Jesi imal takve susjede? U dvoristu se skuplja smece i pali na hrpi. Svaki dan je dernjava uz prostote i razbijanja. Djeca idu sa stapovima cestom i hrackaju po tebi. Naravno da nije svaka obitelj takva. Svi smo mi ljudi. Samo da se oni kao manjina prilagode i pocnu se ponasat kao ljudi, bilo bi fenomenalno. O postotku krade da ne govorim. Evo, susjed je umro. Kuca je skroz prazna, na osami sam, u sikarju. Drugi je isto umro, njegova djeca su u Njemackoj. Kuce su prazne. I sad da meni padne na pamet riskirat bilo sto i ic gledat sto bih mogao ukrast iz tih objekata?? Zeljezo, zaostali alat... Ali njima nekima, dobrom postotku je to kljucan biznis. Idu u izvidnicu, vide i ukradu ti. Meni su ukrali Labin progres 8 konja kultivator i frezu. Prebili psa da smo ga uspavali. Sutkinja im je dala uvjetnu. Moj stari je morao pokrenut privatnu tuzbu, a otkud naplatit stetu? Jedan imao 20 godina, drugi 16. Jedino da sada dodu kad sam malo smece, ali odrastao i nemam sto izgubit pa da se odmorim u zatvoru. Kako ne imat predrasude kad se ne zele asimilirat u vecinsko, ljudsko, ponavljam ljudsko drustvo?