo u koloni na semaforu kod raskrižja s novom Branimirovom, on iza mene, ja u strahu. Krenem i prijeđem 50 m, on tek tad kreće, Ja prolazim na sam kraj zelenog (da ne napišem žuto LOL), on ide kroz debelo crveno. Tad odlučujem zvati 192. Dok čekam da se javi netko , lik me prestiže i na semaforu prije Molydona, gdje čeka kolona zaustavljenih vozila, brutalo koči i lakše udara u crvenu Mazdu ispred sebe. Na telefonu mi se javi žena i ja izvještavam o nesreći koju je izazvao pijani vozač i stajem pored Mazde, završavam razgovor i izlazim van. Kažem liku da je pijan, da ja prošao kroz crveno i da stane sa strane. On nešto promumlja u stilu "daj se makni" i krene obilaziti moj auto. Otvaram mu vrata u vožnji, gasim auto i izvadim ključ. Njegov auto stoji nasred ceste poprijeko jer se valjda htio polukružno okrenuti i vratiti prema Dubravi. Lik kaže da će stati ispred na nogostup, ja BUDALA, vraćam mu ključ, on upali, krene polako naprijed i, pogađare, da gas i ode prema Sesvetama. Cura iz Mazde rastresena, srećom štete praktički nema, možda koja sitna ogrebotina. Maknemo se na nogostup, ona zapiše tablice auta, moj broj telefona, ja joj kažem da sačeka policiju i odlazim. Pomalo uzrujan.
Sad mislim kako sam si navalio brige na vrat, a nije da ih nemam dovoljno. S druge strane, ovaj bi mogao pregaziti nekoga i trebalo je nešto učiniti. Najviše mi je žao što sam mu vratio ključ. Opet, nisam ja policajac i tko zna što bi moglo biti. Nadam se da ga je policija pronašla na vrijeme.
Ovaj tekst ću staviti na tri foruma na kojima sam aktivan, da vidim što ljudi misle, i da negdje ostane pisani trag u slučaju da "pojede vuk magare". Kakva su vaša iskustva, kako bi vi postupili i što mogu očekivati?
Sad mislim kako sam si navalio brige na vrat, a nije da ih nemam dovoljno. S druge strane, ovaj bi mogao pregaziti nekoga i trebalo je nešto učiniti. Najviše mi je žao što sam mu vratio ključ. Opet, nisam ja policajac i tko zna što bi moglo biti. Nadam se da ga je policija pronašla na vrijeme.
Ovaj tekst ću staviti na tri foruma na kojima sam aktivan, da vidim što ljudi misle, i da negdje ostane pisani trag u slučaju da "pojede vuk magare". Kakva su vaša iskustva, kako bi vi postupili i što mogu očekivati?