jd4755
Dobro znana faca
- Tu od
- 27 Lis 2007
- Poruka
- 1,430
Pišemo o svemu i svačemu a nigdje nisam pročitao ništa o ovojesenskim iznosima poticaja za pšenicu i piv. ječam.Nešto mi tu ne štima a neznam u čemu je fora.Za pšenicu je poticaj trebao biti 2250 kn/ha a za ječam pivarski 1600kn/ha.Spominjali su nešto novčane kvote po kulturama ali za pšenicu je bilo garantirano da poticaj neće biti ispod 2250kn.Opet su nas preveli žedne preko vode jer pšenica je u žetvi plaćana 0,97 kn/kg da bi mjesec dana poslije žetve otišla nebu pod oblake(neznam ni pošto je sada).Poticaj nisu smjeli dirati a smanjili su ga.Ja sam dobio 1687,5 kn/ha a za ječam pivarski umjesto 1600kn početno ili 1350 kn/ha ovisno o broju ha(toliko smo dobijali zadnje dvije godine) sada smo dobili 1237,5kn/ha.Toliko o "povećanju" poticaja.Sad će neko od ovlaštenih reći imamo toliko novaca pa to podijelimo na prijavljene hektare i to je to.Ne čini mi se baš da se površine povećavaju .Prije će biti da se papirnato koriste poticaji a onaj tko stvarno i kvalitetno obrađuje zemlju se sve više i više unazađuje.Molio bih da se uključite u ovu temu pa da vidimo da li su ti iznosi poticaja isti svuda.