MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Posavac 2X12 visoki klirens i on će ti dobro orati, puno bolje okreće brazde od Imt-a, bolje ide u zemlju, masivniji je, itd. Ja orem sa Zetorom 6245 s njim.
Zkj bi ti ja prodao cilindar s nje ak ju uzmem?
Tu kolega nisi u pravu, ima razlike između posavca i imt pluga i to podosta mada na oko izgledaju isti. Olt plug je po matrijalu puno kvalitetniji, drugačiji oblik daske i zato puno ljepše zatrpa na manjim brzinama, dok imt plug treba puno veču brzinu za dobar posao.Ja imam posavca 2x10, a isti je takav 2x12, samo je 10 uži, identičan plug kao IMT-ov, imam i Olta i IMT-a i kažem da razlike nema.
Kad ga vratim onda reze unutar brazde i ne ostavlja ravan zid..@zetor:malo poštelaj nosač crtala prema nutra,vidiš kako crtalo ukoso stoji..
@marko:deflektori bi morali imati uporu iza,kao na OLT-u,onda nebi imao problem savijanja..I iz nekog materijala koji se savija i vrača u prvobitan položaj kao "federplata"
Ali na prvom mjestu je upora,onda dalje materijal izrade..
Čemu zezanje sa izradom deflektora kad je novi metalni cca 70- tak kn za Imt-a?Ja sam pravio sam deflektore od 5 mm flaha, nakon 2 jutra oranja su se ispravili. Plastične vjerujem da bi nakon par krugova izgubio.
Vidio sam kako ih točno trebam napraviti, potrudit ću se do sljedeće sezone od nečega jačega napraviti ponovno, ove godine završiti sa ovima.
Ja bi ga pomakao prema napred i malčice digao ako stalno oreš na toj dubini kao na slici.Kad ga vratim onda reze unutar brazde i ne ostavlja ravan zid..