• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Bome, ja sam sinoc orao ral u ravnu, berač ugazio, prvih 10-tak krugova proxima je dobrano osjetila 2X12 i na 25-27cm dubine..

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Onda je moj steyr vanzemaljac, jucer sam oral parcelu koju radim 3-4godine a prije je orana s 539 i mozda ako je orana na 20cm, na njon mi svake godine stoji voda kad orem, dubina 25max, 1brzabrzina, najmasnija i najteža parcela, sad sam se pozuril pred ovu kisu. Oral sam na dubinu 32-35 u 2sporoj, to je 7.5-8km/h.Bila mje dubina na 30cm inace ne orem dublje ali na ovoj parceli sam htio iskoristiti priliku pa sam povečal dubinu.
Na dubinu 25cm bi vukel 3*14 u prvoj 100% u maloo lakšoj zemlj
Zato pričati da je za 90 ks 2*12 taman, morksa glupost
poslikama i nemas tesku zemju.
Okretač 2*18 i naprijed utezi i onda bus oral kak tre, naravno plug neki zapadnjak.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
90 konja na 2*12 i da tesko ide?:^):
To ne vjerujem to nas 60 ks dupljak vuce solidno,uzbrdo ga muci klizanje jedino malo nekad.
A ovaj drugi 75ks ga vuce svugdje bez problema uz bilo kakvo brdo i u bilo kakvoj zemlji...
Prije se bu taj plug strgal nego da ga traktor nebi mogel vleci...
MF ima 4200kg bez kile utega ako je to bitno..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I moj dobar prijatelj je vukel tanjurače 28 diskova sa 2 klipa i 35ks,i sve je bilo super,tak dugo dok ga nismo uživo vidjeli kak radi... :icon_rofl: :icon_rofl:

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
3 cilindra ima steyr, 2900kg plus 210kg utega naprijed.
A kaj mislis kak izgleda? Nema ni trunka kukuruzovine vani, brazde jednake.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Onda je moj steyr vanzemaljac, jucer sam oral parcelu koju radim 3-4godine a prije je orana s 539 i mozda ako je orana na 20cm, na njon mi svake godine stoji voda kad orem, dubina 25max, 1brzabrzina, najmasnija i najteža parcela, sad sam se pozuril pred ovu kisu. Oral sam na dubinu 32-35 u 2sporoj, to je 7.5-8km/h.Bila mje dubina na 30cm inace ne orem dublje ali na ovoj parceli sam htio iskoristiti priliku pa sam povečal dubinu.
Na dubinu 25cm bi vukel 3*14 u prvoj 100% u maloo lakšoj zemlj
Zato pričati da je za 90 ks 2*12 taman, morksa glupost
poslikama i nemas tesku zemju.
Okretač 2*18 i naprijed utezi i onda bus oral kak tre, naravno plug neki zapadnjak.
18 cola u teškoj zemlji to ne bi išlo nikako. Patio bi se i sa 2X14.. Kad mi 2X12 uzme malo više zemlje na prvoj brazdi odma baca traktor u desno. Orem i ja sa Zetorom 6245, 61 KS sa 2X12, ali nemogu postići dubinu koju postizem sa proximom..

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Kod nas je zemlja relativno teska za obradu. Ali duplak 45 ks 2300kg, sa 2x12 IMT-om ide bez problema. 130ks 5000kg 3x16 samo potjeraj.
Kad bi sa 90ks vukao 2x12, smijali bi mi se po selu, ja bi i taj traktor i plug ruknuo u staro gvozdje.
Salu na stranu, bez uvrede meni ti novi Zetori nekako nesmekaju. Prosle godine cistili kod nas kanale MF 130ks i Fortera 140ks i dovozili meni neku zemlju za nasipanje, tandem prikolice su vukli. I Zetor ju nije mogao na rikverc niz brdo utjerati. Prikolica jeste potonula ali je traktor bio na asvaltu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako cemo tako gledati, moj cale je s proximom vozio telice mesaru. I uzbrdo novi Mf 110 KS nije mogao natjerati malu prikolicu s telicima. A moj cale natjerao proximu skroz uzbrdo..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
E istina. Neki dan s malim nh vozio kukuruz oko 8 tona i dolazi prijatelj iza mene sa 6320 i 4-5 tona. Ja sam u halu usao bez problema, drugi kolega sa 65 ks kinezom i 8 tona bez problema dok ovaj nije ni cijeli traktor utjerao.
Dok sam iskipovao, zatvorio stranice ovaj se patio 10 min. Kad sam zavrsio zamolio me da ja pokusam, sjeo i utjerao.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Na pravac. Bila puna hala pa je bilo nezgodno, puno kukuruza po podu i jos je vislja od dvorista 20-30 cm.
Bas me ugodno iznenadio traktor. Prvi dojam je bolji nego od nove proxime. Takvog jednog bi rado vidio u dvoristu umjesto fergusona.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Te x3x0 mi se najvise svidjaju od svih zetora. Odavno smo u obitelji imali zetore, prvi 2011 pa evo i sad dva ako racunam ursusa(crystala)

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ako cemo tako gledati, moj cale je s proximom vozio telice mesaru. I uzbrdo novi Mf 110 KS nije mogao natjerati malu prikolicu s telicima. A moj cale natjerao proximu skroz uzbrdo..

To nema nikakve veze sa ovim sto ja pricam, sem ako je taj novi MF zaglavio ili proklizao.
Ovaj Zetor kod nas nije mogao ni napred ni nazad kad je prikolica potonula, pa smo ga vukli sa Sameom.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ne drži ti priča vodu.. Ali dobro. Koliko je tezak agroplus bez utega? 90 KS proxima je 4150 kg.

4 tone je nas, duzina je 410 cm po papirima,medjuosovinski razmak je cca 250cm ali dio koji cini veliku razliku je smjestaj osovina u odnosu na sam traktor sto znaci da kotaci su na agroplusu na samim rubovima traktora a recimo sredina zadnje osovine je bocno kad gledas na samom rubu kabine dok same poluge jedva da vire iza linije kotaca kod vecine SDF traktora.

Rekao bi da je najveca razlika u rasporedu tezine u odnosu na zetore koje imam doma godinama kao i dosta prijatelja i poznanika a samim time efekt "poluge" kod nosenja prikljucka nije tako izrazen.

Plug viri 3,50m iza traktora i ja i stari s nasih 250 kila kad stanemo iza na plug ne mozemo ga zaljuljat.

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ima svakakvih slučaja kolega sa Univerzalom 640 dv ostal u blatu sa prikolicom mali Univerzal 445 ga izvukel iz blata bez prikolice zakopčali ga za prikolicu i malac je izvukel . Bitno je bilo da je malac imal čiste gume a 640 zapunjene sa blatom .

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Dali je tko vidio ovo šnjuhalo,koji je pak to oglašivač,netko novi ili nečija kopija

Na vrh