• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
Svaku otkupnu pošiljku koju primite bilo od poštara (kod kuće) ili na šalteru pošte poslije plačanja otkupnine možete pred istim otvoriti i vizualno provjeriti sadržaj i ak vam se ne svidi radi se zapisnik što ne valja, poštar vam vraća odmah novac, a pošiljka se vrača pošiljatelju s zapisnikom. Znači ak dobijete ciglu umjesto mobitela bu se vratilo, ali isto tako možete prigovoriti na boju, na broj ak su odjevni predmeti u pitanju, ali nemožete uređaj rastavljati i ispitivati jer toliko vremena ipak poštar nema, a dali mobitel vrijedi 100 ili 1000kn odkud bi ti poštar znal. Na policiji vam budu rekli da robu ne kupujete od nepoznatih i neprovjerenih osoba.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ispravak kuriri ne daju otvoriti nego plati pa radi što hoćeš.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni je kurir svaki put rekel da otvorim pred njim i ako nešto nije u redu da radi zapisnik do sad bilo sve u redu .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Baš njih briga ovisi od koga uzimam podosta dostava iz trgovina.
I posebno moram zvati za povrat , a da ne govorim ako te zeznu za nešto polovno .
Nema neda otvoriti moram platiti ako cu dirat.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Pa druga stvar je ako uzimas iz trgovine, za njih vrijedi zakon o obveznim osobama koji ne vrijedi za kupnju od privatne osobe. Paket ti nitko nece dat da otvaras dok ne platis otkupninu, a tada je vec kasno, moze on radit zapisnik, al tad ti u vecini slucajeva preostaje privatna tuzba. I na temelju cega bi postar trebao procijeniti jesi li dobio ono sto si narucio, njegovo je da donese paket, a ono sto je unutra nije ga briga.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ispravak kuriri ne daju otvoriti nego plati pa radi što hoćeš.
zar ti logika sama po sebi ne nosi zaključak ?:icon_hang:

Kad bi ti kurir dal otvoriti njemu bi natovarilo dodatnog posla a ionak su knap s vremenom i potplačeni

ako je roba iz trgovine unutra obično bude račun ili makar otpremica pa se lako i brzo provjeri jel sve OK , neke trgovine sitnim slovima u uvjetim kupnje pnapišu da ne odgovaraju za slomljeno u transportu , tu itekak moraš provjeriti robu , itd ...

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
Ja sam gore pisao za poštu i poštare i to sve stoji ali samo za otkupne pošiljke, za obične to ne važi znači ako unapred platite i dobijete samo paket ko če vam vratiti novac ne valjda pošta, neznam koje sad tu kurire spominjete.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma mali je još u partizanima ,xd...., msli na sve žive dostavnjake a ovdje ih ima mali milion ..ovdje najmanje dostavlja pošta .

Bilo otkupnina ili samo potpis da je roba preuzeta , isto je ..jer npr gotoo nema dana da ne preuzimam robu za firmu , nijedan ne odlazi dok ne prepiše broj s osobne , to mu je vjerujem dokaz da nije lažirao potpis .

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
a di piše da te poštar može legitimirat?...kog će nam vraga onda policija...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
i to stoji , ali u tvom interesu je da dobiješ paket , a i manje je vjerojatno da dostavnjak na adresi isporuči paket slučajnom prolazniku koji iz đepa izvadi slučajno krivotvorenu osobnu s identiteom osobe s naruđbe , tak da tu ne treba biti previše pametan ..a i nismo u njujorku .

Ja recimo popizdim kad dođem (najčešče) u neku firmu a oni me traže da osobnu ostavim na porti pa mi je vrate na izlasku ....a znam da je skoro ni policajcu ne bi smio dati u ruke .

Zato recimo u jednoj stranoj zemlji sam moraš upisati podatke u tablicu kad ulaziš na takvo mjesto , s tim da moraš unaprijed pokazati nešto kao pozivnicu

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nije fora kupiti gotovo :D: Imam samoutovarku, ovo bi više za ubijanje dosade... To kaj ima krampove, meni se ovo čini čist solidno s obzirom kolko traži, ko i sijačica iz njegovog oglasa

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Jebate skupo to :biggrin:,moj sused po tvojem kraju kupuje po 100-150eura prodaje po 200:(y):.
Ja bi kupil još jednu al za preradu tak da mi ispravnost nije nešto previše bitna, samo da ni trulo železdo i da je čim jeftinije...

Najnoviji postovi

Na vrh