• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,209
Zadnje što je valjalo od Karlovačkog je bilo Retro...ostalo mi nije pitko (osjetim okus deterdženta)...sad sam tu i tam na Velebitskom...

atpt

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
16
Neki vrag mi neda mira, nekakva nostalgija...

Nekada davno, u prošlom stoljeću, bio sam par puta s roditeljima na Zagrebačkom velesajmu. Jedna od slika u prospektima koje pamtim i danas je slika slična ovoj, pun frižider, kolike su mi samo oči bile dok sam te prospekte gledao:

View attachment 89903

Ako i nismo znali što je vrhunska kvaliteta, znali smo da Varteks to je (što je tu je, nema ga više):

View attachment 89904

I onda su došla ona neka problematična vremena, u kojima sam veliki auto prodao i kupio peglicu, samo da vozimo našu kćerkicu, a da bude dosta benzina kupovao sam na INA skladištu i onaj "Benzin za gumu", (valjda za pranje gumenih dijelova) tako se zvao i miješao sam ga u rezervoar s normalnim benzinom. Dok sam ugasio peglicu, izašao van, ona je još bar dva tri put se ritnula i "zalajala". Motor sam "u tom režimu korištenja" slagao skoro svaki mjesec dana, ali vozili smo se:

View attachment 89905

Da ne ostanem dužan onima, koji su u nju zaljubljeni i dan danas, nije tada još bila jako popularana Coca Cola, pila se jedna jedina i neponovljiva:

View attachment 89907

Bili smo nekada mali i/ili jako mladi, neiskusni, nepromišljeni, skromni, siromašni... imali smo malo, a imali smo cijeli jedan svoj svijet...
Ja se sjećam nara soka u krčmama kad sam išao s ocem. Ako je on popio 10 gemišta ja sam 10 nara sokova. Nisam propustio ni jednu rundu. Jbg rane 80 i doma je bio
jedino običan sok za slaganje. Gaziranog nije bilo. A znate da i danas djeca vole gazirano

Najnoviji postovi

Na vrh