• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,209
Zadnje što je valjalo od Karlovačkog je bilo Retro...ostalo mi nije pitko (osjetim okus deterdženta)...sad sam tu i tam na Velebitskom...

atpt

Novi član
Tu od
17 Velj 2026
Poruka
16
Neki vrag mi neda mira, nekakva nostalgija...

Nekada davno, u prošlom stoljeću, bio sam par puta s roditeljima na Zagrebačkom velesajmu. Jedna od slika u prospektima koje pamtim i danas je slika slična ovoj, pun frižider, kolike su mi samo oči bile dok sam te prospekte gledao:

View attachment 89903

Ako i nismo znali što je vrhunska kvaliteta, znali smo da Varteks to je (što je tu je, nema ga više):

View attachment 89904

I onda su došla ona neka problematična vremena, u kojima sam veliki auto prodao i kupio peglicu, samo da vozimo našu kćerkicu, a da bude dosta benzina kupovao sam na INA skladištu i onaj "Benzin za gumu", (valjda za pranje gumenih dijelova) tako se zvao i miješao sam ga u rezervoar s normalnim benzinom. Dok sam ugasio peglicu, izašao van, ona je još bar dva tri put se ritnula i "zalajala". Motor sam "u tom režimu korištenja" slagao skoro svaki mjesec dana, ali vozili smo se:

View attachment 89905

Da ne ostanem dužan onima, koji su u nju zaljubljeni i dan danas, nije tada još bila jako popularana Coca Cola, pila se jedna jedina i neponovljiva:

View attachment 89907

Bili smo nekada mali i/ili jako mladi, neiskusni, nepromišljeni, skromni, siromašni... imali smo malo, a imali smo cijeli jedan svoj svijet...
Ja se sjećam nara soka u krčmama kad sam išao s ocem. Ako je on popio 10 gemišta ja sam 10 nara sokova. Nisam propustio ni jednu rundu. Jbg rane 80 i doma je bio
jedino običan sok za slaganje. Gaziranog nije bilo. A znate da i danas djeca vole gazirano

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,235
@Lee Champa ti koji se voziš unazad par godina na plin, sad trebaš naš savjet. Ja to nebrem vjerovati?!
A nebrem niti taj tvoj link pokrenuti, aktivirati, vidjeti, negdje ti je zaštekal doma iza vrata :unsure:
Kaj je gore, isparivač ili?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,590
Ajmo malo ozbiljnjije!
Gdje kupiti ili napraviti ovakav rasplinjać za motor na plinsku bocu?
Auzo Silvio Sveta nedelja.
Promjer flandje ovisi o kibikazi motora i snazi.
Inace ti je dosta i cjevvicu samo turiti u fergazer.
Moras nabaviti i isparivac.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,052
¨U svem tom kaosu koji je izazvao on ima vremena baviti se trivijalnostima. Od ovog ljeta na dolarima će biti njegov potpis, ne više samo ministra financija i rizničara. Dokaz u nizu sličnih da je riječ o osobi čiji psihički problemi, a ističu se narcisoidni poremećaj i paranoja, mogu samo izazivati teškoće i nevolje. Takav lik, kojemu je važno svugdje ostaviti svoj pečat neovisno o uspjehu, upravlja agresijom na Iran.¨

Najnoviji postovi

Na vrh