• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
1. ti ja dam jabučnoga octa 🤣..... To mi je samo međuskladišno pakiranje, 0,5l ;)
2. kakva radenska, kaj ne viš da piše kiseljak. Ili "radenska" koristiš općenito za mineralnu?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Jeste kad gledali kak i kaj su moguće delali? Ja to stalno gledam, čak sa nekim profesorima pričal, očito se nikad nebu doznalo kak su ih gradili.
Postoje dokazi da su najbliži kamenolomi bili udaljeni 840km od piramida.
Ali tehniku kakvu su imali niko nemre objasnit.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja mislim da su te kamene morali katapultirati, a mjesto pada su obložili perjem da se kameni ne razbiju...
sve drugo mi nije uvjerljivo kao ova moja teorija... 🤭

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
e, kad je vetar puhal, nisu mogli niti kamene katapultirat, znači radili su to kad je bilo mirno vrijeme... 🤭
dok je puhalo, to im je pasalo da nosi prašinu s kamena koji klešu...zato imaju tak točno isklesane kamičke od par tona...:p
viš da i ja duboko razmišljam o toj temi, nisi jedini...:ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Full zanimljivo 😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da ne "zagadim" druge važne teme, ovdje budem pokazao sličicu iz burnog života u radioni.
Imali smo novi stroj, koji je koštao 10 milijuna kuna, u EUR ima. Nadam se da je vrijednost ekvivalent mnogim močnim traktorčinama i problematici njihove eksploatacije i održavanja.
Proizvođač je proizveo stroj i daje garanciju. Operateri na tom stroju imaju natprosječne plaće i nekakve obaveze. Održavanje ima također svoje ogromne obaveze, vlasnik, firma očekuje rad, rad i samo rad i nekakav profit.
Nakon proteka malo vremena "zacvikala je vitalna komponenta", stroj stoji. Uslijedio je napad na održavanje sa svih strana, uprava jer stroj stoji, šef proizvodnje, a tek radnici s tog stroja. Galama na održavanje, prijetnje kaznama itd.
Fino sam tražio od radnika na stroju da mi pokažu i dokažu da su samo radili tako kako se minimalno mora na stroju. A trebalo je i u određenom propisanom intervalu od strane proizvođača, stisnuti par kapi specijalnog maziva na par mazalica. Obaveza radnika. Ja im ukažem na to, niste to radili, Vaš propust i nemar. Naravno odmah je na scenu stupila radnička solidarnost i radnička pobuna, oni sve rade 100% ispravno, redovno, po pravilima.
Zatražio sam od nabave i skladišta dokumentaciju o nabavi i trebovanju tog specijalnog maziva. Ušle su u skladišta 2 tube tog maziva s kupnjom stroja. Nitko ga od njih nije trebao, trebovao, podigao, trošio, podmazao makar samo jednu kap, mjesecima . Ti su rukovatelji služili duplo više nego ja, bili su kao drago kamenje, glasni, oholi, bahati i onda su samo svi vidjeli koliko je sve to napuhani, šareni balon od sapunice. Da bilo ih je i jako sram, malo su utihnuli, mi smo stroj uredili, radio je dalje, ali je i to donijelo sigurno dosta sijedih na moju glupu glavu.
Jedino nisu druge probali uvjeriti da su od kuće donosili fino ulje i s njim "redovito" mazali jer oni su ipak glasni, nepogrešivi i pošteni radnici bili...
A strojček je koštao samo 10 milijuna kuna...

Najnoviji postovi

Na vrh