• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Policija

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Guma Protekt firma je u Gradicima kraj V. Gorice ja sam vec 10god na njima i svi auti doma su na njima i nikad nikakvih problema s bilo cim prezadovoljan i cijenom i kvalitetom gume!!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Se sjeća itko kaj je prije nekoliko godina bilo kad se protektorica razljepila čovjeku na karlovačkoj ? Nema ga više ....

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Pitanje cija protektorica ja sam ove znao gazit do ibera jedne godine nisam skuzio spur mi je pojeo unutarnju stranu do stare gume i nigdi ni malo se nije odljepila ja znam za ove da su dobre i velika vecina ljudi u mom kraju ih vozi i niko se ne buni da su lose!!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ma sve OK Bučo ! Samo velim .... Zlo se dogodi i sa normalnim gumama, ali ipak .... Možda bum i ja nekad vozil na takvim gumama !?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Svaka vam čast na hrabrosti. Nemogu tvrditi da nevaljaju kad ih nisam isprobao ali kad vozim svoje klince sa sobom želim gumu u koju sam siguran.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
u čemu je problem , to je guma s novim gaznim slojem ..ispod je ispravna razderana guma , ista ona na kojoj je prije demontaže netko sjeka zavoj ..

I da se razleti , otpada gazni sloj , ostajete na čelavoj gumi do cilja ..

Na kraju vjerojatno 60% šlepera koji voze uz vas je na protektorina , njima otadnuti sloj ulazi u vaš auto kroz prozor bez kucanja

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Re: Policija-Carina

puknuti kaže:
;

I da se razleti , otpada gazni sloj , ostajete na čelavoj gumi do cilja ..

Pretpostavljam da se zajebavaš, barem sam te do sad smatral normalnim zajebantom koji kuži bit materije??
Jesi ikad videl kak izgleda auto dok ti pukne originalna guma na nekih 130km/h, a sad si zamisli da ga gaziš 160-170 i više po autoputu i šlapa odleti?
Od puntića gt-a na 130 je ostala hrpa starog željeza dok se uparkiral na krov. Sreća pa su kosti ostale cjele.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pucanje gume nema veze s otpadanjem gaznog sloja ..tu je suštinska razlika .
i glanc nova guma može puknuti(ekslpodirati ) ,10 minuta nakon monaže , ne mogu tvrditi u kojem postotku ali neke pucaju /eksplodiraju več kod montaže

da , sjedio sam u autu kad je na 160 kmh otpao gazni sloj s tadašnjih protektora koji su bili preporučani do 120 kmh .

Ništa , čulo se tuk , tuk , tuk kao da voziš prema dugo selu , stali , pregledali , otgnuli djelove koji su se mogli rukom i (ipak opreznije) nastavili put od nekh 500-600 km

Auto je dobio novu gumu nakon reklamacije i nastavio do 160 kao i prije ( brže nije mogao).

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kod protektora je veći problem kaj ne znaš u kavom stanju je osnova stare gume. Vjerojatno se prije protektiranja kontrolira i trebal bi biti dobar, ali ????
Negdje sam čital da najtrajniju osnovu imaju Bridgestonke.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kvaliteta protektirane gume se vidi po količini utega koju treba postaviti da se ista balansira...

Glede Michelin Alpin: vozil sam svašta; Nokian, Dunlop, Savu Eskimo, GY 7 i UG9.
Od svih njih najlošija po trakciji i držanju mi je bila Alpin, a po cijeni među najskupljima, tak da o njoj nemam baš dobro mišljenje.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Svaka vam čast na hrabrosti. Nemogu tvrditi da nevaljaju kad ih nisam isprobao ali kad vozim svoje klince sa sobom želim gumu u koju sam siguran.

I šta onda staviš savu gore ? Meni je dobila bubrege po boku,kolegina se razletila na autocesti na 140 i tako ima toga.

Malo bi trebali bacit oko na način "protektiranja" guma danas.

To nije ni slično onome prije 10-20 godina što vi imate u glavama kad cujete protekt.

Tko ima federal gume na autu pogledajte jel vec vidite punkutu crtu poprečno pereko gaznog sloja gume ;)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neznam šta vi radite sa gumama ali meni je sava zimska sasvim dovoljna. Nigdje me nije ostavila. Tko može tvrditi da ti nisi kriv za taj bubreg na gumi ili da ti kolega nije malo brže povezao nego što smije. Rekao sam svoje mišljenje i nemislim o tome raspravljati jer nisam i nebum kupoval te gume. Ja niti divljam kao vi niti imam tako bjesne aute pa mi se valjda zato takve stvari ne događaju.:drink:

Posljednje uređivanje:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
dado, svaka ti je na mjestu ! Za zmsku Savu "dajem ruku u vatru" da je jedna od boljih i pouzdanijih guma . Vozim je već desetke godina !! Ljenta ne. Ljetne imam Uniroyal Reinexpert i jako jako dobra guma ! I nakon 6 sezona na proljeće idu iste, nove gore .

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Slažem se. Eskimo je OK guma za prosječne zahtjeve.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Neznam šta vi radite sa gumama ali meni je sava zimska sasvim dovoljna. Nigdje me nije ostavila. Tko može tvrditi da ti nisi kriv za taj bubreg na gumi ili da ti kolega nije malo brže povezao nego što smije. :

Standardan problem na savama eskimo s3 i s4 su bili bruhovi na bokovima guma,vidio ih sigurno pedesetak takvih.

Indeks brzine je do 210 na njima bio.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Pa to je već dobro poznato da je Sava osjetljiva na bočno penjanje po rubnjacima,zato te kvrge iskaču.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Savu Eskimo S3 imam mislim oko 8 godina i nema bruha. Na rubnjak ako idem idem polako pa i sa traktorom. Još bi bile dobre da ih prije 2 godine nisam vozio do 8 mjeseca. Vruč asfalt ih je sj.... od tada nisu baš nešta na skliskom. Sad moram kupiti nove i opet budu Sava.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje i nemam ništa protiv ako češ se voziti i 300 km/h sa protektorima. :(handshake):

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Bruh dobije najviše zato šta se krpaju rupe s lopatom asfalta koji se lopatom ujedno i nabije.. do idućeg nailaska ralice, ta rupa koja je bila 20x20 cm sad je 50x50 i dubine minimalno 10 cm, šta je preveć... snjeg se topi, cesta puna vode, grabu ni nevidiš neg fino cocneš sa 60-70-80 a da je neznam kakva guma, bubreg mora dobiti da ga hebeš.

Na mercedes sam lani stavio savu jel je meni guma čisto ok, nije da se nije imalo para za bolje nešta, ali čemu, ionak nemožeš jurcati i španati se po zimi baš nikak,
Hrpu love dat za auto i onda izvoditi egzibicije s osnovnim stvarima po meni je ludost.

Na vrh