BELEC7340
Član
- Tu od
- 10 Srp 2009
- Poruka
- 691
jozek kaže:Kaj se tiče Lamken 90 on ti je fiksni znači ak je 14 cola nemreš nikaj povečavati ni smanjivati osim prve brazde da uzima više ili manje, imaš i 12 colnati a čini mi se i 16. Kad kupuješ obavezno gledaj razmak između radnih tijela (ak misliš kukuruzovinu zaoravati) jer on se ti kreče 80-100 (čak i 105) cm pa gledaj da ima min. 95 ili više da predbrazde mogu raditi bez štopanja, a i visina da bude što veča kreče se 65-80 cm. Moj je 14 cola 70 visoki i 95 razmak bilo bi bolje da je malo višji ali kaj moremo ak je tak napravljen kak zaorava kukuruzovinu vidi se na prijašnjim postovima. Opremljen je ful znači ima predbrazde, nutarnje noževe, crtala i kotač i nek ti niko ne kaže da ovo ili ono ne treba jer da ne treba ne bi ni stavljali gore, a plug treba samo dobro poštelati i ide bez problema. Istina nam rekel da je ne leži zaorati kurzije kad se malo slegne nego odma posle kombajna ali oralo se i idmah za žetvu dobro ja sam ga zmalčiral pa je išlo lakše. Za lemken su lemeši među jeftinijima od zapadnih marki pa je i stoga povoljniji za održavanje ak imaš kakšu zadrtu zemlju.
Oni dva španeri su ti za podešavanje prve brazde koliko bude hvatala z jenim se povečava ili smanjuje, a sdrugim ravnaš liniju da plug ide ravno iza traktora da ga ne vuče na stranu. Na Lemkenu ti je original jedan kotač s dva još nisam vidio to nije lemken ili je neki jako stari model ili je domača dorada, jer vidim u oglasima plavi plug pa napišu da ja Lamken.
kaj se tiče 110 ima i dvobrazna verzija tj. 2+1 i naravno taj je robusniji jača greda viši i duži.
Ak te interesira kaj samo pitaj
fala puno na odgovoru!
ja sem mislil da ovo kod opala90 znači razmak između plužnih tijela...isto tak i kod opala110-znači 90 cm tj. 110...ali sem se zeznul... :roll:
ja bi prvenstveno opala 110 dvije brazde da se more negde nejti...ako ne,onda opala 90 dvije brazde ali 16"(kad si rekel,Jozek, da ima i takav...) a ako ne onda opala 90 tri brazde ali 12"... :!:
14" mi nikak ne paše...ako je dvobrazni onda mi je premalo a ako tri onda je preeeviše... :x
daj mi reci el si videl kad 12" ili 16" opala 90???mislim uživo...
usput,opal 110 je fiksni 16" ili se varam...? :?