• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako ima onaj hvaljeni zetor zašto ne bi imao još hvaljeniji ursus , ktome vidi se da pali po zimi :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Vlekel ga ni polako, ali teško bi ga nosil, jer je dugačak.
Ak su mali novci, isplati ga se preraditi. (suziti).

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Ma ja mislim da bi išao prvi trag 3 spora, ako ima potrebe za drugim 1. direkt i suzim ga na 230 i ima da pjeva, naprijed imam cca 100kg utega, cijena je 550 eura ima čak da podesiš kosinu opruga.Izgleda dosta masivno neznam koliko bi mogo bit težak, a dužina i nije neka.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega, a na kaj bi to izgledalo da vučeš sjetvospremač 3. sporom po polju???

Prvo i osnovno, za rad sa sjetvospremačem treba što veča brzina. Ako traktor u tvom slučaju nemože vuči sjetvospremač 2. direkt brzinom ostavi se posla, odnosno traži mali sjetvospremač primjeren za snagu 50 ks i to bez prednje vuče.

Ja sa 565 jedva vučem 2,50 m sjetvospremač u 2. brzini, ali tek tada se napravi posao.
Prvi prohod idem u 1., ali je sporo i ostaju crte iza iako ima 3 valjka.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kako jedva,mamicu mu,pa kaj je onda to za traktor? Ili sjetvospremač?

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
@sanana kod nas ljudi sa 560 vuku 2.8 2.9 spremac ,a gledo sam gdje cojek sa549 vuce 2.5 sa duplim valjcim 1.prolaz 2. A 2.prolaz 3 direkt I ima posla taman to sve govorim za proljetnu sjetvu na nekim srednje teskim tlima.Ja u 2. Direkt ne mogu vuc zube 4 krila a dje spremac jer mi je druga prebrza.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Eto tako, ja ne pišem 2 prsta duboko sa sjetvospremačem, radim uvjek dublju pripremu za bilo koji usjev, tako mi se pokazalo najbolje. Ako treba SS ide i do 10 cm duboko, al u prosjeku oko 7 cm i tu treba dosta snage, naravno brzina je najvažnija.

Evo recimo IMT sjetvospremač 220 cm sa daskom napred, 4 reda S opruga i 2 valjka sam vukao proljetos sa 565 i ako pustim malo dublje dasku da poravna neke depresije nemože ga 565 povuči u 2., moram samo 1. direkt. Lako je drugi prohod kad ga malo podignem, onda leti 2. direktnom.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Umorno ili ne, ali barem vidiš "stanje" a ne ko od švercera našminkani kaj iz dućana a celi radni vijek je negder u fr ili de bil v dreku.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Takav od 70 bi mi taman pasao da se može zavuc gdje veci ne može,samo obavezno s kabinom, pogledao sam ih par ali još se nismo odlučili jer svi su li la.

Najbolje se u sloveniju do agrimata zaletit,oni ih imaju par komada uvijek, 14k eura pa na dalje.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=giwtz0k3iwY[/YT]

I ja svoj sjetvospremač vučem četvrtom brzom, ako ide 3-4 cm u zemlju. Dva kruga valjak podignem da ide dublje, treča brza mu je puna kapa.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
To je i R2 bez kabine,ali bolje je u dvorištu vidjet iste boje :icon_wink:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Slažem se Dado, samo nek su narančaste :D:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nakon svih ovih događanja ne vjeruejm više u SDF sa vodeno hlađenim motorom, ako ne naleti dobar Explorer 65 sa zračno hlađenim motorom budemo uzeli IMT 577 DV pa kako nam bude, ali SDF izgleda gubi kod mene :)

Najnoviji postovi

Na vrh