Otkupni blok ne zamjenjuje račun za kupljenu robu,već služi kao dokument za daljnje knjiženje i prodaju robe...evo ja imam jedno pitanje.. pisao sam upit u ministarstvo prije nekoliko dana, ali hvala bogu jos uvijek nisam dobio odgovor, znaima me dopunska djelatnost,
tocnije, uzgajam lavandu i prodajem suhi cvijet i pakiram vrecice, ali neradim ulje, sapune i tako slicne preradzevine...
sad trenutno pregovaram s dvije autopraone o prodaji vrecica s lavandom, tocnije, stavio bih jednu policu u praonu gdje bi bile zapakirane vrecice s raznim logotipovima automobila, pa me zanima moram li ja te vrecice prijaviti kao dopunsku djelatnost ili ih mogu prodavati kao vlastiti proizvod odnosno kao osnovnu djelatnost?
a kao drugo, moram li pisati otkupne blokove za svaku vrecicu, odnosno ispotpisivati otkupni blok, a recimo baja koji radi u praoni ispise kolicine u blok i ime kupca umjesto mene i to je to?
citao sam svasta nesta o tim dopunskim djelatnostima, ali sve mi je to nekako boze sacuvaj, a pricao sam s nekoliko ljudi i svatko to drukcije tumaci, tako da vise nisam pametan sta i kako, a samo bi volio raditi legalno da me nebi danas sutra neki inspektor potapso po ramenu...
hvala
Imam pitanje pa ako netko zna ili zna koga pitati.
OPG registriran za uzgoj ovaca i koza kao i proizvodnju sira (mala sirana). Dali može otkupljivati mlijeko i od drugih OPG -ova i praviti sir ili mora biti registriran za trgovinu?