Naj žalosnije je to da se prče tom EU a pola zakona su "krivo" prepisali. Recimo tu u Holandiji još nisam videl regu na bilokakvoj prikolici niti bageru i sličnim stvarima, tj radnim strojevima a piče po svim cestama ko i svi drugi sudionici u prometu. Ako dojde klinjo sutra sa atlasom na gradiliste baš bum ga pital koja je šema.A najžalosnije je da tu samogradnju najčešće nemožeš niti atestirati niti registrirati.
Ko smetalo na cestiA kak se tretira nošena gajba (košara) i treba li na sebi imati kakvu signalizaciju (obično zaklanja štop lampe)?
Piče oni po cestama, samo kaj bil novi traktor ili stara raga, nema da signalizacija ne radi na bilo čemu. Mali ima firmu, holanda novog, tandemku 8 kubika i novog atlasa i piči po cesti bez pol muke. Za prikolicu i atlas znam da nisu regani, a za holand bi se zlagal jer neznam. Ako dođe sutra bas bum ga pital koja je šema.Netrebaju ni traktore registrirati, ali se ne smiju vozikati po cesti, već imati neki priključak (ili bar vreću gnoja u kabini). Tak je jedan Nizozemac napisal. A ak on laže...
@Vucko.. nije baš tako, balirka,berač..imaju osovine..ali nemoraju imat tablice, jer spadaju u traktorske priključke koji služe za obavljanje poljoprivrednih radova..Dok priključno vozilo služi za prijevoz tereta ili osoba, mora bit registrirano.
Za veće prikolice od recimo 7 T i više nosivosti bi uveo tehnički.
Da znam da traktorske prikolice idu na tehnički, moje mišljenje je da se manje prikolice tipa ovih IMT-ovih 3T nosivosti i manje, oslobode tehničkog ili da se barem ne traži od njih da moraju imat zračne kočnice i da se ne gleda jel ima negdje malo hrđe ili nema.Prikolice traktorske i idu na tehnički i imaju svoju knjižicu i svoju policu osiguranja, bez osiguranja prolaze samo ove male do 750kg koje se na auto vežu.
Fasnicantno mi je kako su svi pametni kad treba izbjec plačanje a kad vam se sranje desi pa vam netko uzme traktor ili kuču jer ne možete platit štetu onda cete se zgražat od države. Rega prikolice je 400tinajk kn maksimum,traktora 700kn i to fakat kome je puno platit bolje da rasproda to sto doma ima prije nego mu oduzme to netko.
Prikolice traktorske i idu na tehnički i imaju svoju knjižicu i svoju policu osiguranja, bez osiguranja prolaze samo ove male do 750kg koje se na auto vežu.
Fasnicantno mi je kako su svi pametni kad treba izbjec plačanje a kad vam se sranje desi pa vam netko uzme traktor ili kuču jer ne možete platit štetu onda cete se zgražat od države. Rega prikolice je 400tinajk kn maksimum,traktora 700kn i to fakat kome je puno platit bolje da rasproda to sto doma ima prije nego mu oduzme to netko.