Slažem se sa svim napisanim. Ne žalim za njom kak nebum ni za ovom, ali pamtim ju po ravnopravnijem prema rangu društva u kojem sam bil onda, a i danas sam.
Oni više rangirani, pametniji, su i onda bili klasa za sebe, ko i danas, a i uvijek budu.
Možda i nije bilo tak, uvijek je na Bogom postojal Bog ali su starci barem teoretski upravljali firmama u kojima su delali, te tvornice nisu bile državne ni privatne, oni su ih smatrali društvenim vlasništvom, nezaposlenost je bila mala, odgajani smo u duhu kulture popravljanja, gradilo se, stvaralo sa svojih 5 poštenih... a poslije je sve krenulo nizbrdo.
Politika me ne zanima, nemam pojma o njoj ali tak su hteli... ako oni mogu imati svoje mišljenje mogu i ja svoje. Nek me uvjere u suprotno, a dotle bim ja stavil jednu knjigu koju sam nedavno pročital....
Od svega toga jedino VEGETA je još na životu i valjda je naša.
Ima li šta gluplje od izjave kako se Jugoslavija zaduživala na sve strane?
Zastava iz Kragujevca proizvodila 200 000 automobila godišnje.
Planika iz slovenije proizvodila “Adidas” patike dok "Nike" nije ni postojao.
Javor iz Ivanjice mesečno proizvodio 20 000 košulja za svetski izvoz.
Podravka iz Koprivnice sa vegetom pokrivala 20% svetskog tržišta začina, a njihov goveđi gulaš bio u vojnim paketima raznih armija u svetu.
Roland klasa maline bila najskuplja na tržištu a Jugoslavija bila najveći svetski izvoznik.
FAP iz Priboja i TAM iz Maribora proizvodili teške kamione i šlepere.
Tomos iz Kopra proizvodio mopeda i vanbrodske motore …njihova ‘‘penta’’ bila najbolji motor na svijetu.
Fabrika alata Prvomajska iz Zagreba proizvodila strugove i bušilice i opremala pogone širom sveta.
Brodogradilište Uljanik iz Pule pravio prekookeanske brodove uključujući najveći tanker na svetu Barge Istra.
EI Niš bio jedan od najboljih svetskih proizvođača lampi koje je i Philips ugradjivao, a imao proizvodnju TV u boji pre Sony a.
Firma Iskra iz slovenije proizvela čuveni Iskrin telefon 1972 proglašen za najlepši i najbolji model na svetu.
Jugodent iz Vojvodine proizvodio i izvozio u Afriku i Indiju zubarske stolice.
Farmaceutska industrija snabdijevala 30% tržišta SSSR, skoro pola Afrike i Indije.
Šipad iz Sarajeva (80 000 radnika) sve hotele, bolnice i druge objekte u svetu sagrađene, a bilo ih je na stotine, opremao namještajem…
Energoprijekt iz Beograda i Energoinvest iz Sarajeva izvodili su građevinske radove po svetu - od Asuanske brane, mostova po Africi i Indiji do čitavih naselja u SSSR, preko bolnica u Libiji do Paname, Zimbabvea…
Litostroj iz Ljubljane proizvodio turbine koje su bile ugrađivane u sve hidroelektrane u svetu.
Kombinati PKB i Servo Mihalj hranili Jugoslaviju.
Fabrika Soko iz Mostara proizvodila avione i Helikoptere za Rumuniju, Zambiju, Libiju, Mjanmar, Indoneziju, Zair....
Diork iz Kragujevca tokom 70 i 80 ih proizvodila vrhunsku garderobu za najpoznatije svetske brendove. Tokom tog perioda, na etiketama originalnih Boss odela i sakoa stajala je oznaka "Made in Yugoslavia".
Agrokomerc bio treći u svetu po proizvodnji hrane..
Hidrotehnika iz Beograda gradila sisteme za navodnjavanje u Tunisu, Alžiru i Iraku. Imala je na hiljade visokokvalifikovanih radnika na terenima širom sveta.
PIM iz Beograda gradio luke u Kuvajtu i Libiji.
Galenika iz Beograda izvozila lekove i farmaceutske sirovine u preko 50 zemalja sveta.
Kome je to Jugoslavija bila dužna????