• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Posavac 2X12 visoki klirens i on će ti dobro orati, puno bolje okreće brazde od Imt-a, bolje ide u zemlju, masivniji je, itd. Ja orem sa Zetorom 6245 s njim.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja imam posavca 2x10, a isti je takav 2x12, samo je 10 uži, identičan plug kao IMT-ov, imam i Olta i IMT-a i kažem da razlike nema.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Zkj bi ti ja prodao cilindar s nje ak ju uzmem?

Zato da ga nemaš ti nego ja :icon_rofl:
Naravno da ga nečeš prodavat ako ju kupiš,samo sam htio reć da bi meni dobro došao pošto teško ju uni nosi

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja imam posavca 2x10, a isti je takav 2x12, samo je 10 uži, identičan plug kao IMT-ov, imam i Olta i IMT-a i kažem da razlike nema.
Tu kolega nisi u pravu, ima razlike između posavca i imt pluga i to podosta mada na oko izgledaju isti. Olt plug je po matrijalu puno kvalitetniji, drugačiji oblik daske i zato puno ljepše zatrpa na manjim brzinama, dok imt plug treba puno veču brzinu za dobar posao.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Paše sve u šaraf sa jednoga na drugoga, oremo sa dva traktora i pluga i oranja identična, brzina ista jer idemo jedan za drugim. Olt je kvalitetniji naspram IMT-ovih novijih plugova, al stari IMT plug je bio puno masivniji, ja bez problema pomičem IMT-ov kako hoću dok staroga što smo imali 10cola nisam mogao pomaći.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sve identično? U temi o plugovima sam pitao odgovaraju li dijelovi sa OLT-a na IMT-a, rekli su da ne odgovara.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Deflektore sa nosačem sam skinu sa olta i stavio na imt-a pašu točno u milimetar. Raonike/lemeše kupujem iste za oba. Raspored rupa na daskama za šarafe je jednako raspoređen tako da bi i to trebalo pasati, plazovi također.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
A s njim orem kuruzovinu, ipak je već plug pa su na njemu potrebniji. On je imao plastične bez kojih je ostao odmah prve godine. Da mi je negdje naći od Landsberga deflektore, ima susjed 2x11 landsberga i baš mi se sviđaju takvi.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ovi su na Oltu odlični:
8db9825d067538c151195da5f21b11b4.jpg

266dacdcc057d5156505dbafb909a040.jpg

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sam pravio sam deflektore od 5 mm flaha, nakon 2 jutra oranja su se ispravili. Plastične vjerujem da bi nakon par krugova izgubio.

Vidio sam kako ih točno trebam napraviti, potrudit ću se do sljedeće sezone od nečega jačega napraviti ponovno, ove godine završiti sa ovima.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
@zetor:malo poštelaj nosač crtala prema nutra,vidiš kako crtalo ukoso stoji..

@marko:deflektori bi morali imati uporu iza,kao na OLT-u,onda nebi imao problem savijanja..I iz nekog materijala koji se savija i vrača u prvobitan položaj kao "federplata"
Ali na prvom mjestu je upora,onda dalje materijal izrade..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
@zetor:malo poštelaj nosač crtala prema nutra,vidiš kako crtalo ukoso stoji..

@marko:deflektori bi morali imati uporu iza,kao na OLT-u,onda nebi imao problem savijanja..I iz nekog materijala koji se savija i vrača u prvobitan položaj kao "federplata"
Ali na prvom mjestu je upora,onda dalje materijal izrade..
Kad ga vratim onda reze unutar brazde i ne ostavlja ravan zid..

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ja sam pravio sam deflektore od 5 mm flaha, nakon 2 jutra oranja su se ispravili. Plastične vjerujem da bi nakon par krugova izgubio.

Vidio sam kako ih točno trebam napraviti, potrudit ću se do sljedeće sezone od nečega jačega napraviti ponovno, ove godine završiti sa ovima.
Čemu zezanje sa izradom deflektora kad je novi metalni cca 70- tak kn za Imt-a?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ne orem, ne bi ga podizao bolje da više reže npr. za zimsku brazdu.. A napred imam naljepnicu tako da mi je šteta trgat je..
f7afe538c594de23ae5245b7f361759d.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nova donja za Zetora dodje oko 4-5000 kn, ja sam je kupovao.. A cijeli nosač iza za proximu sa automatskom kukom dodje 13 tkn..

Na vrh