U mjestu Podum kod Otočca u zadnje vrijeme su učestale krađe ogrjevnog drveta, bilo posječenog ili stabala bukve i graba. Zadnja krađa dogodila se noću, 3. listopada 2023. godine, kada se nepoznati lopov ili više njih sa […]
www.novilist.hr
Ajd razumijem da su ukrali drva ali ako je ukradena i kamera onda je to
totalno amaterski bilo postavljeno.
Svaka kamera ima detekciju pokreta bilo vozila, osoba ili "pets" - dakle macke, psi, jezevi, lije a bogme i srne sam vidjao na svojoj...
1. Kamera ne smije putem WiFi-a slati stream jer je isti moguce ometati pa i iskljuciti prijenos podataka - dakle zicana veza od kamere do routera/switcha-a mora biti.
2. Detekcija za vozila i osobe mora biti ukljucena i pravilno podesena.
3. Kamera u slucaju detekcije
mora slati obavijest na mobitel da se nesto dogadja.
4. Kamera mora biti na takvom mjestu gdje joj nije lagano prici da se ukrade ili da ju bar "gleda" druga kamera sa sigurnog mjesta.
5. Nocno osivijetljenje IR svjetlo od kamere obicno nije dovoljno kvalitetno da primjereno daleko osvijetli nadzirani prostor, dakle valja uloziti u IR reflektor.
Jedna solidna kamera + IR reflektor su oko 150€, sama kamera moze snimati na svoju SD karticu ili slati stream na PC u kuci, moze se sloziti dodatno i UPS od akomulatora ili gotovi kao za PC tako da ni nestanak struje nije problem.
Ovako je u gluho doba noci kod mene, ako prodjes pjeske kraj drva tu na basci odmah se pali detekcija, salje na mobitel i pc obavijest, snima se automatski, alarm uplaim rucno kad vidim sta je ili se sam pali ako detekcija potraje duze od 2-5-10min ili kako vec nastimam. Ajd ako si dalje no vec na oko 2-5m od ova dva oraha ako prosetas i lice se dovoljno kvalitetno snimi.
Znaci mos doc krast ali da ces ziv ili u najboljem slucaju cijeli neostecen napustiti ovaj prostor kad se ja tu sletim za 2-3mini zateknem te na mjestu, nebih bio bas tako siguran.
Imao sam situaciju sad vec skoro ima 2 godine gdje su se "manjinci" uspjeli sa malim kombijem/autom preko livade nekako provuc do basce tj. drva pa kada sam popalio dodatne LED reflektore i pustio alarm da zavija - koja je to bjezanija bila! Ja se sletio odmah a jedan pada i trci pjeske preko livade za kombijem jer su ga valjda u panici ostavili. 😂