Da se nadovežem,,
Ja držim pod zakupom blizu 4 h. državnog zemljišta,,ruku na srce to je do nekih 50,tih,,bilo u vlasništvu,,naših predaka,,,to nije sad bitno,,, nego u vrijeme 92-95,,ta ista površina i mnogo,mnogo toga više,,je tih godina,,obrađivano,,ali ne traktorima,,nije da baš nije bilo traktora tad,,bilo ih ponešto,,al nije bilo goriva,,,pošto nije bilo el.energije,,pojedinci su krali iz trafo stanica ulje,,to je išlo pod gorivo,al po cijeni otprilike da uporedim kao danas 10 eura po litri,,
Eee sva ta površina je obrađivana ručno, motikama,ašovima,,ručno je sve išlo,,to kad glad natjera,,svaki ćošak(kut) je bio obrađen,,nigdje se nije bacila korica hljeba,,ptice su bile gladne,, potpisa se taj famozni Dejton,,neprođe malo,,hljeb se baca u smeće,,mnogi, mnogi,,baciše motike i ašove,,kao da prije par godina ništa nije bilo,,
Onomad kad proglasiše pandamiju Covid,,u T.C. Bingo,,nastade nestašica brašna,,guzice ucvikale,,neki pojedinci pitaju me imam li za prodati,,reko sam imam, al neprodajem,,,
Zbog toga ovdje sam više puta ponovio,,dahoće se vratiti 90-te,,al samo da nepuca,,,