Sto se tice zamjene ležaja, savjetujem kupiti negdje drugo,tj negdje gdje se prodavaju kvalitetnji lezajevi nego u nekom ovlastenom servisu.
Ja sam na svojoj mjenjo i nakon 3 godine ponovo pocela bučit i klapat,nakon toga kupio u MEGST-a ležajeve nakon toga 15 godina radila(gorenje stara).
Nova gorenje je trajala 3 godine(koliko i garancija) onda se zapalila,tj programator izgorio(dobro da nije bilo vece stete).
Nakon toga sam ''dobio'' za kompezaciju končarevu jeftinku(1500kn) i 5 godina garancije , nekoliko puta je puštala vodu na škafetinu gdje se stavlja prašak, te nekoliko puta je guma oko vrata puštala... trajala je koliko i garancija 5 godina,nakon toga motor otišao(neisplativ popravak)
Onda sam po savjetu prijatelja iskeširo 1000€,za Miele mašinu,tj perilicu rublja, evo nakon 3 godine ista je kao prvog dana(5 g garancije)...
Kupovina nove masine ovisi koliko mislite ulozit i koliko se robe pere u vasem kucanstvu(koliko ste uredni,ili bolje receno cicije u cistoci) Ja npr ak odem vanka u kafic(gdje se pusilo) ne mogu u istoj majici stat u kuci kada dodem kuci,svaki dan presvlaka donjeg veša itd itd ugl dosta odjece....
Znaci po meni ima dvije solucije,,,
Kupiti pravi proizvod-u mom slucaju miele i biti zadovoljan dugo vremena(po iskustvu poznanika)
Ili kupiti jeftin proizvod(ne više od 2000kn) i biti miran 5 godina(zakonski garantni rok)
A ako vec kupujete ove do2000kn savjetujem da izbjegavate končara i gorenje, preporuka su beko ..u svoj nekvaliteti su prolazne ...ali opet ovisi od modela do modela.
Također savjet gledajte da ima vanjki odvodni filter, da se ne mora ukoliko se zaštopa nesto u filteru mašina skroz rasklapat.
Živjeli
EDIT:
Gorenej proizvodi su ipak samo kineski proizvdi,jedino sta se proizvodi u sloveniji je ona naljepnica gorenje(ako i to)
Kazete da su stare gorenje bile kvalitetne i dobre .... ali sigurno ih niste placali 2000kn vrijednosti u tadasnjoj valuti...