• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Adonis, sve te probleme ima i motor s vodenim hlađenjem.
SAMO, na zračno hlađenom motoru nema problema sa štopanjem kilera (eventualno pripaziti na kiler ulja).
Činjenica je da su 6-aki malo kritičniji za zračno hlađenje, ali 4-cilindraši nikako.

Pregrijavanje pogotovo nema veze s ispuhivanjem zračnog filtera. To treba raditi na svakom.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šanana jeste složili traktor ili ide na udaju?

Traktor je u procesu slaganja, neće ići na prodaju, bar ne zasad. Mora on odradit još barem 2000 rh kod nas :) znači barem još 4 godine.

I taj sa zračnim se pregrije ako se ne pazi tako da se sve svodi na isto,a po meni dobar dio vaših problema je uzrokovan pregrijavanjem.
Ne kažem da se niakd nije pregrijao, no taj put i više ne, zamjenjen je jedan dihtung na glavi i od tad više nije bilo problema do sad. A radio je zadnje 2 godine puno više težih poslova nego prije.
Ako mu je to naškodilo u toj mjeri, onda je kvaliteta 0 bodova, 565 mi se pregrijao bezboj puta kad je motor bio lošiji pa je išao do samog kraja.

Šanana, ak već gledate zamijeniti Samea, onda gledajte Belarusa ili Zetora, a ne IMT-ja. IMT je završena priča.
Novi Belarusi nevaljaju, Zetor me apsolutno ne zanima, jednostavno on nemože vrijediti te novce, a i nije više tak jeftin za održavanje, stariji Belarus kome je dobar taj ga neče ni prodat, a nekakvoga izraubanoga da si kupujem neću.
Ne pričam ja o zamjeni Samea, Same ostaje do daljnjeg, govorim o još jednom traktoru 70 ks da mu pripomogne, a da je sposobniji od 565, dakle pošto IMT prevladava doma bio bi to 577, nove linije ko moj 565, ze te novce nema dupljaka u toj klasi, a možemo ga slagat doma bez skupih servisa, to je bitno, a poslužit će.

Ako bi mjenjali Same-a, to bi jedino došao u obzir Fendt serije 300, nešto kao 311 Farmer.

Jer je veliki problem držat antifriz u sustavu hlađenja i tu i tamo skinut kiler i dobro ga oprat izvana miniwašem.

-ZGP-
Kolega Oficer, v našim svima traktorima osim u starom 540 je uvijek antifriz, cijele godine, kileri se peru prije svakog večeg i težeg posla isto kao i zračni filteri, s te strane ja garantiram da dobro održavamo, a ako je nekaj nekvalitetno, a dosta radi to nie moja greška.

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Traktor je u procesu slaganja, neće ići na prodaju, bar ne zasad. Mora on odradit još barem 2000 rh kod nas :) znači barem još 4 godine.

Nemoj me krivo shvatiti,ali još se budeš našarafil po njemu u te 4 godine...

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Znaci po svemu sudeci, veliku ulogu ima ljudski faktor. Propuhati kilere kompresorom kolko god ih ima ne moze biti dulje od 15minuta kad postoje uvjeti da se postopaju. Odgovarajuci antifriz opet ovisi o vlasniku koji ga koristi ili ne koristi. I to je to.
Strojeve ne treba maziti i paziti, ali daj stroju ono sto trazi i bit ce zahvalan. To je uvijek tako bilo i bit ce.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kaj nisu zračnjaci manje-više izbačeni iz proizvodnje jer ne mogu održati Euro norme? Ako vjeruješ u Euro norme... poslije Wolksvagena,hihihi...
O mogu itekako. Jedna tatra je napravila zracni euro5. Koji bi bio problem onda deutzu npr. I to mislim samo dodavanjem adbluea.
Ekologija je samo zamazivanje ociju.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kolega šanana ja znam da ti puno radiš,i netko ko ti da ne paziš na kiler,filter zraka i antifriz nebi dugo puno radil.
A popravci koje imaš na sameu ili s druge strane na imt-u su kod svakog novog i starog normalne da se pokvari ili da nekaj tu i tam pukne.
Samo mnogi neće javno priznat kao ti i još neki dečki ovdje na forumu.

Noviji traktori tako i automobili su napravljeni da se neki djelovi stalno kvare radi zarade proizvođača i obrtaja love.

Ljudi vole dodatne opreme,a nisu svjesni da se dodatna oprema skupo dvaput plača.

Ja osobno se držim onoga čega nema nemre riknut.[emoji6]

-ZGP-

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Noviji traktori tako i automobili su napravljeni da se neki djelovi stalno kvare radi zarade proizvođača i obrtaja love.
Ne napravljeni več programirani.
Ja metnem ruku u vatru da su ovi novi programirani da riknu na određenim brojevima sati :icon_wink:

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
KU KU KU dobro jutro pa kako bi opstale firme a da ne prodaju rezervne dijelove,samo je imt pravio nepoderive mašine zato je i završio u stečaju:icon_e_biggrin:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Pomeni je svejedno da li je hladjenje vodom ili zrakom, ako je sve kako treba nece se pregrijavati.
Jedino su neki ovdje spominjali da su sa starim zracnim sestacima imali problema sa hladjenjem zadnjeg klipa, to je opet greska inzinjera.
Evo Same sestak zracni nema nikakvih problema, a kinezi hvala bogu nemaju nikakvih problema sa grijanjem.
Spominju se pokrivljena saca na hladnjaku, to se naj cesce desi usljed nepravilnog pranja minivasem.
Mnoge, bolje reci skoro sve vece firme, proizvode stvari sa proracunom da se odredjen dio nakon odredjenog vremena koristenja pokvari

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne napravljeni več programirani.
Ja metnem ruku u vatru da su ovi novi programirani da riknu na određenim brojevima sati :icon_wink:
Da može se reči da su inžinjeri nekad proektirali i istraživali da sve zajedno šljaka i traje dugo,dugo,a danas moraju izraditi i izmjeriti i dati izraditi pojedini dio da odradi točno određen,mali broj sati kak veliš,da bi se prodavali zamjenski djelovi,a to je žalosno jer ima još ljudi koji malo rade dugi niz godina i ti im traktori stalno nešto štucaju i kvare se.

-ZGP-

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nemoj me krivo shvatiti,ali još se budeš našarafil po njemu u te 4 godine...

A gle, dal budemo ili nebudemo, to ja sad ovog trene nemrem znati.

Vjerojatno da budemo...neki se več i sad čude kako nismo još dirali kvačilo, odnosno lamele i korpu, to je kao več trebalo otići, to kao odlazi na 3500 rh :)
Serviseri več znaju kad mu kaj odlazi i trljaju ruke, al ovj naš bude vjerujem i do 5000 rh odradil da mu se to ne dira ni lamala kardana.
Ma niti to nije problem, to se sve sredi, jedino kaj me najviše strah je mjenjač, odnosno getriba, al nadam se da nebudemo te sreće da se i to pokvari, nije preopterečen da taj dio toliko trpi.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Svaki dio na svakom stroju/autu je oduvijek projektiran da u najtežim uvjetima odradi određen broj sati.

Krajnji broj sati koji ce odradit određuje vlasnik s održavanjem i samim radom sa strojem/autom i to je razlog zašto neki mogu napravit 10 tisuca sati a drug staju na pola.

Motori auta su projektirani uglavnom na 250 000 km aznate i sami da neki crknu debelo prije a drugi voze i duplo više.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ajde onda ovak,kak može letva volana ili getriba prdnut na seat ibizi na 120-150tkm,ili košuljice na novijem zetoru na 3000sati?
Da ne nabrajam dalje a nema tu održavanja puno,a na starijim modelima evo recimo golf dvojka u getribi bez ulja napravi 50000km?

-ZGP-

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Zato sto je nedovoljno dobre kvalitete i zato što je njemački poluproizvod, ja sam nedavno na golfu turbinu mjenjao na 80 tisuca kilometara.

150 tisuca km gradske vožnje ubije večinu letvi/kvačila.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Oficir, ne mora svaki dio otkazati nakon određenog vremena, već je ideja cijeli proizvod napraviti neisplativim za popravke nakon xxx km ili rh.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa da al sam htel reči da neke stvari koje su nekada trajale 200000km danas nemreju 80000-100000km.

-ZGP-

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Pa vecinu stvari je ubila ekologija, koje probleme imaju ljudi s dpf filterima, regenracijama, kad rikne takav filter kosta 2000 eura u servisu, jbt kupis reno clio za te pare pa se vozis. Dvomaseni zamasnjaci, turbine. Na sestici prvi veliki servis se radi na 180.000km, tu mos odmah i kvacilo, letvu volana i turbo. Trojka se na tim kilometrima tek razradila.
- sto se tice sananiog explorera, taj traktor bi se morao jos naradit i to da se malo optereti, da se stisne, kolega ima belarusa 952, 90 ks, 3*14" okretac, podrivac, rotodrljaca 3 metra, sjetvospremac 3.50 ili 3.80 nezz koliko je sirok.traktor je sila i to mu je mjera, kolega ima hurlimana 90ks, isto je vise godina orao s 3 brazde i rotodrljaca i sve dok nije uzeo veceg-sestaka, zemlja je teska o tome nema govora. Ovo je steta i treba slozit i uprec da se isplati.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da na zamašnjake sam zaboravil,to je prestrašno.
Očito danas kad kupiš novo treba upregnut i radit i vozit i nakon 5godina prodat i tako u krug da bi se isplatilo,jer kad krenu kvarovi nikad kraja davanju novaca.

-ZGP-

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Dvomaseni zamašnjaci odlaze na apsolutno svima markama auta i kombija na 100-150 k km.

Najnoviji postovi

Na vrh