• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nisam hvalio Olta, niti sam rekao da je moje oranje perfektno.. I ja jedva čekam da kupim poštenog okretača. Kolega je rekao da mu je teško ustimati Imt i da hoće ravnjaka, Olt se lako ustima, masivan je i koliko toliko dobro zaorava, a relativno je jeftin.

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
@Mr Sima znaš kako se kaže "Zavidne duše mogu da ga puše", neko iz mase reče bolji novi olt već polovan regent :icon_cry:nisam čuo veću glupost od kako je gavran ocrnio, i sam imam olta alkara 2x12 i ne mogu reč da je sranje pošto ima goreg dreka npr "IMT".Zakvači ti njega za zekana ak se ne varam 5320, pa vidi šta je preporod nakon IMT-a. Dal je kratak i prenizak nije, neš s njim zaoravat trstiku pa da štopa.Po meni solidan za te pare još se da tu spustit cijena.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Taj IMT je drek samo zato što je novije generacije. Ore se i sa IMT-om i Oltom dobro, ali ovaj Regent je sigurno lakši za vući i bolje ore. Ja imam još Olt Posavca 2x10, ne znam kako Alkar ore, ali ovaj ore kao i IMT.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
KInez je 45ks, a nesjecam se da li su klinovi na plugu za prvu ili drugu kategoriju, uglavnom mogu se zakaciti za kineza a on ima izuzetno siroke kugle

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
To je onda za moga Zeku taman, on je 63 jedino nije duplak. Al s tim plugom bi trebao imati veću vučnu silu, bar tako mislim. Nema veze ako je 1. kategorija ja stavim cijevi da nema lufta, tako radim i na IMT-ovom. Bitno da su bolcni dovoljno dugački da stane osigurač, ali i to se da riješiti, navari se nešto za osigurač. Morat ću ga otići vidjeti.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Onaj plug ima nekak cudno montirane špice šta ne ?

I čudno da su špice i donji dio sjajni a daske full hrdjave,a plazevi nekako mi malo čudno izgledaju.

Što se tiče oranja i imt pluga,gledao u oranju susjedov novi imt dvobrazni 14" 756 visoki novi praktički,s fiatom 80ks ga vuče.
Ako ide 25cm nikako ne preklapa brazdu lijepo,kao da mu zemlje fali da ju zatvori, kad ide 30-35 brazda se opet ne preklopi i ostane nekak okomito iako ima više zemlje i veca je očigledno, nimalo mi se ne sviđa kako taj plug ore.

Dok recimo naš lemken opal 090 trobrazni 14" prekrene ju i zatvori nebitno jel ga spustiš 20 ili 40cm, ali ipak je tu duplo duza daska skoro.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
i novi su šarafi na ovom sjajnom,bar tako izgledaju a daske te izgledaju kao da dugo dugo nisu orale

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Sestra mi radi preko puta njega pa mi poslika kad doveze nešto novo, to je krenuo od ove godine sa strojevima, prije je samo kombije dovozio, on to malo i prefarba da se bolje sjaji pa prodaje, ima veliku radionu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije taj regent mali plug. Ako je visok 70cm i razmak mu je 90 cm, sigurno bude bolje orao od IMT-a 756 koji je niži i kraći.

U slučaju štopanja, uvjek postoji opcija predplužnjak dole i dobar deflektor na dasku, stave se velika crtala i ore sigurno.

Uzet ću najvjerojatnije Eberhardta mehaničkog okretača ovih dana za 565, mali plug, trebalo bi napraviti neke prerade, ako se kupi bude, ako ne, tražimo dalje.

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Evo glasa razuma čovjek koji je imao imt-ea prelazi na zapadno tržište tj napreduje.:icon_mrgreen:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Gledam kako neki izoru pa im opet rađa tako da.
Ko ima novaca zašto ne .
Većinom je tu razlika u estetici.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ovi noviji torpedo traktori su isti kao i ovi prije rata ali zato je materijal pojedinih djelova los i u pravilu su skloniji kvarenju.

torpedo 7506

Član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
135
Ovi noviji torpedo traktori su isti kao i ovi prije rata ali zato je materijal pojedinih djelova los i u pravilu su skloniji kvarenju.
Ma znam ja sve o torpedu , nije losiji bolji je.Imal sam ih 3 komada 2x 75 1997 i 90 1992 al samo je 75-ica dobra , mene konkretno zanimalo dal zna neko nesto o tom bas traktoru , moram izgleda otic i pogledati

Na vrh