• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Podrivači

• Temu pokrenuo kikoporto5820
  • Datum prvog posta

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
Eto stavljeni su i nozevi dole od federplate 10mm.
I dobio zavrsnu boju...
d8887195a19b935992b13c3929445426.jpg
820c3e857418431f95c0e217357d8267.jpg

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Još staviti po dva pera sa strane svakog radnog tijela i biti će odličan

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
Za sad je završen, neću stavljat ni valjak ni dodatna pera na tijela.

Moram prvo probati ovako kako je sad. Ako će bit problema sa održavanjem dubine dobit će valjak.

Ubiti najprije se moram uvjeriti da ću ga moć vući sa mojim traktorom na dubini od 55 do 60 cm, ako nebude išlo onda ili rezanje ili prodaja pa izrada sa 2 tijela.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ako ste ga konstrukcijski dobro rijesili trebao bi ga vuci bez problema,,,
Pa dva radna tijela imas ako izvadis srednje, kaj ne?

Ja imam pravljeni sa 2 radna tijela i vucem ga sa traktorom od 55 konja bez ikakvih problema cak stovise u planu je dograditi nosac za trece radno tijelo jer sa dva ide pjevajuci,,,
Najteze je bilo prvo podrivanje a sad svake godine ide sve lakse,,,:(emo):

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
Hvala puno to mi je trebalo da se javi netko tko radi podrivanje sa traktorom 50-60ks.

Nisam siguran da sam sve pogodil jer nemam nekih nacrta sve je onako kako mi se učinilo da će bit ispravno.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Lp, može li kakva slika i okvirne dimenzije vašeg podrivača. Ja imam IMT 549, pa me interesira.....

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Nemam bas previse slika jer kad se radi nema se vremena slikati,,, :icon_weed:

Slike su iz vremena izrade i probe kad je bilo dosta vlazno, steta je da nisam poslikao posao koji je odrađen proslo ljeto kad su se stvarno veliki komadi lomili,,,

2j511sh.jpg

15pjuzc.jpg

10i7amo.jpg

rb9tfa.jpg

I jedna slika nacina skladistenja,,,

33y6t1h.jpg

Klinovi su se u međuvremenu podrli pa je nadovarena federplata,,,

Nije nesto lijep na oko ali posao odrađuje fenomenalno,,,
Kada nadogradim jos jedno radno tijelo mislim da ce izostati oranje strnista vec ce se nakon podrivanja samo potanjurati i sjetva zelene gnojidbe,,,

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Za sad je završen, neću stavljat ni valjak ni dodatna pera na tijela.

Moram prvo probati ovako kako je sad. Ako će bit problema sa održavanjem dubine dobit će valjak.

Ubiti najprije se moram uvjeriti da ću ga moć vući sa mojim traktorom na dubini od 55 do 60 cm, ako nebude išlo onda ili rezanje ili prodaja pa izrada sa 2 tijela.

Zanima me samo kakvi traktor bude ovo vukao?
Kolko ks i koliko je tezak..
Ja bi isto nešto takvog radio ali s dva tijela..mislim da bi mi to bilo dovoljno za 75 ks

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
Ja imam fiat 780 dt i ima 4100kg sa utezima. Budem probal kad vrijeme dopusti i onda cu znati dal ide ili neide.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ovo je super. Za to je iskorišteni imt-ov plug ili se varam?

To je iz necega slicnog napravljeno,,,
sad tko to proizvodi vrag si ga znaj,,,

2lwm3yo.jpg

Nisam mogao izdrzati.

Ako je moguce pokusaj jos malo raspustiti topling polugu, sporije ce ubadati ali ce ga biti osjetno lakse vuci,,,

Posljednje uređivanje od moderatora:

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
Pa da vidi se da su dijelovi od pluga.

Nisam sada nista podešaval. Ovo je bilo čisto znatiželja. Kad dođe vrijeme za podrivanje i kad budem na parceli onda bude se poriktalo onak kak mora biti. Onda ću isprobavati razne položaje.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Ako bude i dalje ovako minus temperatura u subotu rano ujutro ću ići probat podrivat jednu livadu, na kojoj mi skoro 2/3 sad stoji voda. Tu raste jako loše (kiselo) sijeno, pa bi preorao i posijao kukuruz.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Draško- nemoj se zajebavat s podrivanjem po mokrom, dobit ćeš kontraefekt, i nećeš ni moći orati! Znam iz iskustva.
Na livadi obično bude prve godine super kukuruz, tako da ori odmah, da se još stignu promrznuti buse, korovi i štetnici, a podrivanje ostavi za suho vrijeme.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
A moram barem jedan dio koji je najkritičniji da propustim vodu u odvodni kanal, jer je tu i sredinom ljeta mekano.

Kakav si ti dobio kontra efekt?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Koliko sam naučio na ovom forumu, podrivanje po mokrom za odvod vode, jedino ako imaš kugle na podrivaču.

Na vrh