• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Definitivno čudno što traži u oglasima,ak nisi u mogućnosti raditi,ponudiš nekome "svome"...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mislim da licitira cijenu, jer 1500 kn po rali mi se čini velika cijena...ili želi da ga netko moli na koljenima ...ili je svađa u familiji...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ovisno o kulturi šta se sije po ovom on sav poticaj i uzme sebi kroz najam a sjedi doma i da ne kažem šta. Ova moja zemlja kod mene po tome stvarno za k....c.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Mene iritira uopće taj pojam "moj" ili "njegov" poticaj. Kod nas ih je hrpa koji rade zemlju a vlasnik si piše u upisnik.
Poticaj je od onog ko radi i amen. Za najam se stavi cijena ili tak ako neko hoće robu i amen.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Slažem se s martinv1 100%.
Jedino pošteno je da onaj tko obrađuje, dakle stvarno radi i ulaže, da taj prima poticaje.

Onaj tko svoju zemlju ne obrađuje i daje ju drugome da ju radi, taj ne bi smio imati nikakvo pravo na taj oblik poticaja.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
E da je meni u Zagorju nekoga tko hoće delati, zemlja praktično na ravnome, dajem mu poticaj na 10 rali i zemlju u najam za kojeg pajceka za kolinje...

Tu jednostavno nitko neće delati ništa jer se ništa ne isplati, a ja domaće životinje ne stignem hraniti, možda obrađivati mogu i saditi kuruzu a kam onda s njom itd... za to treba i vremena...

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Slažem se s martinv1 100%.
Jedino pošteno je da onaj tko obrađuje, dakle stvarno radi i ulaže, da taj prima poticaje.

Onaj tko svoju zemlju ne obrađuje i daje ju drugome da ju radi, taj ne bi smio imati nikakvo pravo na taj oblik poticaja.
Tak svejedno jel uzima poticaj i ne naplaćuje najam ili naplaćuje najam u visini poticaja...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
E da je meni u Zagorju nekoga tko hoće delati, zemlja praktično na ravnome, dajem mu poticaj na 10 rali i zemlju u najam za kojeg pajceka za kolinje...
Si ponorel! Pa lakše mi je učlaniti se u kradeze, bar prema ovome kaj se događa u njihovoj okolini!

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Tak svejedno jel uzima poticaj i ne naplaćuje najam ili naplaćuje najam u visini poticaja...
A ne, kod mene biseri uzimaju najam i poticaj.
Al nije tak svejedno, onda on ima taj dio plavog koji bi pripadal tebi pa se on vozika po selu i šumi a tebi možda bude manjka na kraju.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Uzimaju jer ima onih koji pristaju na takve aranžmane. Neznam jel kod vas tak dobra zemlja ili kaj pa se to isplati ali ja tak nebi radil. Imam nešt malo situacija da vlasnik uzima poticaj ali to dela na svoj rizik. Ako mu dođu u kontrolu za herbicide, fungicide, račune za sjeme, evidencije upotrebe zaštite, registraciju šprice… to je njegov problem…

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Pretpostavil sam da je tak. Ima i kod mene takvih koji plaćaju najam i vlasnik uzima poticaj. I onda kuku lele. Repromaterijal se uzima na kredit ili na zapis, strojevi su na pušing i lizing, usluge kombajniranja se plaćaju na poček kombajnera od 4-5 godina. Ali glavno da su oni veliki gazde…

Najnoviji postovi

Na vrh