• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
768
Ja više vozim druga vozila na trugi. Kad imam kampere natovarene one najskuplje ( pogledajte cjenik Carthago , u Slo se proizvode), bude lijepa cifra. Al ne razmišljam o tome. Kad imaš kamione natovarene ( tegljače ) ista stvar. No, kad imaš takvi nespretni, kontra natovaren teret, nema onda gas. Nema pritiska na pogonu, većina tereta je iza i osjećaj je najsličniji zibaljki.Općenito, brumi je bomba na kotačima ako bedak sedi iza volana ali nebudem pametoval jer i ja sam samo čovjek. Dok je visok teret nema naglih reakcija, divljih ulazaka u zavoj... svakodnevno to viđam kod kolega i pitam se čemu,al jedanput se dogodi "sila puta pajser" i onda by by... jednostavno ne smiješ pogriješiti u ključnom trenutku . U biti moraš paziti na sve, male aute, bicikliste, različite kulture, generacije vozača. 3 g sam Englesku / Škotsku vozil, gore je pravilo lijeve strane, na kontra ideš u k.tok jer voziš po lijevoj strani...na sve moraš paziti jbg.al ak si rođen za to, to je samo posel.. ništa više ništa manje ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,623
Jednostavno ne smiješ pogriješiti u ključnom trenutku. Jok kak to lijepo zvuči. Tko to more taj bi moral predavati onima kaj plaćaju alimentacije i onima koji su na tome putu. :ppozdrav:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,623
A što je sa dubokim ranama prema narodu i državi koje su nastale odlaskom pola milijuna mladih ljudi u inozemstvo sa malom šansom da će se vratiti. Tko preuzima odgovornost za to? Vladajuća ekipa? Ili su i za to odgovorni partizani i ustaše? Dok su takvi na vlasti i narod glasa za njih nema nama boljitka.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,623
Kiše nema, suša uzima danak. Ako ne padne ozbiljnija kiša u narednih par dana, kako najavljuju prognoze, pitanje je što će biti od uroda. O cijeni pšenice i ječma ne treba govoriti ni riječi. Cijena je poznata od prije 25 godina i nitko se nema pravo buniti da nije znao za nju i da je objavljena neposredno prije ili u samoj žetvi. Za nju znaju mladi poljoprivrednici od samog rođenja ili još od samog začeća ili prije toga kad su još bili slobodni plivači.
No o tome nema puno govora u medijima. Vladajući imaju većih briga. Pitanje je tko ide na koncert i tko zna više pjesama. Tko zna više pjesama taj je valjda i veći domoljub i ima pravo držati ruku na srcu kada se svira državna himna i ponosno gledati u zastavu kako se vijori na vjetru. Koncert je blokirao Hrvatsku. Da je bilo toliko dragovoljaca na početku rata njega ne bi bilo ili bi trajao 3 dana kao u Sloveniji. Ali onda su bila druga vremena. Kada se zapuca onda mnoge uhvati anemija i bježanija, a domoljublje se pojavi puno godina nakon završetka pucnjave. Slažem se, bolje pjevati nego pucati. Ne ponovilo se više nikada. Samo da danas ne padne kakva kišurina da kojim slučajem koncert propadne, e to bi bila epska katastrofa. Samo još nisam nigdje čuo da li će i ministar poljoprivrede biti na koncertu. Da je ostao stari on bi sigurno bio, možda bi se i zapucalo od veselja, tako to rade pravi domoljubi. Ne dao Bog da koncert organiziraju Penava, Kukavica i Bartulica, pa da oni zapjevaju narodne pjesme, e onda bi valjda sve stalo, potpuna blokada, a mi svi bi bili kao jedan na njemu. Fučkaš poljoprivredu i sušu i cijene i traktore i poljoprivredne priključke i ostalu mehanizaciju.

Posljednje uređivanje:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,884
Kupio sam na tvoj nagovor gruber. Bio ga jučer pogledati. Trebam ga zakačiti I probati. A ne da mi se 😂

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,623
Da li si kupio gruber ili sjetvospremač? Stavi koju sliku da te možemo iskritizirati i reči da si mogao to drugačije i bolje napraviti. ;) ;)

• Haha
Reactions: ZJ

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,884
Za sada sam dogovorio. Moram ga zakačiti I probati.

Gruber, s valjkom. 210 širine. Pecka Našice proizvodnja. 5 godina star.

7 radnih tijela, lastin rep 28cm

3 radna tijela moram zamijeniti. Nije provjeravao šarafe pa su pukla. Sad su zavarena jer ga više ne koristi.

Koristen 2 godine u nasadu lješnjaka i 3 godine stoji.

1500e, njega je koštao 20 000 kn kad ga je pravio.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,535
Pa, tijesto je skuplje (vidi cijenu kruha).
Da ima više maka, trebalo bi biti jeftinije.

Najnoviji postovi

Na vrh