• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plugovi Lemken

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,856
ima netko možda lemken opal 090 1x16 okretač? može mi se javiti i porukom...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,856
Postoji. Samo ima iza zasarafljenu dasku koja slici drugoj brazdi...ali je zapravo jedna brazda...

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
157

Na ovaj mislis? Koju ulogu ima ta druga brazda?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,856
Koliko sam uspio saznat to je navodno daska kao cistac iza...tj da vuce masu u brazdu..
Ja to svakak mislim skinut...idem ga pogledati pa mozda i kupim...malo je cijena visoka pa bum videl kaj budem uspel dogovoriti ...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,856
Novi sam vlasnik lemkena. Nisam do sad imal okretac.
Ima za stelanje 2 sarafa. Duzi i kraci.
Brazda mi je prevelika. Vuce mi plug u neorano a traktor u oranu. Moram smanjit zahvat. Pretpostavljam da moram na vecem sarafu skratiti da pocinje.smanjivati brazdu?
Radi se o jednoj brazdi 16 cola

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,328
Za štelanje?
Ja sam pogledal ono na youtubu za neki veći lemken i uspio sam ga prema tome složit.
A svaki dio ima ugraviran broj pa možeš tak naručit.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
Za stelanje mi treba, bar da mi je taj dio.
Nekuzim ja to uopce s kajlama kak ide.
Kao 12-14-16c, kajla moze bit i nemora, ako ih povadim van imam isti razmak kao i s njima, ak jedna bude, druga ne, nema isti zahvat....ugl, tudum sam po tom pitanju

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,328
E s tim nažalost ni ja nemam iskustva. Naš je bez kajli na 14 cola. Naštelal sam ga samo na ove dvije poluge (optiquick), nagib i predpljužnjake i otad radi bez greške

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,665
Za stelanje mi treba, bar da mi je taj dio.
Nekuzim ja to uopce s kajlama kak ide.
Kao 12-14-16c, kajla moze bit i nemora, ako ih povadim van imam isti razmak kao i s njima, ak jedna bude, druga ne, nema isti zahvat....ugl, tudum sam po tom pitanju
Širi dio kajle prema traktoru je 16 cola,bez kajle je 14,a uži dio 12 cola.Ostalo podešavaš na ona dva bočna španera,na plugu,da dobiš širinu prve brazde..

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
A sta ti je to uopce uzi dio za 12c?
Kolko sam študiro oko toga, ta kajla moze stajat samo tako kak je i da bude bez nje ili sa..
S obe kajle gore, ,,,mislim da je razmak izmedju plazova bio 40, nesjecam se tocno sad vise u cm, .. kad sam maknuo obe kajle opet sam dobio istu mjeru.. nemam pojma i nekuzim.

Prilozi

• Screenshot_20250106_001712_Gallery.jpg
    Screenshot_20250106_001712_Gallery.jpg
    23.5 KB · Pregleda: 35
Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,727
Ovisno o tome koja je strana kajle prema traktoru, ili je bez kajli, se podešava pravac grede pluga u odnosu na smjer traktora. Kad to uskladiš dobil budeš mjere koje je napisal @bhorv

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,665
A sta ti je to uopce uzi dio za 12c?
Kolko sam študiro oko toga, ta kajla moze stajat samo tako kak je i da bude bez nje ili sa..
S obe kajle gore, ,,,mislim da je razmak izmedju plazova bio 40, nesjecam se tocno sad vise u cm, .. kad sam maknuo obe kajle opet sam dobio istu mjeru.. nemam pojma i nekuzim.
Ovako izgleda ta kajla..

Prilozi

• 13d-4691899_.jpg
    13d-4691899_.jpg
    8.4 KB · Pregleda: 20

Najnoviji postovi

Na vrh