• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Cim vucko vuce 3 brazde sa svojim znaci da ni nece slomit plug, bez uvrede. Tetak ima mc kormika 190 ks vuce ravnjaka kvernelanda 4*15 i neide to kak treba.

Plug se kupuje prema traktoru i prema zemlji, a takva zemlja gdje treba za 15 cola brazdu 50ks zahtjeva rekao bi plug s rešetkastim daskama i to neki koji se lakše vuče.

Vjerovatno bi trebalo malo pokušat ili zelenu gnojidbu ili nešto slično da se malo bar prorahli zemlja.

Svi se love samo za snage traktora a nitko ne obrača pažnju na prijenos iste na podlogu, recimo od kolege proxima 90ks ima velike borbe kad je probao ovaj opal 3x14 ko naš, on ima konje ali ima dosta uže gume i naprijed i iza i vidi se da mu nedostaje trakcije a čak mislim da je i malo teži od agroplusa.

Posljednje uređivanje:

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
https://www.facebook.com/mario.vucinic.5/videos/801323743296868/?pnref=story

Ovo ako možete otvorit je bilo na početku prva proba pluga,još nepodešen plug i sa starim lemešima i daskama...i onda ga je traktor vukao bez ikakve brige prva brzina dignuta za pola oko 7kmh na 1600 okretaja cca, a išlo je i do prva direkt i prva dignuta za pola 10-12kmh ali daleko brazdu je bacao.

Sad kad je sve novo i poštelan plug na 1500 okretaja druga direkt oko 8km,može se i brze ali nema potrebe pošto su nove daske još duže i manje zavinute.

Uglavnom koliko god brzo ideš kad daš gasa on ima snage za ubrzat bez nekakve vrtnje kotača u prazno tako da potpuno smo zadovoljni...najviše s potrošnjom koja je dosta manja i od 6911 sa 2x12 u trecoj brzini.

Gume su 420/7024 i 480/70/34

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Sigurno bolje ore od df-a, teza je za 500kg od njega.. A nije sve ni u širokim gumama :).

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Sigurno bolje ore od df-a, teza je za 500kg od njega.. A nije sve ni u širokim gumama :).

Agroplus je 4 tone,proxima vjerovatno teza, proxima je proklizavala dosta kaze,ispod 1800 okretaja ne moze vuc plug jer se gusi a sa vise gasa na mahove proklizava...iste borbe je imao i poznanik s fiatom 80ks a ni susjed nije uspio s 3 brazde s isto fiatom 80ks.

Kaze samo da proximu je dosta ljuljao trobrazni lemken,dok ga moj jedva osjeti tak da ne znam sta da kazem na tezinu traktora.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ne drži ti priča vodu.. Ali dobro. Koliko je tezak agroplus bez utega? 90 KS proxima je 4150 kg.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ti df-ovi su lakši od proxima i logično da onda proxime bolje nose isti priključak.. U to sam 100% siguran.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Meni se osobno Vogel vise svida ali da cujem misljenja iskusnijih.:)

Evo nisam iskusan ali pišem šta pročitam ako ti to šta znači pa kažu da se Vogelovi djelovi dosta brže troše od nekih kao boljih marki.
I ja sam razmišljao o takvom pa pročitam tak nešta pa odustanem. Svidi mi se Regent, koliko sam ih gledao dosta su jeftiniji od lemkena, kvernelanda itd pa i za njega pročitam isto tak nešta i sad sam nigdje. Rabe Isto nije kao nešta posebno ali valjda ču si jednog dana nešta odabrati.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Ja sam vidio proximu iz susjednog sela sa utovarivacem i trobraznim plugom okretacem po cesti samo jer mi je prosla ispred kuce i dosta ju je ljuljao i preveliki izgleda plug za nju....
A sad kakvo je bilo oranje to neznam.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ti df-ovi su lakši od proxima i logično da onda proxime bolje nose isti priključak.. U to sam 100% siguran.

Pričaš gluposti, niej sve u težini traktora, puno je tu drugih važnijih faktora.
Međuosovinski razmak, položaj zadnjih poluga...da nenabrajam dalje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma naravno da je Zetor go**o,mora bit bar duplo jači od nekog zapadnjaka da se uopće može usporediti s njim... Sve bi mi bilo jasno da ne vidim svaki dan Agrofarma 100 i 430 u akciji,bez utega i vreče šljunka nikud nikam s trobrazdnim plugom... O samom oranju da ne govorim.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Znam o čemu pricas ima kod mene df agrofarm 430 i tegove od jd-a su napred stavili.. A Šanana gazio sam silazu sa Sameom kao tvojim bez utega i zaletim ga malo u rikverc, nazad bude ralica i kad prikocim propne se.. Rd lely 2.5 sa packer valjkom ga pošteno ljulja. Eto toliko..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma naravno da je Zetor go**o,mora bit bar duplo jači od nekog zapadnjaka da se uopće može usporediti s njim... Sve bi mi bilo jasno da ne vidim svaki dan Agrofarma 100 i 430 u akciji,bez utega i vreče šljunka nikud nikam s trobrazdnim plugom... O samom oranju da ne govorim.

Nek onda mjenjaju plug ako nejde,nije traktor ništ kriv..
U mom kraju Agrofarm 430 se sasvim solidno bori sa Kuhnom Varimaster 121,3 brazde..50-ak ha izore..Za takav traktorčič je stvarno zavidno gledat kako ide s tim plugom..Agrotorni K 610,su slabi prema njemu kako ovaj ide s plugom,a možda je i u plugu nešto...

zetor po meni nije neki orač,danas sam orao sa 7340 i 2x14 Voogel noot,po gnoju i kukuruzovini samo drba,a i težina od 3400kg mu nejde u korist..
Al recimo dobar je u transportu,jako dobro ide sa 9t tereta..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pa naravno da treba mijenjat plug,ali očito da neki imaju vanserijske traktore koji mogu kaj nijedan drugi ne može. Ja sam stekao dojam da su prilično slabašni za deklariranu snagu,kak kaže gazda jednog od njih-to su ti samo veliki kotači,a pod haubom mali ferguson. Ja sam prekjučer prvi put u životu zaoravao uslužno gnoj,nikakvih problema,moja Proxima je ista ko i 7340,samo imam dosta utega,i drugačiji plug,2x16".

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Isti dojam za df imam i ja.. Naravno ne govorim ni da su proxime idealne, mojoj fali utega npr. Ali orem sa 2X12 i za moj teren i moju zemlju je to idealna kombinacija.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Naravno da nije idealan,ja bih na nekim parcelama komotno išao sa 3x16",a negdje ima grdnog posla sa 2x14". Naravbo govorim o oranju na 30 cm i više,a ne o pisanju po zemlji.

Na vrh