MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Bome, ja sam sinoc orao ral u ravnu, berač ugazio, prvih 10-tak krugova proxima je dobrano osjetila 2X12 i na 25-27cm dubine..
18 cola u teškoj zemlji to ne bi išlo nikako. Patio bi se i sa 2X14.. Kad mi 2X12 uzme malo više zemlje na prvoj brazdi odma baca traktor u desno. Orem i ja sa Zetorom 6245, 61 KS sa 2X12, ali nemogu postići dubinu koju postizem sa proximom..Onda je moj steyr vanzemaljac, jucer sam oral parcelu koju radim 3-4godine a prije je orana s 539 i mozda ako je orana na 20cm, na njon mi svake godine stoji voda kad orem, dubina 25max, 1brzabrzina, najmasnija i najteža parcela, sad sam se pozuril pred ovu kisu. Oral sam na dubinu 32-35 u 2sporoj, to je 7.5-8km/h.Bila mje dubina na 30cm inace ne orem dublje ali na ovoj parceli sam htio iskoristiti priliku pa sam povečal dubinu.
Na dubinu 25cm bi vukel 3*14 u prvoj 100% u maloo lakšoj zemlj
Zato pričati da je za 90 ks 2*12 taman, morksa glupost
poslikama i nemas tesku zemju.
Okretač 2*18 i naprijed utezi i onda bus oral kak tre, naravno plug neki zapadnjak.
Ako cemo tako gledati, moj cale je s proximom vozio telice mesaru. I uzbrdo novi Mf 110 KS nije mogao natjerati malu prikolicu s telicima. A moj cale natjerao proximu skroz uzbrdo..
Ne drži ti priča vodu.. Ali dobro. Koliko je tezak agroplus bez utega? 90 KS proxima je 4150 kg.