• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Loša getriba u odnosu na druge Imt traktore, puca kućište volana.. Pod teretom uzbrdo odma iz pete u treću, nema da će on 4-tom vući. Po meni to su traktori za ravnicu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
O čemu vi to govorite? Nudi se 540, a ne 542, dakle s 3 brzine.
Malo masivniji 539, s nešto više snage.

Kak ta ista getriba valja na 549 a ne valja na 542?

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Imam 542 vec 15-ak godina i nisam nikad imao neki od navedenih problema... a nije da sam bas neki koji odrzava traktor cakum-pakum!
Tak da mi nije jasno kad ljudi o necemu pricaju pa mi otvore oci i razbistre um za nesto sto ni sam nisam znao :mur:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
To mi je od kolega traktor,jednostavno želi probati 539 kakav je traktor,inače pomalo i radi sa strojevima i autima,kupuje-prodaje.
Ima ljudi koji imaju problema sa mijenjačem na 542 znam ih par,ali ima i koji nemaju problema a rade traktori svakave poslove,valda je do održavanja i šaltanja,jel neki i na johan deere koj imaju odlične mijenjače uspiju potrgati mjenjač.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
542 kad se pojavil imal je problem sa mjenjačem fulan je bil srednji ležaj . Jedan majstor kod Vrbovca je dosta obrađival kučišta mjenjača na njima . Serije nakon toga nisu više imale problema . Jedino oni koji su čak i prodali 542 radi sporosti neznajuči da ima 5 brzina a bilo ih .:icon_weed:

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Kupujem rotokosu pa su komentari dobro došli u razmatranje sam uzel ove 3 rotokose jedna od njih je disk i to sip-ova od nje me odbija to kaj je sip i kaj ima 290 kg to mi odmah ukazuje da su šparali na materijalu a opet mi paše jer netreba puno snage za pogoniti.
E sad gledam i ove bubnjaste i našao sam dvije Fella KM 167 ta se ručno sklapa to mi je minus kod nje,a opet cijena mi je prihvatljiva,a ima i ova Pottinger 185 ta mi se nekak najviše sviđa malo je skuplja od felle ali siguran sam da je ta dosta rubusno napravljena.
Evo linkova po redu Sip,Fella i Pottinger za koju vi glasate ?
http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/rotokosa-sip-roto-170d-oglas-18140587
http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/rotokosa-traktorska-oglas-14226637
http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/roto-kosa-185-potinger-oglas-18228433

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Je kompliciranija, ali meni se uvijek više sviđa diskosna kosa nego ona s bubnjevima.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Ma da jedino ima više zupčanika danas sam išao pogledati jednu BCS 404 na slikama sve ljepo bajno krasno i tak ovaj prek telefona kaže,a uživo vidim da je sva pošrafana novi šrafi novi diskovi oni gore kaj drže nože i ima lufta okreneš disk i za skoro 2 cm se jedan disk okreče bez da drugi počnu se kretat reko ja ta se je nakosila kaže on da to tak mora biti hvala i doviđenja.
Dok kod ove sipove toga nema stvarno je kosa u dobrom stanju rekao bi da je vlasnik na forumu mislim da mu je nickname Koko jer je taj oglas bio na forumu ima negdje tema..jedino me odbija to kaj sam gore navel.
Zato sam se okrenuo u potragu za bubnjastom ima veči izbor...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
Poslije košnje bubnjastom buš moral rastepati pokošeno jer ostane brazda (plastica), a poslije diskaste ne buš.
Sve ima prednosti i nedostatke.
Dobro si napravil kaj si se zahvalil na onoj s luftom. Brzo bi imal dodatne troškove.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moraš iza obje rastepati nakon košnje i diskasta radi redove samo kaj su manji kod baliranja ako je vruče ništa ne rastepljem jutro kosim popodne baliram . Tu je bubnjasta prednost . Moja stara Farovka kod mene 30- tak godina potrošila treče donje tanjure .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Lijepo izgleda i sviđa mi se kaj je našpagu imam i takvu i stari tip ovu je laganije okrenut za košnju .

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Da znam da treba iza bubnjaste rastepsti ali to nije problem to je zapravo i dobro kod košnje lucerne za sijenažu netrebaš prekreteat posuši se gornji sloj staviš u grede i baliraš ne rastepa se list ;)
Najverovatnije ću uzet bubnjastu :)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Uredjivan je i preskup i onda mu ne ugradi orginal obrtomjer, ima boljih opcija za takve novce. Ima Tx a na njuskalu.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
U čemu je razlika tx ima jedan 48 al isto gledam dosta su svi uništeni

Najnoviji postovi

Na vrh