• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poplave i stete

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ne mi, neki od njih, kojima je novac zamijenil Boga...

Većina nas je sirotinja koja si nemre pomoći...

Ma... Mislil sam na citavo covjecanstvo ! Zna se tko "tulumari" s cim ma ovoj kugli zemaljskoj, a tko zivotari ....

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
baš me zanima koliko je istine u glasinama,jel bilo namjernog potapanja slavonije da se spase srpski i bosanski gradovi..ako je,- ja to nekako nemam snage osudit,jer spašeni su mnogi životi nizvodno,da slavonija nije poplavila,doli niže bi katastrofa bila puno veća..

ali ljude koji su eventualno sve izgubili u tom činu,moramo svi skupa obeštetit...
a one koji su takve rabote tako traljavo izveli da bude mrtvih,tribalo bi osudit..ima li kakvih informacija,ali pouzdanih?

metuzalem

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
236
poplave+pomoć

kolege forumaši ,imate li štete od poplava i kako bi eventualno mogli pomoć :(handshake):

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Re: poplave+pomoć

u nasem kraju se skuplja pomoc koja bi trebala putovat sutra.
Preporuka je da se daje posteljina, higijenske potrepstine, igraceke za djecu, konzervirana hrana.
Ne mogu zamisliti zivote tih ljudi za vrijeme trajanja ove situacije...?!

Posljednje uređivanje:

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447

Kod mene se isto skuplja, u svakom većem selu u vatrogasnom domu. Neznam hoće li se skupljat i stočna hrana, vidim da su nju neki već počeli skupljati.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601

Nas vrli ministar je izjavio da ce se sva evakuirana stoka poklati :icon_oak: rijesit ce dvije muhe od jednom. Smjestaj stoke i hranu za njih. Uz to ce se i napuniti konzumovi hladnjaci.

metuzalem

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
236
mi skupili jedan kamion šta robe šta hrane i to sve skupa naši dečki bi trebali odvest za otok.... tamo poznajemo neke ljude pa idemo na sigurno....

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nemojmo pametovat,lako je bit general posle borbe. Neki krive amere da su stvorili taj ciklon??? Budino razumni I pomognimo stradalim ljudima,bez pametovanja..ministar ili premijer..ovo..ono..moje misljenje najjednostavniji nacin. .donacija..crvenom krizu novcano I oni kupe sve sto je potrebno...naravno tko može.

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Puno se govori o HAARP-u, ali pročitao sam članak na Crometeo, ove kiše su najavljene još 9. svibnja, tako da to nije to, ali tko će ga znati...

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Da li će tko sakupljati stočnu hranu za Slavoniju? Imam dobrog sijena, oko 850 kockica, ako će doći u prave ruke, dajem! Trebalo bi samo organizirati prijevoz, ja sam iz Marije Bistrice.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
baš me zanima koliko je istine u glasinama,jel bilo namjernog potapanja slavonije da se spase srpski i bosanski gradovi..ako je,- ja to nekako nemam snage osudit,jer spašeni su mnogi životi nizvodno,da slavonija nije poplavila,doli niže bi katastrofa bila puno veća..

ali ljude koji su eventualno sve izgubili u tom činu,moramo svi skupa obeštetit...
a one koji su takve rabote tako traljavo izveli da bude mrtvih,tribalo bi osudit..ima li kakvih informacija,ali pouzdanih?

Mislim da su to samo glasine , nema šanse da bi neka država napravila takav ustupak bilo kojoj drugoj državi , ajde da se u istoj državi žrtvuje neki manje naseljen dio za ljubav odbrane naseljenog , to bi mogo ada svarim , ovo nikako
Ustvari , pa i mjesta u SR su poplavljena (Jamena,Moorvić i ostala u tom sektoru) , i mjsta u BiH su poplalvjena (Brodac,Velino selo,Batković i ostala) tako da opet ta teorija zavjere ne drži vodu

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Ne vjerujem tim glasina o namjernom potapanju ali da se to moglo sprijecit ( možda ne sve ali 70% sigurno da), a krivac za ovo se zna. Država skupa s Hrvatskim vodama. Kakve su to intervencije, postupci, nikakvih planova, gradnja traljavih nasipa itd. Znam kakve su inače intervecije i postupci nizvodno od Zagreba i okolica ZG, tako da za ovo mogu samo reci potpuna neodgovornost nadležnih. :mur:

Trenutno ne vrijedi pričati o tome ko je krivac, treba prvo pomoći kad se nije znalo spriječit.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
je,teška su to pitanja,sad mi je žaj šta sam ga i pokrenija..nije bilo sa zlom namjerom..
u nas se isto skuplja..rekli bili da u rudiinama/kaštel novi,da se skuplja do 8 sati,došli mi u 7 i po,zatvoreno..
dali u crkvu,ženama šta su čistile po crkvi,ili šta su već radile tamo...puno sriće svima i da se šta prije oporave..

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Problem je sto u našoj državi nema gazde i sve se ofrlje radilo
Žalosno je da ekipa koja je uništila ovu državu ce opet doći na vlast.
Pa zar su ljudi toliko sljepi... I vrlo brzo zaboravljaju, i ovi sad nisu puno bolji...

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
savo dosao si do interneta?!
Kakvo je sada stanje, je li voda opada?
Kakve su progonoze u tvome kraj za povlacenje vode, sta sa mjesima koja su depresije?
Kako su se ljudi zbrinuli, kod rodbine u neke javne prostore...pisi kad stignes

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Ja lično nisam bio mnogo ugrožen , odbranili smo dodatnim nasipom ali sam bio dosta zauzet u pomaganju drugima tako da me nije bilo duže vremena
Dole u ravničasrkim dijelovima voda stagnira , šta će biti sa depresijama niko nezna , tek kada se vodostaji u Savi i Drini smanje vidjeće se šta će od te vode kuda otića a šta će ostati
Ljudi su se zbrinuli uglavnom kod rodbine , ima i kolektivnih smještaja i tu su samo oni koji nemaju kuda (ili neće da budu ničiji teret)
Stoka takođe je kod rodbine i prijatelja , i za nju ima kolektivni prihvat mada slabo je korišten
I stočne hrane je dosta spašeno tako da nije neka frka
E samo neznam dole za Velino selo šta je sa njima jer su oni bili ''najdublji''

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Čini se da ću i ja uspjeti donirati, danas me zvao gospodin Darko, prezime nisam zapamtio, iz udruge koju isto nisam zapamtio (jebiga, na poslu sam:icon_smile:), i nadam se da će mi poslati kakav kamion ovih dana. Htio bih znati da li je moj broj dobio od kojeg kolege s ovog foruma, čisto iz znatiželje, odgovor može tu ili na PP:(clap):

Najnoviji postovi

Na vrh