Ova "priča" bude dobila svoj epilog tek onda, dok kolega koji je postavio pitanje: kako oblikovati trsove, na dva ili jedan lucanj, počne uočavati problematiku tijekom vegetacije, u svojem vinogradu i "počne razmišljati svojom glavom". Ne ne vrijeđam niti omalovažavam, ali to bude točno tako.
Bude gledao, vidio "razvoj događaja, uviđao problematiku pristupa mladicama i grožđu", bude skužio kako ih bude lakše lakirao sa zaštitnim sredstvima i onda se možda bude sjetio, o čemu sam tipkao u ovoj temi.
Ovo kako nastupa forumaš
@Krumpironja je jedan od načina "masovne proizvodnje", kakav ne bude prakticirao naš forumaš na početku sadnje vinograda.
@Krumpironja ima vinograda u vlasništvu i obradi sam, koliko u mojim krajevima ima nas 20 ili više. On forsira količinu, ne mari za mnoge detalje na koje mi drugi, mali obratimo pažnju.
Loše je ako veliki proizvođači bilo čega obnevide, postanu zaslijepljeni svojom uspješnošću u nečemu, pa pritom izgube filing da možda i drugi ljudi znaju nešto, imaju svoju dobru praksu, piju svoje odlično vino i pritom uživaju, iako ništa ne zarađuju. Tanka je crta između svega toga. Kolega bude posadio, bude učio i naučio i skužio kroz život tko je od nas bio ili nije bio u pravu, gdje sam griješio savjetom ja, a gdje je neki drugi savjet ispao promašaj.
Neka ipak vjeruje samo sebi i svojim spoznajama, k meni neka dođe na kupicu vina, z mojih goric/vinograda, jednako on ili
@Krumpironja ako ih put nanese blizu Varaždina. 🥂