• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plamenik na piljevinu

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Mislim da si mu dobro poručio, jer da je to tako jednostavno, mislim doprema piljevine na puž, već bi netko bio to do sad napravio.
Kolko znam piljevina se loži jedino u tim pećima u kojima se najprije DOBRO nabije u cilindar koji se onda naloži.
inače može bit gadnijih posljedica

Pa kaj ti misliš da je to nekaj novoga ,pa ljudi se odavno griju na takva postrojenja .

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Pa kaj ti misliš da je to nekaj novoga ,pa ljudi se odavno griju na takva postrojenja .

Ljudi moji ja vas čitam i pisao sam nešto o ovoj temi i vjerujte nemogu da svatim žašto se vraćate na ono što je napušteno prije trideset ili četrdeset godina. Šta mislite kako bi bilo kad bi današnji ratari tražili traktore od 18 ili 25 ks kud nas to vodi.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Napušteno???? nebi se baš složio s tvojom konstatacijom.Neznaš ti koliko se prostora grije na piljevinu.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Napušteno???? nebi se baš složio s tvojom konstatacijom.Neznaš ti koliko se prostora grije na piljevinu.

Dobro ali zar vi ne težite nečem bolje nečem modernijem sigurnijem piljevinka se koristila kad sam ja bio djete a to je bilo daaaaaavno. Danas se od piljevine prave briketi i peleti za loženje i to je nekakav napredak ali ići za onom što je nekad bilo???:scratch:scratch

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,936
Dobro ali zar vi ne težite nečem bolje nečem modernijem sigurnijem piljevinka se koristila kad sam ja bio djete a to je bilo daaaaaavno. Danas se od piljevine prave briketi i peleti za loženje i to je nekakav napredak ali ići za onom što je nekad bilo???:scratch:scratch

@Siki, potpisujem u cijelosti. Što veće iskorištenje sirovine uz što napredniju tehnologiju, a sve što je moguće više ekološki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,244
@Siki, potpisujem u cijelosti. Što veće iskorištenje sirovine uz što napredniju tehnologiju, a sve što je moguće više ekološki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

samo što zaboravljate da i briketiranje košta , a samim time i zagadjuje pošto ste ekološki nastrojeni

piljevina se ne koristi iz nekih ''finijih'' razloga i gospoda je izbjegava , dok bi ja drage volje da se grijem skoro besplatno :mrgreen:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,936
samo što zaboravljate da i briketiranje košta , a samim time i zagadjuje pošto ste ekološki nastrojeni

piljevina se ne koristi iz nekih ''finijih'' razloga i gospoda je izbjegava , dok bi ja drage volje da se grijem skoro besplatno :mrgreen:

Zagađuješ čim upališ motorku, a ipak ti ne pada na pamet uzeti staru dobru ručnu pilu i dobrog pajdu za drugu stranu.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Malo su dečki krivo shvatili o čemu razgovaramo, riječ je o plameniku koji regulirano dozira piljevinu i upuhava zrak radi sagorijevanja piljevine s automatskom regulacijom temperature vode u kotlu.
Stoga vas ne mora mučiti nikakva zagađenja okoliša i nove tehnologije, piljevina i sva biomasa spada u obnovljive izvore energije i ne zagađuje nikaj više kao i drugi (skuplji) energenti.
Možeš ti i grijati na najnoviji kondenzacijski plinski kotao ak ti nije dobro podešen pa si mjeri koliko zagađuješ okoliš.

Z

Zetor 2511

Guest
Planiram se upustiti u izradu plamenika na piljevinu koji bi se namontirao na peć za centralno grijanje, ideja je da bi se nekim pužom piljevina dobavljala u ložište i nekšni ventilator koji bi upuhivao zrak za sagorijevanje ,e sad dali je možda tko to radio i ima kakva iskustva u tome ili možda vidio negdje to u pogonu ...sve ideje i savjeti su dobrodošli.

Evo i ja već neko vrijeme smišljam kako se prebacit sa lož ulja,i danas se nađem sa prijeteljem koji radi centralna,pa mi kaže da postoji plamenik koji bi ugradio na svoju staru peć i koja bi mogla radit na piljevinu,znači peć ostaje ista treba zamijenit plamenik i treba taj neki silos u koji se stavlja piljevina (ne peleti ili briket već isključivo piljevina i oblovina),još moram pogledat cijene tih uređaja pa inda izračunat isplativost,rekao mi je da te plamenike i opremu radi Bosch i Junkers,no budem vidio pa ću znat više,uglavnom o ovakovoj vrsti grijanja se malo piše,više ima o onim pećima koje proizvodi Senko a gdje se u iste ugurava piljevina,no to je dosta teško i nepraktično.

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Senko je nekad proizvodio takve peći na piljevinu za centralno ali više ih nema u ponudi osim možda ako baš naručiš samo onda je i cijena...ohoho.
Ako nekaj saznaš u vezi takvih plamenika ajde javi ili barem sličice stavi.

B

baranjac 2

Guest
tema je meni vrlo interesantna,samo što ja rezmišljam u drugom pravcu kako vidim ovdje se govori o "uguravanju" piljevine dok mene interesuje "uduvavanje" nešto poput ovoga samo što ovaj snimak nije baš najjasniji ali se vidi princip rada. http://www.youtube.com/watch?v=In8-5Ihv-oY

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Planiram se upustiti u izradu plamenika na piljevinu koji bi se namontirao na peć za centralno grijanje, ideja je da bi se nekim pužom piljevina dobavljala u ložište i nekšni ventilator koji bi upuhivao zrak za sagorijevanje ,e sad dali je možda tko to radio i ima kakva iskustva u tome ili možda vidio negdje to u pogonu ...sve ideje i savjeti su dobrodošli.

Firma Tehno-dom prodaje švedske plamenike na piljevinu Stoker i ostalu biomasu,te moderne peći na biomasu Kozlusan...
Što se tiče rada tih peći,imaju okruglu šuplju tavu koja se okreće i na nju pada biomasa,ispod tave nalazi se ventilator koji upuhuje zrak i pospješuje sagorijevanje...iskoristljivost im je 91%...
Nisam vidio te peći u radu,ali sam bio zainteresiran za kupnju,pa sam ih išao snimiti...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,244
ajde da ''oživimo'' temu

zanima me ima li neko kakvih rezultata vezanih za ovaj gorionik

ja sam večeras probao sa drugarom ovaj sistem izvorišta u gorioniku , dobili smo dosta smijernica ali ipak to nije to

ima li neko da podijeli uspiješan pokušaj ?

D

ddetic

Guest
A evo ja gledao ovaj forum jos prosle godine pa se malo upustio u ovaj posao i mogu reci da imam pozitivnih rezultata. Napravio sam navedeni plamenik i radi jako dobro pa ako ima ko da podjeli ovo iskustvo neka pise

zradikovic

Član
Tu od
8 Kol 2009
Poruka
141
Ajde ddetić fino se predstavi u rubriki za predstavljanje pa podijeli s nama svoja zapažanja

D

ddetic

Guest
E ljudi bas se ne snalazim sa forumom svasta mogu skuzit ali ovo s predstavljanjem mi bas neide.:toimonster: Evo za sad jedne slike pa da pokrenemo ovu temu bit ce mi drago cuti druga razmisljanja.

scaled.php

Nadam se da cete vidjeti fotografiju to je jedna za sad tu imam na mobu. Trenutacno sam u guzvi s poslom ali za dva tjedna cu na godisnji pa cu malo vise fotki stavit. Ima tu jos dosta posla to je tek neka osnova treba jos neke stvari doradit,jer kad svaki put kad krenem u probu naletim na neki problem koji moram rjesit. Inace plamenik je bio u probi i davao je sjajne rezultate ali kao sto rekoh neke stvari moram doradit na njemu kad budem na g.o. pa cu stavit i video:drinkers:

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,244
A zašto si stavljao ovaj gornji dio , može li još neka slika plamenika

D

ddetic

Guest
20120908204939.jpg

By ddetic1 at 2012-09-15
20120908205003.jpg

By ddetic1 at 2012-09-15
20120908205016.jpg

By ddetic1 at 2012-09-15
20120908205023.jpg

By ddetic1 at 2012-09-15
20120908205310.jpg

By ddetic1 at 2012-09-15

Onaj poklopac koji je na snjimci netreba stavio sam ga jer sam bio preblizu garaze a puhao je vjetar pa mi je zar nosio u garazu.
E a onaj nastavak koji dođe na plamenik je potreban jer se postize puno bolji rezultat nego bez njega samo ga moram na vrhu jos malo stisnuti i s nutarnje strane ga obuci samotom ili vatrostalnim betonom.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh