• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Meni je čovjek sam ponudil 500kg zrna po rali. Potpisal sam mu dve rali za zakup i za to mi daje. Naknadno sam mu dal još ral bez ugovora,al ga ni ništ ne tražim za to. Kvalitetna je zemlja,ali bolje da on radi nego da je korov pošto ja nisam u mogućnosti obrađivati

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
E da je meni u Zagorju nekoga tko hoće delati, zemlja praktično na ravnome, dajem mu poticaj na 10 rali i zemlju u najam za kojeg pajceka za kolinje...

Tu jednostavno nitko neće delati ništa jer se ništa ne isplati, a ja domaće životinje ne stignem hraniti, možda obrađivati mogu i saditi kuruzu a kam onda s njom itd... za to treba i vremena
Mrga može broj u pp

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Ne znam ima li kakva prikladnija tema za ovo...

Kreće s poljoprivrednim zemljištem, poslije će se proširiti na ostale nekretnine i polako ostajemo bez svega. To ja valjda put do onoga "nećete imati ništa, a bit ćete sretni".

• Tužno
Reactions: ZJ

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Zašto je onda prije država preko općina prodavala poljoorivredno zemljište,nisu ga trebali prodavati nego dati u zakup

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kreće s poljoprivrednim zemljištem,
... a bit ćete sretni".
Možda da se i mi svi malo zapitamo, koliki utjecaj na ove događaje ima naša praksa, duga više desetaka godina, da se u skoro večini kupoprodajnih ugovora navodila lažna, PUNO NIŽA cijena od stvarne, kako bi se izigralo Državu i platio joj manji porez? Država je na temelju takvih ugovora stvorila nekakvu svoju "bazu podataka" o dugogodišnjem kretanju cijena na tržištu zemljišta i nekretnina.

Mi smo Državi desetlječima servirali niže i lažne podatke, sad nam bude naša Država, koju smo godinama varali, izgleda samo vračala istom mjerom.
Nešto kao: Vaša su zemljišta do sad, u Vašim kupo-prodajama vrijedila 10 EUR-a po određenoj mjernoj jedinici površine, pa Vam Država sada želi istom pravičnom cijenom izvršiti prvokup, da ne bi tu zemlju kupio netko iz Novog Zelanda, itd.

O

ObrisanŽ28

Guest
Moram ovu godinu kupit te dve parcele inače ni to nećeš moći od lihvarske države.
Ti nemožeš ni zemljište kupit a treba ti ovi su gori od komunista.
I to po tržišnoj vrijednosti 🤣🤣🤣

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nisu gori nego komunisti, nego oni isti. Nekada su samo okrenuli kapute i pretrčali u vladajuču stranku.
Ovi se danas samo brzo prilagođavaju kolotečini.
A Država, to smo svi mi. Tako nam je u njoj kakvi smo. Država to smo mi. Htjeli bi puno toga ispod žita, ako može i mukte, a htjeli bi biti i oličenje poštenja. Kaj god, Država je oličenje nas samih.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ima i u tome nešto, svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Osobno, kad god bi mi se ukazala neka prilika za nešto dobro, uvijek sam mislio na to da bi to još netko osim mene trebao dobiti, nikad mi nije bio užitak samo sebi nešto izboriti. A okružen sam ljudima koji samo na sebe misle. Ja, ja i samo ja, samo meni da je što više... I opet, što bi meni koji ne želim iz svog doma, neke puste i velike pare, kad ih ostali ne mogu imati. Hebeš ti to kad ja organiziram neku feštu za prijatelje pa ima svega i svačega, a oni jadni nemaju čime da mene ugoste. Ja da se vozam u mečkama, a oni da me mole da ih odvezem s djecom kod doktora. Nema tu meni sreće i ni sa svim parama svijeta.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Mi uspijeli kupit nakon godinu dana pregovora 4000 m2 poljoprivrednog zemljišta 100 metara od kuće. Čovjek nije ni znao gdje mu je zemlja ni da ju uopće ima. Kad se krenulo u pregovore oko cijene onda je ta zemlja imala vrijednost, do tada nije ni pitao za nju. Na kraju je ipak popustio kad smo zaprijetili sa prijavom za neodržavanje.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Hoće oni kupiti da mogu onda "svojima" po zaslugama dijeliti. Kao sad sa državnim stanovima što rade.
Narod ima priliku izabrati, a dok je potrebno donijeti odluku, onda se večina sakrije u mišju rupu.
A onda su svi drugi krivi samo ne oni. Kaj god.
Neka pištenjačine istisnu lopove i počnu dijeliti potrebitima - ja sam prvi ZA.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ljudima koji samo na sebe misle. Ja, ja i samo ja, samo meni da je što više...
Moj je susjed prikupio jednu traktorsku prikolicu dojč maraka. Umro je i ništa nije odnio sa sobom. Niti jedna snaha nije bila dobra sinu su spriječili ženidbu, sin skrenuo i umro. Imali 3 kuće. Zet mu isto umro prije njega, supruga umrla. Kćer i unuci se odselili, jednu kuću je prodala i 2 traktora. Sve ostalo propada 10 i više godina. Mogu sad dojč markama kuriti centralno grijanje.
Ne lažem Vas.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Možda da se i mi svi malo zapitamo, koliki utjecaj na ove događaje ima naša praksa, duga više desetaka godina, da se u skoro večini kupoprodajnih ugovora navodila lažna, PUNO NIŽA cijena od stvarne, kako bi se izigralo Državu i platio joj manji porez? Država je na temelju takvih ugovora stvorila nekakvu svoju "bazu podataka" o dugogodišnjem kretanju cijena na tržištu zemljišta i nekretnina.

Mi smo Državi desetlječima servirali niže i lažne podatke, sad nam bude naša Država, koju smo godinama varali, izgleda samo vračala istom mjerom.
Nešto kao: Vaša su zemljišta do sad, u Vašim kupo-prodajama vrijedila 10 EUR-a po određenoj mjernoj jedinici površine, pa Vam Država sada želi istom pravičnom cijenom izvršiti prvokup, da ne bi tu zemlju kupio netko iz Novog Zelanda, itd.
ja ovo nikak nisam pročital u članku ni prijedlogu zakona...
kvaka je da se ne može prodati za NIŽU cijenu od one koja je tražena od države...i sva ostala pitanja se riješavaju ISTOM ili VEĆOM cijenom od one koju se tražilo od države...
hrpa ljudi nezna što bi s nekim naslijeđenim parcelama, i ako (i samo AKO) bude država imala novaca za otkup takvih parcela, postoji nekakva nada da će se nešto okrupniti i pokrenuti u očajnoj situaciji naše poljoprivrede...
ustvari, mislim da se ništa neće promijeniti, jer ova naša država jednostavno neće htjeti male parcelice otkupljivati od ljudi, i sve se svodi eventualno na zaštitu velikih poljoprivrednih parcela i njihov otkup od strane lijepe naše.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
i ako (i samo AKO) bude država imala novaca za otkup takvih parcela, postoji nekakva nada da će se nešto okrupniti i pokrenuti u očajnoj situaciji naše poljoprivrede...
Nikakav problem im nije pojačati printanje novca i od naivnih ljudi kupiti sve što im se sprdne.

Najnoviji postovi

Na vrh