• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,334
A kaj ste im jalni? :hahah:

(Ja nesem, makar je moja plaća preko nekoliko put manja...):rolleyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,380
Mislim da brkate konce i lonce.
Pričate o plačama šefova raznoraznih direktora i ljudi na rukovodečim mjestima za kaj su se valjda i školovali.
E sad, zakaj ovi drugi školovani ne žele raditi ili ne mogu doči na ta radna mjesta je druga priča.

A ovi šoferčići, smetlarčići, neškolovana sirotinja koja radi danju i noču dok večina nas spava... kad im se sve skupa zbroji (nekad su dio i na sramotu dobivali) imaju za naše standarde dobru plaču, mislim da ju i zarade.
Tam pješaci skakuču ko muhe bez glave, pola nesposobnih za vožnju je u prometu, ovaj ti se sjeti pokojne mame jer kad travu kosiš mu je travka liznula njegovu skupocjenu škatulju , smetliči lupaju kantama, skupljaju pikavce, ovome se kanalizacija zaštopala.....jebaj ga, nisu školu hteli iči.....
Meni se diže želudac kad moram autom u ZG, več putem me frasti love, a tak je valjda i njima.

Moramo shvatiti da nema više puno lufta za izmišljanje novih radnih mjesta. Več su jakoooo prepunjena školovanim ljudima.
Neko mora i ruke zamazati, a ja sam jedan od onih koji misli da za to treba čovjek i plačen biti.
Nekad je serviser koji je samnom radil taj mjesec dobil veču plaču nego drug direktor...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,110
.....jebaj ga, nisu školu hteli iči.....
Hm sve manje ti je tih koji nisu u školu išli, nisam kopal po internetu dal ima podatak kolko ljudi sa SSS radi poslove NKV na kantama i lopatama a ima ih.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,380
Imam prijatelja kaj je školu za auto mehaničara završil, ali ne dela taj posel.
Uvijek, ali uvijek kad je prilika, on veli da je on automehaničar a o tom poslu zna samo ono kaj je na internetu videl. Zanima ga ta struka za koju se školoval ali život ga je otpeljal u druge poslove u kojim je vrhunski majstor za napraviti i za izmisliti nekaj.
Jel bi on sad trebal zato imati plaču kao NKV jer nema školu za struku kojom se bavi?

Seljak sa sela koji čisti i udiše stočna govna čitav život, ta govna su ga othranila, ali nije poljoprivrednu školu završil možda iz razloga jer mu roditelji nisu bili u mogučnosti školu priuštiti a razumije se u poljoprivredu iz svojeg iskustva više nego cijeli razred inžinjera poljoprivrede.
On je isto NKV i manje vredi?

Razno razni foruma. Čitaš, upijaš, diviš se znanju kojeg od njega pročitaš a kad ga upoznaš onda vidiš da to i nije baš tak.
Ne, nije taj čovjek glup, on je to negde pročital i ima memoriju pa je puno toga "naučil" ali, daj mu da to u praksi napravi nebu se znal ni pripremiti za posel a kamoli napraviti ga.
Znal bu samo objasniti.
Jel onaj koji s svojih 10 to napravi nije zaslužil približno isto ko i onaj koji je to naučil?

Primjer Alije Sirotanoviča kaj je od Tita veću lopatu tražil pa je na kraju i na novčanici od ondašnjih 20 000 dinara završil.
Čovek je bil NKV čim je ugljen kopal, bil je udarnik, okušal se u politici, naravno neuspješno i umrl je ko siromak....
Nismo svi za sve stvoreni, ali jedno bez drugog nejde.
Ja ne velim da školovani čovek treba biti isto plačen ko neki NKV i SSS ali duplo, duplo više nebi trebal biti.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,110
Ja sam referiral na ono tvoje u vezi škole zato kaj pola ekipe na raznoraznim forumima misli da na lopatama i kantama rade ljudi koji imaju 5 razreda osnovne pa ne zaslužuju ni to kaj sad imaju.
S druge strane ovaj tvoj prijatelj može biti neznam kakav stručnjak al ak bu radil u holdingu i ima SSS dobil bude plaću i koeficijent za SSS bez obzira kaj on ima možda znanje za pet osoba, odnosno dobil bude isto ko i nekakav pijanac koji nezna i neće da radi ništa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,380
dobil bude isto ko i nekakav pijanac koji nezna i neće da radi ništa.
To je problem.
U firmi u kojoj sam delal postojale su grupe od 2 do 0. Grupa je bila postotak na plaču, zavisila je od zalaganja na poslu i nije bila mala razlika.
Ja sam dogural do 1. Da je država potrajala još malo zaradil bi ja i nultu.
Isto tak su dolazili na posel ljudi bez ikakve škole, pomočni radnici. Primi tu, zašarafi ovde, daj tu malo zaheftaj.... malo po malo, ko je bil zainteresiran, kroz koju godinicu bil je majstor u nultoj grupi.
Iz koje si isto tak več sljedeči mjesec mogel biti vracen u nižu grupu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,802
Hm, na žalost i ja i @MUHA pripovedamo ono kao o utopiji.

Nikaj z toga.
U ZG se događa jedna druga prljava igra. Samo je bolno skužiti u kakve platežne kategorije ih tobož vode plaćeni sindikalisti. I da im se odobri to povećanje, od kud im novac? Povečaju im režije i davanja i eto opet novi razloga za štrajk. Velike su režije itd.
No dobro, neka Zagrepčani prvo sve ovo konzumiraju pa onda biraju.
Ja samo tvrdim da niti jedan ZET ov majstor ne radi više niti kvalitetnije nego sam to radio ja u istoj HR, ali njegov sindikalista za njega želi opako veću plaću...

Neka dalje ZG sam sredi svoje stanje.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,110
Ja sam dvaput išel na razgovor za posel u holding na Vukovarskoj,mislim na da mi je trebal posel nek tak smo nekaj razgovarali na poslu reko ja bum poslal molbu da vidim kaj se bu dogodilo. Prvi put 2024 pošaljem svu dokumentaciju kaj su tražili,diplome, kopiju radne knjižice uvjernje o nekažnjavanju i neznam kaj još,na dan D dojdem ranije skoro 2 sata radi parkinga a bil sam na godišnjem pa imam vremena,sjednem šećem se i promtram,izlaze gospoda oko 9.05 sati na čik pauzu koja se malo otegla pa je potrajala do 9.40. Ja sam imal zakazano u 10.00 potrajalo je do negdje 10.40 i gle vraga opet ista gospoda oko iste kante a još nije vremenza gablec.
Kaj se tiče mog dijela uđem unutra bla bla bla,pita me voditeljica ljudskih resursa vi ste KV mehaničar? Reko ne SSS,veli ona otkad je to SSS,reko od 2002 kad sam završil jednu školu i 2004 kad sam drugu diplomu dobil,ak se nekaj ni promjenilo reko meni u obadvije stoji SSS i u radnoj knjižici vam piše ak znate pročitati. Tu me malo pogledala čudno, veli joj kolega,trogodišnja strukovna škola vam je SSS kolegice,ova sva u čudu još mu veli kak to, al okrene on na nešto drugo. I kaj da ja sad mislim o takvoj visoko obrazovanoj gospođi voditeljici ljudskih resursa koja ajd kaj nezna taj podatak nek nije sposobna pročitati komad papira.Pita me čovjek jel imam kakvih pitanja reko imam samo jedno PLAĆA? A ovisi od kud si al kolko vidim tebi bi bilo s prevozom 1300 1350max.Nemate više pitanja? Nemam.
Kaže žena budemo vas zvali kad obavimo sve razgovore kroz 2 tjedna kaže muški ma zvat ćemo ga prije s obzirom na ovo kaj sam čuo to je po meni to.
Velim ja možete me zvat ak trebate dijelova za opel astru g ili za zetor 5011 ili sijena za konje a za drugo za ovu plaću me netrebte zvati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,380
Auuuu, ja sam završil četverogodišnju, onda sam ja VSS.
Moja plajba bi bila baem soma ipo.
To kaj o kamionima i trajvanima nemam pojma je manje bitno :ROFLMAO:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,110
Auuuu, ja sam završil četverogodišnju, onda sam ja VSS.
Moja plajba bi bila baem soma ipo.
To kaj o kamionima i trajvanima nemam pojma je manje bitno :ROFLMAO:
Pa ak ti neznaš kaj ti piše u tvojoj radnoj knjižici to je tvoj problem,al sistem je tam postavljen tak...
Sad je to smiješno al kasnije se kuka kak je mirovina mala a upravo je to osnovica po kojoj poslodavac uplaćuje za buduću mirovinu...
za 1500 odavno se već nejde na posel,mislim more se iti na posel al ne delat :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,380
Pa ak ti neznaš kaj ti piše u tvojoj radnoj knjižici to je tvoj problem,al sistem je tam postavljen tak...
Sad je to smiješno al kasnije se kuka kak je mirovina mala a upravo je to osnovica po kojoj poslodavac uplaćuje za buduću mirovinu...
za 1500 odavno se već nejde na posel,mislim more se iti na posel al ne delat :ppozdrav:
Moram priznati da ja ne znam gde je moja radna knjiga, ali imam diplome, ispit, imam i maturski rad... ako nisu izbledele jer ih nisam uramil. Nikad mi nije bilo bitno ono kaj unutra piše jer sam bil spreman pokazati kaj umijem i kolko mogu. Tak su me i plačali...
Sve ono kaj je preko 1500 za dobar život je dost i višak metni na stranu za buduču mirovinu jer kad u nju dojdeš ko zna po kojoj osnovici peš u nju ;)

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,859
Ovaj tjedan se bas puno vozim po Zagrebu i primijetio sam da je guzva manja nego kad vozi javi prijevoz.

Da li se meni cini ili ZET samo usporava promet i radi guzve?
Ja bi to ukinuo....😆

Najnoviji postovi

Na vrh