• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
818
Ta 'pomirba' iz devedesetih bila je prilično loše i šlampavo provedena. To je ozbiljno pitanje, ali umjesto realnog suočavanja sa prošlošću sa svim pozitivnim i negativnim događajima iz prošlih vremena - sve se jednostavno na brzinu zakopalo. Dobro, možda je to bilo nužno jer su realno gledano bili sasvim drugi prioriteti tog trenutka (rat i borba za opstanak države) pa jednostavno nije više bilo prostora za ozbiljnu javnu polemiku koja bi neminovno vodila u razdor, što je moglo biti krajnje opasno u tom trenutku. Ali kasnije se to moglo pokrenuti, ali nije. I kako je ostalo puno toga neizrečenog - kosturi iz ormara prošlosti ponovno su oživjeli. Sada se upravo tim kosturima opet maše okolo po trenutnoj dnevno-političkoj potrebi.
Ja sam uvjeren da je oko pitanja drugog svjetskog rata i poraća prvo potrebna ozbiljna rasprava. Na jednom drugom forumu prije n godina napisao sam kako je drugi svjetski rat započeo napadom saveznika Njemačke i SSSRa na Poljsku, što je u prvi mah izazvalo hrpu negatvnih reakcija. A kad ono..... pokazalo se da mnogi nemaju pojma o povijesti, ali zato imaju jaka uvjerenja koja bi htjeli nametati drugima kao gotovu stvar/neprikosnovenu istinu.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
142
Moram, pa ovako:
https://www.imdb.com/title/tt0120689/
U zbilji koju zivim to je jos lako, prikaz na sljedecem videu (oprez; jer je trenutak odabran, svi koji hoce i zeliju mogu premotati video napred i natrag):
Staza imam, ne hvalim se; bolje bi bilo da sam se zmeknul, barem nebi sanjal gluposti o kojim ne pricam sa nevinima.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,117
U ovoj temi bude mir kad se prestane provocirati.

Odj... više jugu, i prestanite žaliti za njom...u njoj više ne živimo, volimo ovu Hrvatsku za koju su mnogi pali i učinimo ju boljom.

A to znači otkopati i dostojno pokopati žrtve, osuditi zločince i zločine.
I najvažnije, ne sramiti se svojeg...a petokraku baciti iz javnog prostora u ropotarnicu povijesti i pustiti povjesničarima da proučavaju "djela". Jedino tak može doći do pomirbe,

Sinovi i unuci suprotstavljenih strana iz 2. svjetskog rata zajedno brane RH. Jednih je bilo više, a drugih manje, ali to tada nije bilo bitno. ..
Isto tako se počelo pisati i o partizanskim zločinima, ali nije bilo sukobljavanja po tim pitanjima. To je sve dobro funkcioniralo. Od 1995. se vidio veliki napredak i optimizam u državi. Na žalost to je trajalo do 2000. kada dolaze mesić i račan na vlast. Tada kreću priče o ustašama. Prvi je s tim krenuo mesić. To traje do danas. Ovo pišem da shvatiš tko je počeo ovu priču.
Samo dok su se jedni (mnogi od vas-nas) borili srcem, drugi su se borili za plijen poslije...čiji rezultat danas vidimo.
Neki nikak da shvate da je ovo stanje danas posljedica Račanove i ostalih vlada, a ne rezultat njihovog učešća u oslobodilačkom ratu za dom hrvatski, protiv okupatora kojega danas veličaju...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,786
Odj... više jugu, i prestanite žaliti za njom...u njoj više ne živimo, volimo ovu Hrvatsku za koju su mnogi pali i učinimo ju boljom.

No da, ti buš mi zabranil da se sječam Yuge.
Yuge u kojoj sam se rodil, prekrasno i bezbrižno djetinjstvo provel, zanat izučil, prve dinare zaradil, petokraku na čelu ponosno godinu dana nosil.
Kaj je Tito i njegovi igrači delal me boli kxxxc.
Meni i mojim roditeljima, a vjerujem i mnogima drugima ništ nije falelo, naravno, ako nismo bili ko ovaj punoglavec koji nas je malo zavadil jer .... a ne ne, to bum prečkomel ovaj put.

Volel sam ja i Hrvatsku, i šahovnicu još ponosnije nosil, volim je i sad, da nisam dal bi i ja petama vjetra..... (kao i mnogi od nas- vas, ili bi branil istočni dio svoga grada kak su branili mogi od vas- nas) ali povjest, ta prokleta povjest koja pamti sve loše, a dobro brzo zaboravlja.

Hteli ste politiku na forumu, evo vam je :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,786
Moram, pa ovako:
https://www.imdb.com/title/tt0120689/
U zbilji koju zivim to je jos lako, prikaz na sljedecem videu (oprez; jer je trenutak odabran, svi koji hoce i zeliju mogu premotati video napred i natrag):
Staza imam, ne hvalim se; bolje bi bilo da sam se zmeknul, barem nebi sanjal gluposti o kojim ne pricam sa nevinima.
Gledal sam tj podkast, i odmah mi je upalo u uho ono da nema treče

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,351
Meni tu nekaj ni jasno, oni "šumski" kak ih se naziva, su zločinci,a kaj je onda naš prvi " president"

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,117
No da, ti buš mi zabranil da se sječam Yuge.
Ma sjećaj se, delaj kaj hoćeš...ali to je prošlost i vrnulo se ne bu...
Smeta me veličanje toga i pljuvanje po svemu drugom
ZJ jesi li ikada boravio u nekoj državi 'realnog' ('tvrdog') socijalizma?
U Poljskoj '89., mjesec dana.
Sjećam se kak je bilo...a i vidim da su naš prestigli bez žmigavca...jer su "crvene stavili u rezervate" na vrijeme (kaj dr. Tuđman nije napravil na vrijeme), no nisu imali rat.

Na vrh