• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Ovo je cijena ispod realne, ako je ispravna prikolica. No prva dva dana kako.je oglas izasao, nitko se nije javljao. Stoga je to vjerojatno neka zafrkancija.
Da je pravi oglas i stanje kao na slici, otisla bi ona prvi dan..

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ma ne vrijedi i previše napuhavati cijenu,ipak je to traktorska prikolica.Mislim kamijonska je bolja prikolica pa nemaju neke veču cijenu.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Prvo ne lici na universala. Jel on ili je stajerc(slovenac). A najvise mi lici na td-a kvarner.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
To je delal uvoznik Universala. Kupovali samo pogonsku grupu, a sve je ostalo napravljeno u Sloveniji. Od električne instalacije (Iskra), kabine (?), zraka i opreme u kabini (Agis Ptuj)...
No, čini se da je kvaliteta pogonske grupe problem...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, čini se da baš i nije bog zna kaj napravljen, barem kolko sam skužio po pisanju Slovenaca na njihovom forumu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Drugačiji je tip prednjeg mosta nego na starijima (poput onoga na 703).
Motor je fi 102x120 (eko). Kabina ima platformu i bolje je zatvorena ...
U kvalitetu nebih ulazil, no izgledal je prilično atraktivno u to doba (konac 90-tih), kad sam ga ogledaval u Radgoni.

Još je bila jedna zanimljiva prerada: traktor BORI, napravljen na bazi serije 66 Fiata.

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-same-explorer-90-ii-special-oglas-15897183

Zanima me koja je razlika između ovog explorera 90 special i običnog explorera 90. Imam mi jedan susjed explorera 80 spec. ali nije znao reći koja bi bila razlika.
Jer recimo puno drugačije izgleda od normalnog, kao ovaj http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-same-explorer-ii-90-dt-oglas-16739425

Vidim da je niži, izgleda mi nešto širi, a i kabina mu je drugačija, maska... Dali ima još kakvih razlika (motor, prednja vuča, getriba?), jer na net-u ne mogu ništa naći o special modelima explorera, a ovaj mi je baš upo u oko. Ko stvoren za brdski kraj :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-same-explorer-90-ii-special-oglas-15897183

Zanima me koja je razlika između ovog explorera 90 special i običnog explorera 90. Imam mi jedan susjed explorera 80 spec. ali nije znao reći koja bi bila razlika.
Jer recimo puno drugačije izgleda od normalnog, kao ovaj http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-same-explorer-ii-90-dt-oglas-16739425

Vidim da je niži, izgleda mi nešto širi, a i kabina mu je drugačija, maska... Dali ima još kakvih razlika (motor, prednja vuča, getriba?), jer na net-u ne mogu ništa naći o special modelima explorera, a ovaj mi je baš upo u oko. Ko stvoren za brdski kraj :)

Verzije Special su ti bili traktori bez kabine. Ko što vidiš, na njemu je Lochmann aftermarket kabina, bučna, lošije zatvorena od originalne, ima tunel u sredini (nema ravni pod), no zato je traktor niži (i meni izgledniji).
Rezervar goriva je ispred instrument table itd.
Obično su bili i nešto slabije opremljeni, no ne mora biti.
Kaj se tiče motor i mjenjača, to je identično kao na ovom s tvorničkom kabinom.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Gle dopelal ga je takvog za 100000kn iz vana, registriral i spoliral, a do sad je tovaril dreka u francuskoj, del je cenu 160000+kn, prodal bu ga za 140000kn i svi sretni i zadlvoljni!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ak mene sjećanje dobro služi, ta serija Explorera ima sve svoje, znači njihova getriba, njihov prednji most, Same motor....bude ZJ napisal dok vidi.

Na vrh