• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Javice se već netko stručniji :). Koliko znam 75 cm i 100 razmak izmedju brazdu je odličan plug, naravno postoje izuzetci..

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Naravno da valja. Moj je isti takav samo malo noviji. Crtala jesu malo manja, fali kotac.
Visina nije problem jer se moj skoro nikad ne zastopa, jedino kad se ide odma iza kombajna u kukuruziste. Štopa se između preplužnjaka i daske 2-3 put na 1ha. 64 ks ore sjim na 30cm bez problema, baš sam danas oral tešku, masnu zemlju da slučajno ne ostane i da voda stoji na njoj kad krenu kiše.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
To je 14 cola? Nije on manji od moga IMT-a, a ja nemam problema sa štopanjem. Kakva mu je cijena?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Meni se ovaj plug ko plug čak i sviđa,malo spustiti cijenu,i za te novce se teško nešto bolje nađe,ako ovaj baš nije sav poderan. Malo upadaju u oči plazovi i lemeši,ali pretplužnjaci su veliki,i ima ove deflektore na nosaču brazde...
Crtala su mala,ali to se riješi,dobro je što su daleko naprijed od pretplužnjaka,pa nema štopanja...
borovicb- jel i kod tebe isti položaj crtala?
ima i član iwanho sličan plug,koliko vidim,lijepo ore,i lagano se vuče...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mislim da je ta cijena sa PDV-om jer u drugim oglasima ima napisano, a to prodaje stariji čovjek dovozi iz Njemačke strojeve. 8km od mene. Nemam više živaca za svoj IMT, ore odlično i samo odjednom ga više ne bi uštimao kao da se sav pomota.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Premali je to plug za tebe.
Čuj sad njega.

Dobro ti zbori preniski i prekraki je to plug

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ma ja bi ravnjaka, nemam ja neku potrebu za prekretačem, da mi naći ravnjaka kao taj prekretač uzeo bi, ovako ne znam.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Na istom polozaju su kak i tu samo su veča.

Bolje 20godina star regent nego novi olta.

Zetorproxima- tvoja oranja s oltom nisu bas dobra, nemoj ga toliko hvalit.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja isto mislim da je bolje rabljeni Regent.

Kakve su bolcne na tome plugu, htijeo sam jednom od susjeda Landsberg posuditi i nisam ga mogao zakvačiti, kratke bolcne i ne mogu staviti osigurače?

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ko god kaze netreba mi obrtac, grdno se vara, naravano mislim ko se iole ozbiljno bavi poljoprovredom, to bi bilo isto kao da kaze netreba mi prednja vuca na traktoru.

Sto se tice ovoga pluga, imali smo ovakav plug, pomeni to je plug okej dimenzija, niti je nesto narocito prekaratak niti prenizak. Ovaj je bio nas, malo prevelik zalogaj za kineza pa je prodan http://www.olx.ba/artikal/15585802/plug-obrtac-dvobrazdac-regent-saturn-14-coli/
Iskreno umjesto ovakvoga nekakvog obrataca odabrati OLT ravnjak, za mene je jedna velika glupost :mur:

Tako kod nas neki kupili nove Dubicke plugove i tanjirace pa nikako uperiti

Na vrh