mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
E sad je dobro...artyman:
ma nije to ti se čini,prašina je na njoj a ne trulež:lol:čini mi se da je ta preša radila negdje u nekom kombinatu tu kod novske negdje prije rata..:?:kak piše tak i je (trula od rada)-samo cijela ,to je izostavio
na koji način se može staviti oglas iz njuškala tu na forum?kak to uspjevate?:blackeye
kopiras adresu oglasa na njuskalu koji hoces i zaljepis ovdje.
nista komplicirano..?
mister no, ono je imt 5100 - nema prednju vucu, samo zadnji pogon. isto je sve kao bobina brena, samo sto je njegova dupljak. dosta je vec pisano o njima tu ali vjerujem da ce ti bobo to jos pojasniti..
Kico, vec sam mislio da ces lika zvat za tu 5100 i da si slozis jos jednu 5106 za preprodaju. Nije velik ulog a imas djelova i viska, mogla bi se tu neka para zaraditi a i junior bi imao sto raditi kad mu je dosadno
...........
......
I je, problem je naci i prednje poluosovine za brenu. Kolega iz Pz (bio je Kico kod njega po djelova) je od 3 brene sastavio dvije i ostatak prodao u djelovima... prvo sto je oslo je prednji trap i poluosovine a zatim kardan kompletan, pa reduktor brze-spore, pojedini zupcanici iz mjenjaca i ostalo sto nitko ziv ne treba, to ima...
Ma nemam pojma... Znam samo da je takve krizeve proizvodila samo jedna firma u ex.YU (u Srbiji) i proizvodi ih i dan danas i kako cujem da je skupo u vrazju mater. Zato to treba redovno podmazivati i nece biti problema...
Stos je sto u uputama pise da treba na svakom krizu odvrnuti sarafcic, staviti mazalicu, i vratiti sarafcic (cep) na mjesto. Jednostavnije je kupiti 16 mazalica, pozavrtati ih jednom i miran si a ne skode da su stalno na krizevima...
tako se treba podmazivati i torpedova vuča i ja sam došao na ideju ostaviti mazalice za stalno gore ali nemogu biti nikako jer bi se potrgale jer zapinju u kućište i po zglobovima kad skreće..jedini je način ovako preko zime dizalica i dići jedan prednji kotač,zakrenuti dokraja i stavljati mazalicu pa podmazati i tako po redu.to je sat vremena posla a dovoljno jednomu godini dana...:supz:
Danas ima velik izbor mazalica (mislim na priključak, ne na uređaj za podmazivanje), možda bi neka mogla ostati prišarafljena?
Nego, bez obzira na to, otkud ove cijene? http://www.njuskalo.hr/sumarstvo-strojevi-oprema/stihl-ms-660-oglas-6892157
koje?
5200+pdv = 6500 = ništa spektakuplarno za pilu bez mača i lanca...