• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Policija

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: Policija-Carina

Super,to je hp samo u večim dimenzijama.
Ja vozim na hrvatskim gumama po licenci michelina i prezadovoljan sam.
Vozim i ljetni i zimski protekt i gume su izvrsne a vjerujem i znam da ima gorih i to puno gorih a i boljih guma,al zato je tržište puno opcija pa si odaberi sam.
Ja sam samo iznio svoje iskustvo a ti i ostali netrebate preč na protekt znate kaj je za vas naj bolje i isplativije...

Kolko te je koštala hp u toj dimenziji?
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
evo jedna nova policijska praksa iz siska koja traje zadnjih.. pa ajmo reći i jače od pola godine...
Nahvatavanje ljudi pod rotacijama poput najvećih kriminalaca zbog banalnih stvari, tipa svjetlo od tablice, pozicija.. far.. pa i pokoji biciklist ako nema prsluk u centru grada i tak.. skoro sam to doživio na svojoj koži, kolege s posla, susjedi, dosta ih je bilo u ulozi "žrtve"
Ajde, neispravno svijetlo.. pali se auto, okreće pali rotacija i gas.. onda kad i staneš, rotacija se negasi, tak da te svi vide i uoče.. neznaš jel bi propo od srama u zemlju ili nešta drugo.. kolko znam, ranije se tako lovilo u slučaju da je baš neki teži prkršaj u pitanju.. ali brate mili za stop svjetlo ili od tablice takve cirkuse izvadjati.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Mene su vise puta iz cista mira. Zadnji put neki dan kad sam isao kod prijatelja u sred sela. Prosao im u susret okrenuli se, rotirke i zamnom. I to ni manje ni vise policajci i civilni auto iz Splita.
Ni uz nabolju volju nisu uspjeli nista naci pa smo se rastali u prijateljskom tonu.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
To kad imaju dojave pa traže određene aute. Šta se rege tiče, policijske uprave razmjenjuju aute jer su auti na leasing i imaju ugovorenu kilometražu, pa oni što se više voze dobe za koji godinu auto sa manje km a ovi njihov sa više km.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Ne traze oni nista nego im je dosadno. Jedini posao su im ilegalni imigranti.
I auti i policajci dolaze u ispomoc iz cijele Hr pa i sire. Iz litve su bili ako se ne varam. Kolega Airbox ce bolje znati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kod nas milicija vozi ovakve makine. Ko zna jel bi ja prešel na tehničkom s takvom tablom, najvjerojatnije bi ali kaj bi bilo da me ufate u prometu?
I to tak več nekoliko godina, istina da im je ovo "dostavno i rezervno" vozilo ali svaki dan je u prometu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kakva su vasa iskustva sa vucom malih jednoosovinskih prikolica, "bikara", "majmunara" i slicnih naziva, nadam se da znate na sta mislim
Kako ih policija tretira? Kako one prolaze u zakonu? Moraju li biti registrirane i ima li mi policija pravo napisati kaznu bez ikakvog prigovora ili je drukcije?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Možeš ti zvati takvu prikolicu kako želiš, ali ona mora imati svoju reg.pločicu, koju češ dobit samo ako prođeš s njom na tehničkom pregledu: Ako je ndm do 750 kg, dobit češ umjesto prometne dozvole karton za prikolicu, i svake 3 godine na tehnički pregled s njom, za nju ne plačaš policu osiguranja. Ako je ručni rad, potrebno je dobiti atest za nju. Z a sve preko 750 kg ndm, znači dopuštena težina tereta, tj. nosivost i težina prikolica nesmije preći 750 kg, potrebno je registrirati kao normalnu prikolicu, koja treba imat svoje kočnice.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne vrijedi li to za auto prikolice?
Kaj traktor ne može vući nekočenu prikolicu NDM do polovice svoje mase. Ili se to promijenilo?

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Sad sam pročitao ovo u vezi zaustavljanja pod rotirkama. Kod nas je to rutina i ne sjećam se kad su me zadnji put normalno zaustavili. I to ne kako spada da zaobiđu napred i pruže palicu nego od iza. Da bude stvar gora ako na 0.0 promila zatražiš zapisnik obavezno te kazne za pojas iako si vezan i to je nažalost postala rutina. Mene je jedno interventna zaustavila i ja 0.0 napuhao i zatražio zapisnik. Ajme, pretres mene haubi ko zadnjeg kriminalca, pretres auta i sve i dali mi kaznu za pojas iako sam bil vezan, strašno. I onda kao nije pretres vozila nego pregled takozvani pa im čak netreba ni nalog.
Uglavnom žalosno i katastrofa, takve sačekuše, strašno...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Najžalosnije je da je zakonski onemogućeno prikupljanje dokaza za takve i slične stvari. Zabranjeno je snimati postupak policije.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Znaci ako je jednoosovinka koju sam sam izradio dimenzija sanduka 1.2x2 metra, sa trokutima, signalizacijom i svime, a bez tablice, moze mi bez prigovora napisati kaznu?

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ajmo ovako ako vučeš išta iza sebe s osovinom to mora imat tablicu,ako nema kazna slijedi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A najžalosnije je da tu samogradnju najčešće nemožeš niti atestirati niti registrirati.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Da zelim registriranu prikolicu onda bi imao pravu prikolicu...

Treba mi prikolica za voziti kosilicu, trimer, sjeme i ostale gluposti za koje mi je gajba mala, a Kikinda nepotrebna (i neregistrirana)...

Znaci, bez obzira koliko dobro ja nju napravim, nisam legalan i to je to..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Metneš unutra špeka, čvaraka, luka, maksuzije i misnog vina pa te niko nebu pital za papire i regu :(angel):

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ajmo ovako ako vučeš išta iza sebe s osovinom to mora imat tablicu,ako nema kazna slijedi.
@ZJ, auto prikolica, ne postoji u zakonu,kao ni ovi nazivi što je spomenuo kolega...bilo kakva do 750 kg, je laka prikolica
@Vucko.. nije baš tako, balirka,berač..imaju osovine..ali nemoraju imat tablice, jer spadaju u traktorske priključke koji služe za obavljanje poljoprivrednih radova..Dok priključno vozilo služi za prijevoz tereta ili osoba, mora bit registrirano.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Jebu me za vucenu tanjuracu, poceli su me j... za nosene strojeve sire od 2.5 metra. Bolje da ostanem kuci spavat, a zemlju zapustim. Za to cu bar dobit poticaj.

Na vrh