• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
657
Kaj Vam je došlo
Ma ništ, ali primi me neka sjeta. Pogotovo kad vidim da materijalno manje više imamo i više nego dovoljno. Ali fali "ono nešto "...ljudi su neki napeti, ne znam, možda griješim, možda je takvo vrijeme ili sam jednostavno postal staromodan. Možda dolazi s godinama.
No, tićeki još uvijek istu pjesmu popevljeju, istu onakvu kakvu sam poslušal kaj dečec. Samo ih treba tu i tam poslušati..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,522
Da su ljudi napeti to sam ja već zdavnja primjetil. I to pri moji susjedi. Napeta kaj štrunja na tamburici. Je, ali onda je postal napet i susjed i to kaj zapeta puška. Ne znam kaj se to dešava. :unsure:

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,578
S E L J A K

Dok većina od nas spava, on već ore.
Dok drugi planiraju odmor, on broji troškove za gorivo, popravke, sjeme...
Dok se neki žale na vrućinu, on se znoji pod suncem, obrađujući zemlju koja će sutra nahraniti mnoge obitelji.
Njegov dan nije ograničen na osam sati rada – traje od svitanja do sumraka, bez garancije da će trud donijeti plod.
Na putu ga psuju jer traktor usporava promet, a kad im na sto dođe kruh, rijetko se zapitaju ko je zaslužan za to.
U borbi sa administracijom, vremenom, sušom, kišom koja zna pokvariti planove, i nepreglednim nizom napasti – divljači, glodavaca, skakavaca – seljak se ne predaje.
Ali, zašto to radi?
Odgovori su svuda oko vas.
Svaki zalogaj koji uzmete, svaki komad odjeće koji obučete, svaki gutljaj mlijeka koji vas okrepljuje – sve je to djelo njegovih ruku.
A ono što ga najviše pokreće? Ljubav prema zemlji i osjećaj ispunjenosti kada zna da je uradio nešto važno.
Hvala svim farmerima koji nas hrane.

Kopirano iz nekog posta..

Najnoviji postovi

Na vrh