• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kaj kažete na taj traktor i 800 l prskalicu, nosio bi on to jel?
Kakav je općenito traktor?
I jel ima tko iskustva s tim prodavačem?

http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-same-dorado-70-zetor-imt-welger-john-deere-oglas-9304740

Nosio bi da,al praznu :icon_thumright:

Zavisi od prskalice kakva je,al uzmi u obzir da ovaj traktorčič ima oko 2500kg,i još je kratak..
To je mali traktor,a teret koji ti spominješ je dosta velik..
Ja bi razmišljao o večem modelu malo..

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ne bi ja s posušacima imao nikakvog posla, to su rojsovi, ko je jamio - jamio. A htio sam ti reći da bi po nekoj logici bilo jeftinije otići po traktor u neku zapadniju zemlju, ako se njima koji nisu u EU isplati dovesti ga tamo i još ga prodavati nama, onda se sigurno može naći nešto bolje i jeftinije vani.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pošto sam s novim prošao tako kako jesam,
najrađe bi agrostara 4.61 ali kod nas ga nema baš, neznam odakle uvažaju, ali na stranim oglasnicima nisu jeftini.
Uglavom sjeo bi mi DX 3.70, 3.90

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
.

@gogo
Težina bi svima trebala biti odokativno oko 200kg,tako da s nošenjem ne bi trebalo biti problema...[/QUOTE]

Možda si mislil na ovog prvog al cini mi se da i on je tezi od 200kg al treba da je i najlaksi vući a niemayer nije ispod 400-450kg i regent blize 500kg koji je i najtezi za vuci tako ja mislim da je to preveliko za 50ks
Dakle gledaj ovog vogela s njim bi mogo napravit possla

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega, slobodno nam ispričaj malo oko toga!
Nije u redu ako si i 1000 kn dao, a nisi dobio traktor, a kamlo tek ako si i pun više dao!

Koja firma?, treba se udružti i tužiti!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Lijepo molim Vaše mišljenje o ova tri pluga. Regent - ručno okretanje, Niemeyer - automatsko okretanje, Vogel - okretanje s dvosmjernim cilindrom.
Zna li netko približnu težinu za neki od ta tri pluga? Koji je primjeren za dupljaka 50 KS i 2 tone?
Molim pomoć što prije.

http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-regent-oglas-14121048

Meni se sviđa ovaj regent, vjerujem da bi ga vukao s 565 u dobroj godini bez frke.
A okretač bi mi lego ko budali šamar.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
A moreš ga tužiti tri života kad nema ništ.
Agriva ZG, uplaćeno prije dvije godine i eto do dan danas.
A ja budala umjesto da odem u NC i uzmem s lagera kaj se nudi, neee, ja moram naručivat hjoooj.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nosio bi da,al praznu :icon_thumright:

Zavisi od prskalice kakva je,al uzmi u obzir da ovaj traktorčič ima oko 2500kg,i još je kratak..
To je mali traktor,a teret koji ti spominješ je dosta velik..
Ja bi razmišljao o večem modelu malo..
Gle moj ursus nosi kžk od 350l sam tak, puna je sigurno prek 400kg, tak da ova puna ima pretpostavljam tonu a ursus je zvečka prema ovom traktoru!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako 539 nosi 600l s utezima napred, onda bi traktor s prednjom vučom 60 ks nosio 800 bez frke.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
@ŠANANA,ako je tak onda bi ti mogao i sa svojim 565 nosit 800litri bez brige..
A kad na 565 skopčaš tonu prednji kraj u zraku...

Stvarno su neki ljudi čudni,jedno je kaj traktor nosi a drugo je da treba s tim teretom radit godinama i po svakavim njivama i putevima prolazit..
Još uvijek se nezna kakvu špricu ima član Antonio..

Ima šprici kaj su 800l,teže od 1000l,prazne naravno..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa nisam videl jednog 577 solca da nosi 800l špricu i tak več godinama, naravno napred je komplet set utega.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Pa nisam videl jednog 577 solca da nosi 800l špricu i tak več godinama, naravno napred je komplet set utega.

A 577,koji ima oko 3200kg+utezi..:(clap):
Dorado 60,je mala beba za sedmicu..
Izgleda da još ne shvačaš kako je taj dorado mali traktor...

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Dobro si reko može nosit 539 spricu od 600l a naprid 150 kg tegova al opet bi se propinjo ko apen šeska imam ja kranj 440l i ona 100kg i da nemam naprid 60-70 kg tegova propinjo bi se štoro

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sa zetorom 6718 650 litara kada natočim imam problema,i dosta utega moram staviti napred,ali svijedno mu je puno.Šprica je prazna oko 400 kg,možda i više,ne znam,jel vee šprice su dosta teže od malih.

Na vrh