• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
818
Ta 'pomirba' iz devedesetih bila je prilično loše i šlampavo provedena. To je ozbiljno pitanje, ali umjesto realnog suočavanja sa prošlošću sa svim pozitivnim i negativnim događajima iz prošlih vremena - sve se jednostavno na brzinu zakopalo. Dobro, možda je to bilo nužno jer su realno gledano bili sasvim drugi prioriteti tog trenutka (rat i borba za opstanak države) pa jednostavno nije više bilo prostora za ozbiljnu javnu polemiku koja bi neminovno vodila u razdor, što je moglo biti krajnje opasno u tom trenutku. Ali kasnije se to moglo pokrenuti, ali nije. I kako je ostalo puno toga neizrečenog - kosturi iz ormara prošlosti ponovno su oživjeli. Sada se upravo tim kosturima opet maše okolo po trenutnoj dnevno-političkoj potrebi.
Ja sam uvjeren da je oko pitanja drugog svjetskog rata i poraća prvo potrebna ozbiljna rasprava. Na jednom drugom forumu prije n godina napisao sam kako je drugi svjetski rat započeo napadom saveznika Njemačke i SSSRa na Poljsku, što je u prvi mah izazvalo hrpu negatvnih reakcija. A kad ono..... pokazalo se da mnogi nemaju pojma o povijesti, ali zato imaju jaka uvjerenja koja bi htjeli nametati drugima kao gotovu stvar/neprikosnovenu istinu.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
140
Moram, pa ovako:
https://www.imdb.com/title/tt0120689/
U zbilji koju zivim to je jos lako, prikaz na sljedecem videu (oprez; jer je trenutak odabran, svi koji hoce i zeliju mogu premotati video napred i natrag):
Staza imam, ne hvalim se; bolje bi bilo da sam se zmeknul, barem nebi sanjal gluposti o kojim ne pricam sa nevinima.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,116
U ovoj temi bude mir kad se prestane provocirati.

Odj... više jugu, i prestanite žaliti za njom...u njoj više ne živimo, volimo ovu Hrvatsku za koju su mnogi pali i učinimo ju boljom.

A to znači otkopati i dostojno pokopati žrtve, osuditi zločince i zločine.
I najvažnije, ne sramiti se svojeg...a petokraku baciti iz javnog prostora u ropotarnicu povijesti i pustiti povjesničarima da proučavaju "djela". Jedino tak može doći do pomirbe,

Sinovi i unuci suprotstavljenih strana iz 2. svjetskog rata zajedno brane RH. Jednih je bilo više, a drugih manje, ali to tada nije bilo bitno. ..
Isto tako se počelo pisati i o partizanskim zločinima, ali nije bilo sukobljavanja po tim pitanjima. To je sve dobro funkcioniralo. Od 1995. se vidio veliki napredak i optimizam u državi. Na žalost to je trajalo do 2000. kada dolaze mesić i račan na vlast. Tada kreću priče o ustašama. Prvi je s tim krenuo mesić. To traje do danas. Ovo pišem da shvatiš tko je počeo ovu priču.
Samo dok su se jedni (mnogi od vas-nas) borili srcem, drugi su se borili za plijen poslije...čiji rezultat danas vidimo.
Neki nikak da shvate da je ovo stanje danas posljedica Račanove i ostalih vlada, a ne rezultat njihovog učešća u oslobodilačkom ratu za dom hrvatski, protiv okupatora kojega danas veličaju...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,786
Odj... više jugu, i prestanite žaliti za njom...u njoj više ne živimo, volimo ovu Hrvatsku za koju su mnogi pali i učinimo ju boljom.

No da, ti buš mi zabranil da se sječam Yuge.
Yuge u kojoj sam se rodil, prekrasno i bezbrižno djetinjstvo provel, zanat izučil, prve dinare zaradil, petokraku na čelu ponosno godinu dana nosil.
Kaj je Tito i njegovi igrači delal me boli kxxxc.
Meni i mojim roditeljima, a vjerujem i mnogima drugima ništ nije falelo, naravno, ako nismo bili ko ovaj punoglavec koji nas je malo zavadil jer .... a ne ne, to bum prečkomel ovaj put.

Volel sam ja i Hrvatsku, i šahovnicu još ponosnije nosil, volim je i sad, da nisam dal bi i ja petama vjetra..... (kao i mnogi od nas- vas, ili bi branil istočni dio svoga grada kak su branili mogi od vas- nas) ali povjest, ta prokleta povjest koja pamti sve loše, a dobro brzo zaboravlja.

Hteli ste politiku na forumu, evo vam je :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,786
Moram, pa ovako:
https://www.imdb.com/title/tt0120689/
U zbilji koju zivim to je jos lako, prikaz na sljedecem videu (oprez; jer je trenutak odabran, svi koji hoce i zeliju mogu premotati video napred i natrag):
Staza imam, ne hvalim se; bolje bi bilo da sam se zmeknul, barem nebi sanjal gluposti o kojim ne pricam sa nevinima.
Gledal sam tj podkast, i odmah mi je upalo u uho ono da nema treče

Na vrh