• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Policija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na mojim ljetnim Savicama (made in slovenija) ispali konci odavno. Da me milicija zaustavila garant bi tablice skinuli još u devetom mjesecu.... pomalo več neke licne van vire pa ih treba oprezno dirati jer grizu ali bruh nema ni jedna. Bile bi idealne za protektor jer nebi puno posla na njima bilo da se skine gazna površina.
Do zadnjeg su na suhom dobro držale ali neki dan kad je onaj snjeg malo poletel.... ja sam se poveselil da se motor popravil.

Nek reče ko kaj hoče ali te gume su za mene ok gume. Troše se i drže cestu do oznaka za kraj i ne popuštaju nakon prve sezone ko neke mnogo skuplje i razvikanijih imena.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Re: Policija-Carina

Najgore gume bile mi najrazvikanije Pirelli P Zero. Po kisi nula, trajnost nula. Nakon nekih 200 km pri 150-200 km/h se doslovno raspale, a nisu imale ni 40000 km. Evo nakon njih Hankook i daleko bolje gume. Po suhom jednake, po kisi daleko bolje, a vec duplo duze traju. O cijeni da ne pricam.
Opet pirelli zimske daleko najbolje sto sam vozio.
Tko je s cim zadovoljan zasto izmisljat toplu vodu.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Kaj se tiče protektiranja postoji hladni protekt i vruči protekt koji se radi za auto,džip,kombi i kamione,vulkanizacija se vrši pri 170-180°C 2-3h i tu nema ljepljenja nego kemiski proces stapanja gume sa gumom.
I navlači se novi sloj gume preko cijele stare,a index brzine kod protektiranih u gradičima je 190-210i240km/h.
Nove ili protektirane gume nemogu explodirati u vožnji osim ako se pri velikoj brzini ne naleti na neki veliki komad nečega kaj ju raspori pa može doči do pucanja bilo koje gume.
Cavlič ili neki drugi tanji predmet nemoze dovesti gumu do explozije.
Kaj se tiče balansiranja protektiranih guma istina je da treba malo vise olova jer je protektirana guma nešto teža od nove gume.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nije vezano uz gume ali.... čisti dokaz kak hebu sirotinju..
Ima sad godina i pol dana kak sam kupio mercedes.. u tih godinu i pol napravio sam 20 000 km po svuda, još NIJEDNOM me nije policija zaustavila, naročito ovi po mom terenu i subotom kad se vračam iz noćnog života doma...
U par navrata, ili zaustavi onog prije ili iza mene..

Druga scena.. mondeom kad se vozim, u prosjeku svaka 2 mj me najkasnije zaustave.. još ak vide ceradu iza auta, njihov sam nema boga...
Subotom doma iz grada, obavezno zaustavljanje i onda turiranje....

Eto kakav im je sklop u glavi.. ako voziš loš auto i stari auto, nahebeš jel ti uvjek može naći nešto, dok ovi bolji i skupocjeniji, tu ideš kak hočeš :D:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
To je tak uvijek bilo. Meni je davno prije čovjek iz susjednog sela napisao kaznu zbog parkiranja na zelenoj površini i slikao me a pokraj mene mečka zg tablica i njemu ništa. I to sve dok sam ga gledao sa vrata birtije. :mur: trebal sam kupiti mečku umjesto zetora.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam kupil curi na Corsu NOKIAN gume, piše gore Made in Russia :) Naravno zimske, šara je boli glava, za sad sam ih testiral po mokrom i blatnjavom, drže fenomenalno, još čekamo snijeg pa da vidim kak se ponašaju.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Oficir, daj mi nešto pojasni kad tolko hvališ te protektorice..
Orginal guma, neznam kolko joj se vijek preporuča, mislim da 5 ili 7 godina, neibtno
Ta "nova" protektirana guma, neka je stara 4-5-6 godina, i sa podosta prijeđenom km.. da ne govorim o vremenskim utjecajima, gijanju gume, koje je već ta guma napravila jednom za svoj vijek... i na tom se voziti onda narednih 4-5-6 godina dalje?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

U čemu je problem?
Niš se ne događa,al ovisno kolko se voziš km.
Ako radiš 20000km god. Mjenjas ju svake trece godine,al ko radi po zimi 20000km?
Guma može 5 godina stajat na skladištu i još se 5 voziti na autu.
Protektirane gume koriste na avionima,hitne pomiči,vatrogasci i mnogi kamioni i autobusi...
Naravno pričam za vruči protekt.
Mi ih doma skoro svi vozimo godinama,ja se spanam i 170km/h po autoputu i po 150km bez pustanja gasa i niš se ne događa,po grabama i rinzolima ih vozimo itd i nikad niš.i kaj da ti ja još kažem.
Smjesa i stare gume dolaze iz italije po michelinovoj licenci i iso standardima...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801

Imao sam protekt zimsku gumu 2 zime na autu i iz tog iskustva mogu reć da bolju gumu nisam imal. Dobra je bila u svim vremenskim uvjetima a na snijegu odlična.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dobro, koliko košta protektirana 185/65-15" ?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Oko250- 270kn...ovisi di ih kupuješ...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Neznam ja di je tu računica.. ali sad za tih 50 ak kn razlika između nove gume i rabljenje protektirane.. u ovoj dimenziji kaj je ZJ napisao,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Neznam ni ja, zato pitam (i čudim se).

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ako uzmeš protektirane zimske u startu imaš prilično vecu šaru od 99% guma na tržištu i samim tim gume bolje drže i duže traju a ništa lošije nisu od neke poznate marke koja je po 100 i više kn skuplja po gumi.

Protektirana gume je u današnje vrijeme nova guma kao što i vecina novih guma se radi od veceg dijela recikliranog materijala.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Neznam ja di je tu računica.. ali sad za tih 50 ak kn razlika između nove gume i rabljenje protektirane.. u ovoj dimenziji kaj je ZJ napisao,
Koju bus ti to gumu u toj dimenziji kupil za 320kn?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Da ali eskimo se nemože uspoređivati sa performansama protekta gradiči,mekoča i grip...

Na vrh