• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

poljoprivredni kviz/ lektorski iscjedak

E

el pibe

Guest
To je moštalka, i z njom se miješa žmetek, pa se onda potcedi da dobiš čistu lit :-D, koju onda z lakomicom sipaš v lagev! Kad otkuha ga zapreš s pilkom!

Pri nas velimo piljka ali razmemo se.Bilo je i takvih bisera kaj su z drvenim batom zabili "pilku" prije nek je otkipilo pa su do jutra h pelnici samo ostali obruči od bačve:biggrin ::icon_rofl:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
Bedenj = kaca napravljena od lagva, na način da se makne dno lagva.
Kaca je stožastog oblika, bedenj bačvastog oblika.

kod mene se ta kaca zove "vohak"...

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Željkec, jel možda lunjek drži šteclina da ne opadne kotač?
A jel trtje možda trop od grožđa?

Posljednje uređivanje:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Tako sam i mislila, ali da budem sigurna.
Da se reklo lijepo i jasno - štilj - tamo gdje sam to pročitala, ne bih morala ovdje pitati.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Toporišće mi kažemo za držalo za sjekiru i motiku a držalo za lopatu i vile zovemo "manig"

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
I kod mene je toporica držalo za sjekiru.

E

el pibe

Guest
Toporišće-može biti držalo za sjekiru.Dijelimo ih po namjeni:
-toporišće alat za dvorišće(dvorište)
-ratišće alat za polje
I jedan lagani naziv kod kojeg nema zabune:kosišće-držalo za kosu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Klopotec klopoče u vinogradu dok ga vjetar vrti a ženi netreba za istu rabotu vjetra :icon_weed:

Najnoviji postovi

Na vrh