• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
874
Jesu sigurno, ali su svi, i ti i ja, za uzvrat dobili besplatno liječenje, besplatno stambeno zbrinjavanje, besplatno obrazovanje, sigurno radno mjesto....
Kak sam rekel, boli me sprava za zločince i njihova nedjela.
Ova slika govori kaj pokušavam reči i zbog čega pamtim po dobrom Tita i njegovo vrijeme.

Uz sve prednosti i mane i ovog i onog sistema - nikada i niti u jednom sistemu ne postoji 'besplatno' liječenje, obrazovanje, besplatna bilo koja druga usluga koju pruža država.... Svi su to itekako nekada plaćali iz svojih plaća i doprinosa, poreza (često i porezom kroz inflaciju valute) - a danas je isto tako, svaki puta kada Plenković obeća da će 'on i njegova vlada' pomoći 'mjerama' ovima ili onima - svi mi to zapravo plaćamo iz svojih đepova. Ako ne plaćamo danas - platiti će mo sutra vraćajući kredite koje se ovi ne ustručavaju uzimati 'da nam pomognu'. Isto tako se i oni prije nisu ustručavali uzimati kredite sve dok su im davali. Kriza je nastupila (i nastupit će ponovno) kada su im uskratili nove kredite i roll-over (reprogramiranje starih kredita novim kreditiranjem) prošlog zaduživanja.
Prava razlika između dobre i loše države za nas građane samo je u tome koliko država košta građane koji žive u njoj i kakvu kvalitetu usluge pruža za to što plaćamo funkcije državnog aparata ali i koliko građani realno uopće mogu plaćati državu (a to ovisi o produktivnosti, zaposlenosti, starosti stnovništva.... to znači i o radu političkih vlasti, državnog aparata....).
Analogno kao kod automobila: imaš auto koji je vrlo pouzdan i troši 4L/100 km (uz minimalni trošak održavanja), ali ima i automobila koji uredno troše 15L/100 km (uz poveći trošak redovnog održavanja). Ako solidno zarađuješ - čak i ovaj drugi auto možda i nije neki problem imati i koristiti svaki dan. Kada malo zarađuješ - onda je realno održiva opcija samo prvi auto. A ona prošla država i ova zapravo imaju isti problem: daleko preskupa država za naše realne mogućnosti, koja zauzvrat daje mizernu kvalitetu usluge svojim građanima. I sve se to prikriva zaduživanjem, pa sve izvana izgleda sasvim OK, sve dok daju kredite koje ćemo svi mi morati prije ili kasnije vraćati.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,179
Jesu sigurno, ali su svi, i ti i ja, za uzvrat dobili besplatno liječenje, besplatno stambeno zbrinjavanje, besplatno obrazovanje, sigurno radno mjesto....
Kak sam rekel, boli me sprava za zločince i njihova nedjela.
Ova slika govori kaj pokušavam reči i zbog čega pamtim po dobrom Tita i njegovo vrijeme.

Ko o čemu Muha o Titu,,kako je on gradio,,mostove,,ne on al zna se ko je upravljao tom izgradnjom, ,to je onaj gori od Hitlera, Staljina,,Pol Pota,,Mao ovog Mao onog,,i stvarno je bio zločinac,,nije da je pravio mostove negoli ih je rušio,,da da,istina,,očigledan primjer,,ko je naredio da se 1943 g. U Jablanici sruši most,,,samo pitam ????

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,998
Uz sve prednosti i mane i ovog i onog sistema - nikada i niti u jednom sistemu ne postoji 'besplatno' liječenje, obrazovanje, besplatna bilo koja druga usluga koju pruža država.... Svi su to itekako nekada plaćali iz svojih plaća i doprinosa, poreza (često i porezom kroz inflaciju valute) - a danas je isto tako, svaki puta kada Plenković obeća da će 'on i njegova vlada' pomoći 'mjerama' ovima ili onima - svi mi to zapravo plaćamo iz svojih đepova. Ako ne plaćamo danas - platiti će mo sutra vraćajući kredite koje se ovi ne ustručavaju uzimati 'da nam pomognu'. Isto tako se i oni prije nisu ustručavali uzimati kredite sve dok su im davali. Kriza je nastupila (i nastupit će ponovno) kada su im uskratili nove kredite i roll-over (reprogramiranje starih kredita novim kreditiranjem) prošlog zaduživanja.
Prava razlika između dobre i loše države za nas građane samo je u tome koliko država košta građane koji žive u njoj i kakvu kvalitetu usluge pruža za to što plaćamo funkcije državnog aparata ali i koliko građani realno uopće mogu plaćati državu (a to ovisi o produktivnosti, zaposlenosti, starosti stnovništva.... to znači i o radu političkih vlasti, državnog aparata....).
Analogno kao kod automobila: imaš auto koji je vrlo pouzdan i troši 4L/100 km (uz minimalni trošak održavanja), ali ima i automobila koji uredno troše 15L/100 km (uz poveći trošak redovnog održavanja). Ako solidno zarađuješ - čak i ovaj drugi auto možda i nije neki problem imati i koristiti svaki dan. Kada malo zarađuješ - onda je realno održiva opcija samo prvi auto. A ona prošla država i ova zapravo imaju isti problem: daleko preskupa država za naše realne mogućnosti, koja zauzvrat daje mizernu kvalitetu usluge svojim građanima. I sve se to prikriva zaduživanjem, pa sve izvana izgleda sasvim OK, sve dok daju kredite koje ćemo svi mi morati prije ili kasnije vraćati.
Slažem se, nikada u životu ništa nije besplatno.
Najjači su mi oni kaj kupe filter i čude se kak su s njim dobili bakrenu pločicu za čep. Ne, nisi ju dobil, platil si ju.... i više nego vredi, samo su ti zamazali oči sa njom....

Ali, danas ti nedaj Bog da se razboliš, onda si je jadnik kojeg je bolest ulovila to mogel priuštiti jer smo mu svi pomogli da ga se pokuša izlječiti.... danas to moraš sam, ako možeš.
To je prava usporedba, a ne onaj auto kojeg ti spominješ ;)

A krediti, e za kredite sam pital osobu od povjerenja. Nebi ga baš spominjal koji je to forumaš da mi ne zameri.
Kaj se dogodilo sa kreditima od bivše Juge, odgovoril je da su se raspodjelili među raspadnutim državicama.
Onda sam ja pital kak su se uspeli oko toga dogovoriti kad oko svega drugog nisu mogli, kolko je kome dug ispal (ne ona prosta stvar) nego financijski dug.
Odgovor je bil da je taj novac otišel u zaborav, jel tak ili nije ja neznam, ali takav odgovor sam dobil.
Ako je tak onda bu tak i sa ovi dugom, uzeti si več pomalo nemaju kaj jer su si uzeli kaj ih je zanimalo.....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,998
Ko o čemu Muha o Titu,,kako je on gradio,,mostove,,ne on al zna se ko je upravljao tom izgradnjom, ,to je onaj gori od Hitlera, Staljina,,Pol Pota,,Mao ovog Mao onog,,i stvarno je bio zločinac,,nije da je pravio mostove negoli ih je rušio,,da da,istina,,očigledan primjer,,ko je naredio da se 1943 g. U Jablanici sruši most,,,samo pitam ????
Ja znam da je za Šibenski, Paški i Krčki most arhitekt bil Ilija Stojadinovič.
Jel Stojadin po njemu dobil nadimak neznam, ali ima logike.

Kaj se mostova tiče oni još uvijek služe svojoj svrsi, ti "Titovi mostovi"
Kaj bi trebalo sve te mostove porušiti jer oni podsječaju na mrak u kojem smo živjeli dok nije sad neko upalil svjetlo pa vidimo svaki kxxxx ....
Da nebi tog svjetla nebi ni pukotina?

Gle sliku slikanu 1978 na kraju smjene.
Ovi moji budu prepoznali sloniča sa ugla slike.

Najnoviji postovi

Na vrh