S većim dijelom se slažem. Jedino domoljubni koncerti nemaju veze s gore navedenim. Domoljublje samo može koristiti nikako štetiti. Da bi se postiglo ovo što si napisao potrebno je mnoge stvari sustavno mijenjati. Za početak ukinuti subvencije i smanjiti plaće na državni prosjek u državnoj i lokalnoj upravi. Nitko se više ne bi gurao u politiku. Ne bi smo imali stranku s 200 000 članova.
Radim nešto, ali taman sam oprao ruke, kratki predah, pa da ti istovremeno probam suvislo odgovoriti:
- prvo i osnovno, svesti našu državnu upravu i lokalnu administraciju, na nivo administracije svjetskih velegradova. Nas u HR nema ni 4 milijuna, to je predgrađe mnogomilijunskog svjetskog velegrada. Oni imaju gradonačelnika i određeni pomoćni administrativni aparat. Ali nemaju ni približno toliko koliko se uguralo u naše općine, gradove, županije, hrvatske šume, ceste, hep, podzemna skladišta plina i kaj ti ga ja znam sad na brzaka. Znači pod hitno ukinuti svu tu silnu lokalnu politiku i upravu, barem na max 10% od sadašnje. Sve njih na burzu rada i neka odaberu posao koji znaju raditi izvan politike. Tko ne izabere, nema naknade, socijale ništa, baš ništa i bude počeo raditi. Ili neka i on bježi van iz HR ionako ne privređuje ništa.
- na burzi rada ukinuti bilo kakvu naknadu, pa čak i zdravstveno osiguranje svima koji su sposobni za rad, a odbijaju raditi, službeno, možda dio njih i grabi u sivoj ekonomiji, ja to ne znam.
- maximalno kontrolirati poreznu politiku i trag novca. Nije ništa na tebe nego na suprugu, oca, sina, e pa pič*a ti materi*a od kud ti dva tri auta, traktora, apartmani, mečka ili bembura. Sve ti je oduzeto i namiruje se od toga šteta koju si napravio Društvu. Suđenje traje najkrače moguće, par dana i nema čekanja zastare.
- huliganizam na javnim mjestima, ulicama stadionima sankcionirati odmah, direktno izdvojiti huligana policijskom akcijom i u prdekanu. Dok na tribini zapale baklje, narediti od strane policije vatrogascima, pali navalno vozilo i mlaznicama gasi intenzivno taj dio tribine, da se i zlatna mladež malo rashladi.
- e sad malo o tom toliko eksponiranom i hvaljenom domoljublju. Gdje su bili Tomson, Crkva u Hrvata, sportaši uz pratnju tomsonove glazbe, svi branitelji koji su i nedavno primili iznenadne povišice, sad nedavno, dok je na Glavnom trgu u ZG grmilo? Što nisu stali uz svoj narod? Zar su svi ti koji su uznemireni i bore se za zdravu i čistu Liku teške komunjare, partizani, neprijatelji HR? Ili je možda HR podijeljena na tzv. "Njihovu i Našu od stoke sitnog zuba", na
ostatke ostataka dok se oni kontinuiranim grabežom namire?
Zašto nije bio najavljen rodoljubni koncert za zagađenu Liku, Varaždinštinu itd. itd. ?