• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,459
Kako je to lijepo da povratnici konačno ostvare američki san i to u Hrvatskoj. Samo nije dobro da se to pročuje pa da ameri navale u punom broju. :unsure: :ppozdrav:
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,930
Profesor filozofije došao je na svoj sat, ispred sebe na stolu poredao je nekakve predmete.

Kada je sat počeo, bez riječi je uzeo jednu veoma veliku, praznu teglu i napunio je kamenjem veličine oko 5 centimetara u prečniku.

Nakon toga pitao je studente da li je tegla puna. Svi su se složili da jest.

Tada je profesor uzeo kutiju sa šljunkom, koju je sipao u teglu, a zatim je teglu lagano protresao. Šljunak je naravno popunio prazna mjesta između kamenja.

Profesor je ponovo zapitao studente da li je tegla puna. Složili su se da jest.

Profesor je onda uzeo kutiju sa sitnim pijeskom i sipao u teglu. Naravno pijesak je popunio ostale prazne prostore u tegli. Tada je zapitao još jednom da li je tegla puna. Studenti su odgovorili jednoglasno "da".

"E sad" , reče profesor, želim da vi prepoznate da ova tegla predstavlja vaš život. Kamenje su bitne stvari u njemu - vaša obitelj, vaš partner, vaše zdravlje, vaša djeca - stvari koje ako sve drugo bude izgubljeno, a samo one ostanu, vaš život će i dalje biti ispunjen. Šljunak predstavlja druge stvari koje su važne - kao na primjer tvoj posao, tvoja kuća, tvoj auto. Pijesak je sve ostalo, male stvari, druženja, putovanja, žurke, provod itd."

"Ako staviš prvo pijesak u teglu" nastavlja on, "neće biti mjesta za šljunak ili kamenje. Isto važi i za tvoj život. Ako utrošiš svo svoje vrijeme i energiju na male stvari, nikad nećeš imati prostora za stvari koje su najvažnije. Obrati pažnju na stvari koje su presudne za tvoju sreću. Igraj se sa svojom djecom, izvedi svog partnera na ples. Uvijek će biti vremena za odlazak na posao, čišćenje kuće, ili pravljenja žurki. Pobrini se za kamenje prvo - stvari koje su zaista važne. Postavi svoje prioritete. Sve ostalo je samo pijesak."
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,327
Englez u Beogradu (drpio glavni dio):

Jednog dana je ušao čovjek koji se jako znojio, mogao sam osjetiti alkohol na njemu. Pitao me jesam li Englez. Nije mi izgledao kao da je došao kupiti ploče. Zatim je otišao do jedne police i izvukao tri ploče hardcore dance glazbe. Uzeo ih je i stavio ih na pult te rekao da traži povrat novca. Upravo sam ga gledao kako ih uzima i okreće se, a on sad tvrdi da traži povrat novca. Rekao sam mu da ću zvati policiju i on je jednostavno istrčao van
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,459

Najnoviji postovi

Na vrh